Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Matkalaisia rantapromenadilla Alicantessa
Alicante on parhaimmillaan rantalomapaikkana loppukeväästä ja syksyllä, mutta sinne voi lähteä talvisinkin tai koska tahansa viettämään aikaa lämpimässä.

Matkat ja matkustaminen Alicanteen

Alicante on hyvä kohde omatoimilomalle, jonkalaisen sinne voi tehdä lähes koska tahansa, ja sinne voi kesäkauden aikana lähteä myös kalliimmalle järjestetylle matkalle.

Alicante on parhaimmillaan rantalomapaikkana loppukeväästä ja syksyllä, mutta sinne voi lähteä talvisinkin harrastamaan kaikenlaista tai koska tahansa viettämään aikaa lämpimässä, sillä keskitalvellakin siellä voi istuskella terassilla rekvisiittana palmut, hiekkaranta ja VälimeriVälimeri.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Alicanteen

Suomesta pääsee lentämään suoraan Alicanteen neljässä ja puolessa tunnissa, ja sinne on helppo lähteä omatoimimatkalle, jolloin lento- ja hotellivaraukset tehdään itse. Lennot voivat muulloin kuin vilkkaina matkustusaikoina kuten heinäkuussa ja sellaisina loma-aikoina kuin lokakuun syyslomaviikoilla olla edullisia, ja joustavuudesta on Alicanteen matkaaville taloudellista hyötyä.

Erityisen edullista Alicanteen sekä matkustaa että siellä yöpyä on marraskuun alusta huhtikuun alkuun, jolloin kaupungissa on usein riittävän lämmintä ja jolloin varsinainen matkustuskausi on jo ohi tai ei vielä alkanut. Tosin joululomalla ja etenkin uudenvuoden aikoihin hinnat kohoavat, joten jos mielii matkustaa keskitalvella, on sinne paras matkustaa hyvissä ajoin ennen joulua tai loppiaisen jälkeen.

Jos Alicanteen tai sen ympäristön lomapaikkoihin haluaa perinteiselle pakettimatkalle, voi Costa Blancan alueelle lähteä myös matkatoimiston varaamalle matkalle, jolloin voi kuten omatoimimatkallakin Alicanten sijaan yöpyä Benidormissa tai muualla tällä lomailuun suotuisalla alueella.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimimatkalle mielivän kannattaa ennen hotellin tai huoneiston varaamista katsella lentoja, sillä joka päivä ei ole suoria lentoja, välilaskulliset lennot voivat viedä koko päivän ja eri vuodenaikoina tulee vastaan vähän erilaisia hintoja.

Finnair lentää (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Finnair lentää Alicanteen kesäkaudella. Suora lento Helsingin ja Alicanten välillä kestää 4½ tuntia.

Ryanair, joka lentää entistä paremmin Suomesta eri puolille Eurooppaa, tekee suoria lentoja Alicanteen. Lentoja on näillä näkymin kaksi kertaa viikossa ympäri vuoden, mutta Ryanair on herkkä muuttamaan tai jopa lopettamaan reittejä, jotka eivät ole tarpeeksi suosittuja.

Helsingistä Alicanteen lentää suoraan myös Norwegian, ja lennot maksavat alkaen noin 60 euroa suuntaansa. Siihen tulee päälle vielä erilaisia veloituksia, ja alin hinta pyörii 80–100 eurossa suuntaansa. Norwegianilla on suorien lentojen lisäksi lukuisia välilaskullisia lentoja, mutta sellainen matka voi kestää yli 10 tuntia. Norwegianin koneilla pääsee Alicanteen lähes päivittäin ympäri vuoden.

Kesäkaudella maaliskuun lopulta lokakuun lopulle Finnair lentää suoraan Alicanteen, nykyisin kolme kertaa viikossa. Kesät talvet Finnair lentää myös välilaskun kanssa Alicanteen, ja sellaiset lennot kestävät huomattavasti kauemmin kuin reilut neljä tuntia. Lentojen hinnat vaihtelevat melkoisesti päivien mukaan, mutta ne ovat pääasiassa hintavia lentoja, joiden joukossa voi olla hyvissä ajoin etukäteen varauksensa tekevälle normaalia paljon alempia hintoja. Varauksia voi tehdä puolikin vuotta ennen varsinaista matkaa, ja tällöin on mahdollisuus tehdä varauksensa normaalia edullisemmin.

Lisää lentoja Suomesta Alicanteen:

Muitakin lentoyhtiöitä kaupunkien välillä lentelee, mutta ne ovat välilaskullisia lentoja eivätkä välttämättä kovin käteviä. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Alicanteen tiettynä ajankohtana voi selvittää kätevästi Skyscannerin avulla.

Lisää lentoyhteyksiä, joihin yleensä kuuluu myös halpalentoyhtiöitä, voi katsella Omiosta.

Siirtyminen junalla muualta Espanjasta Alicanteen tai sieltä muualle

Espanjassa on erinomainen ja nopea rautatieverkosto, ja junamatkat niin lähelle Alicantea kuin kauaskin ovat yleensä mukavampia ja paljon nopeampia kuin pitkät bussimatkat. Esimerkiksi junamatkat Barcelonaan ja Madridiin ovat paljon lyhyempiä kuin bussimatkat. Kaukojunien lisäksi Alicanten tienoolla matkustetaan junalla lähellä oleviin paikkoihin, kuten Murciaan, mutta tunnin matkan päässä sijaitsevaan Benidormiin ja muualle aivan lähelle kuljetaan Alicanten raitiovaunulla tai sitten bussilla. Junaliput ovat sitä edullisempia mitä aikaisemmin etukäteen ne tilaa.

Juna asemalaiturilla, Renfe
Espanjassa on erinomainen rautatieverkosto, ja junamatkat niin lähelle Alicantea kuin kauaskin ovat yleensä mukavampia kuin pitkät bussimatkat.

Espanjan kaukojunien rautatieyhtiö on Renfe, jonka sivuilta voi katsella lippuja ja aikatauluja ja tehdä varauksia.

Hintoja ja aikatauluja voi katsella myös Omiosta, jossa on helppo vertailla hintoja ja matka-aikoja.

Siirtyminen linja-autolla muualta Espanjasta Alicanteen

Alicante on vähän syrjäinen paikkakunta, eikä sieltä ole lyhyt matka muihin suuriin Espanjan turistienkin suosimiin keskuksiin, kuten Malagaan, Madridiin tai Barcelonaan. Jos kuitenkin haluaa matkustaa bussilla muualle maahan tai muualta maasta bussilla Alicanteen, on Madrid parhaan matkan päässä ja sen kautta voi helpoimmin matkustaa vaikka kohti Andalusiaa kuin yrittää mennä sinne suoraan. Barcelonaan on pitkä bussimatka, jonka puolivälissä on Valencia, ja tämä matka on pari kolme tuntia lyhyempi junalla. Bussiliput ovat lähes poikkeuksetta edullisempia ainakin viikon pari etukäteen ostettuina kuin busseihin, jotka lähtevät päivän parin kuluttua.

Alsa on suurin bussiyhtiö, jonka busseilla on eniten reittejä.

Alsan lisäksi muita bussiyhtiöitä on tällä hetkellä valtakunnallisesti vähän, mutta joitain paikallisempia bussiyhtiöitä voi myös löytyä, ja muita mahdollisuuksia voi katsella vaikka Omiosta.

Lautalla tai katamaraanilla Alicanteen ja sieltä muualle

Alicantesta ei ole enää ollut lauttayhteyttä Algeriaan, kuten oli ennen koronan ilmestymistä, mutta tällainen yhteys saattaa vielä palata.

Alicantesta pohjoiseen sijaitsevasta Déniasta on perinteisesti ollut lyhyin reitti Baleaareille eli Formenteralle, Ibizalle ja Mallorcalle. Lyhyin matka on reilut 2 tuntia Ibizalle, ja Mallorcalle voi päästä suurin piirtein viidessä tunnissa. Lautoista ja katamaraaneista vastaa Baleria.

Benidorm
Costa Blancaan tehdään paljon pakettimatkoja, ja Alicanten lisäksi etenkin Benidorm on suosittu pakettimatkakohde.

Järjestetyt matkat

Alicanteen ja ympäröivään Costa Blancaan tehdään paljon pakettimatkoja, ja Alicanten lisäksi etenkin Benidorm on suosittu pakettimatkakohde. Suomalaiset matkatoimistot eivät tee yhtä paljon matkoja Alicanteen ja sen ympäristöön kuin joidenkin muiden maiden matkatoimistot, ja Alicante onkin erinomainen lomapaikka suomalaiselle omatoimimatkailijalle. Pakettimatkat ovatkin kalliita, ja Alicantessa ja sen ympäristössä on huomattavasti edullisempi lomailla omatoimisesti.

Jos Alicanteen mielii perinteiselle pakettimatkalle, tekee niitä esimerkiksi Tjäreborg, ja Tjäreborg järjestää lennot ja hotellin sisältäviä matkoja myös Benidormiin ja Albiriin. Hotellit ovat keski- tai korkeaa tasoa, ja matka-ajan voi valita itse.

Alicanteen ei kannata lähteä viikkoa lyhyemmälle lomalle, ja muulloin kuin keskikesällä matkaan pääsee yksi matkustaja viikoksi alimmillaan 500–600 eurolla. Matkan ajankohdan lisäksi eri hotellien palvelut ja tähtiluokitus vaikuttavat kokonaishintaan melkoisesti. Pakettimatkalle lähtevän on hyvä huomata, että eri päivinä on erilaisia ja eri hintaisia lentoja, jotka vaikuttavat matkan kestoon ja hintaan. Jos ei halua matkata lähes koko päivää, kannattaa varata lento, joka on suora, ja Tjäreborg käyttää pääsääntöisesti Norwegianin suoria lentoja.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Jori Samonen /Flickr
2022/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti