Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Malaga
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnairin lentokone matkalla
Finnair lentää päivittäin joskus neljäkin kertaa päivässä Helsingistä Málagaan.

Matkat, lennot ja matkustaminen Málagaan

Málagaan voi lentää suoraan vähän alle viidessä tunnissa, ja sinne on päivittäisiä suoria lentoja ympäri vuoden. Málagaan on helppo päästä, mutta se on suosittu vierailupaikka, joka on yksi Euroopan lämpimimpiä kaupunkeja talvikaudella, ja näin hinnat ovat talvisinkin korkeampia kuin vähemmän lämpimissä kaupungeissa.

Jos Málagaan mielii lähteä käymään jostakin kauempaa Espanjasta, tulee sinne junia ja busseja etenkin Madridin suunnalta ja rannikolta. Jos Málagaan ei halua lähteä omatoimimatkalle, järjestetään sinne ympäri vuoden pakettimatkoja, joilla on suorat lennot ja joiden hotellit ovat yleensä tasokkaita ja sijainniltaan käteviä.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimimatkalle haluavalle on joustavuudesta aina taloudellista ja myös muunlaista hyötyä. Jos ei tarvitse matkustaa silloin kun kaikki muutkin ovat lähdössä, selviää matkasta todennäköisesti edullisemmin ja väljemmissä olosuhteissa kuin ne, jotka esimerkiksi lähtevät matkaan pääsiäisenä, kesälomilla tai syyslomien aikaan.

Málagaan on mieltä matkustaa perinteiselle rantalomalle vain huhtikuulta lokakuun loppuun, ja ajankohdat huhtikuun loppupuolelta juhannukseen ja syyskuun alusta lokakuun loppuun ovat monin tavoin parhaita matkustaa kaupunkiin. On hyvä myös pitää mielessä se, että viikonloput ovat aina vilkkaampia ja kalliimpia ajankohtia olla matkalla kuin viikonpäivät, sillä Málagaan vyöryy ihmisiä viikonlopuiksi kaikkialta sen ympäristöstä ja kauempaakin.

Finnair lentää päivittäin joskus neljäkin kertaa päivässä Helsingistä Málagaan. Edullisimmat liput maksavat noin 100 euroa suuntaansa, mutta paljon riippuu matkapäivästä ja joinain päivinä hinnat voivat olla moninkertaisia.

Norwegian lentää sekä suoraan Helsingistä että välilaskullisia lentoja Málagaan. Hinnat ovat samantyylisiä kuin Finnairilla, niin että edullinen lippu maksaa noin 100 euroa suuntaansa.

Air Baltic lentää paitsi Helsingistä myös Tampereelta, Turusta ja joskus muistakin kaupungeista kuten Vaasasta Riian kautta Málagaan. Lennot voivat lähteä aikaisin aamulla ja osa lennoista voi kestää todella kauan, joten näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Ryanair ei tällä hetkellä lennä Málagaan mutta se lentää monesta sellaisesta paikasta Málagaan, johon voi Ryanairilla Helsingistä ja muualtakin Suomesta lentää. Ryanairilla voi kätevästi siirtyä nykyään moneen eri paikkaan, mutta se on herkkä lopettamaan kannattamattomia reittejä.

Lisää lentoja Málagaan

Uusia lentoyhtiötä voi ilmestyä Suomen ja Málagan välille. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Málagaan tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Málagaan rautateitse tai bussilla muualta Espanjasta tai Portugalista

Espanjassa liikkuu junia, joiden joukossa on nopeita junia, mutta sellainen ei tule Málagaan asti. Málagaan kuitenkin voi siirtyä niin läheltä kuin kaukaakin rautateitse. Espanjan rautatieyhtiö on Renfe, jonka sivuilta voi löytää oikean yhteyden ja varata liput.

Linja-autolla liikkuminen on suuressa Espanjassa lähes aina hitaampaa kuin junalla, mutta matkat voivat myös maksaa vähemmän. Málaga on melko kaukana monesta muusta kaupungista, mutta sinne on vaivatonta siirtyä bussilla joistain paikoista, kuten Cádizista. Espanjassa on muutama bussiyhtiö, joista Interbus on aktiivinen Málagan tienoilla ja joista Alsa on perinteisesti ollut maan suurin ja eniten liikkuva bussiyhtiö. Flixbus on lähinnä oleellinen, jos matkustaa Málagaan tai sieltä muualle Portugalista, joskin näitäkin vuoroja on harvakseltaan.

Lisää yhteyksiä Málagaan

Get by Bus on hyvä sivusto niille, jotka katselevat muualta yhteyksiä Málagaan. Sen etusivulla on reittihaku, jolla voi selvittää mikä bussiyhtiö kulkee paikkakuntien välillä.

Omio on sivusto, jolla on paitsi bussikyytejä myös juna- ja muita kyytejä niitä etsiville.

Järjestetyt matkat

Málagaan tai muualle Costa del Sol -rannikolle on mahdollista lähteä järjestetylle matkalle. Suosittuja ovat huhti–lokakuussa tehtävät 1–2 viikkoa kestävät matkat, ja viikon matkalle voi olettaa pääsevänsä vähän yli 600 eurolla joskin tarjouksiakin tulee vastaan. Pitkiä viikonloppumatkoja voi myös katsella, mutta ne ovat suhteessa kalliimpia ja lentokin on aika pitkä, niin että alle viikon matka on ehkä liian lyhyt näin kauas tehtäväksi.

Mikäli matkaan lähtee järjestetylle matkalle, on kiireisin aika lähteä ajanjakso pääsiäisestä syyskuun alkuun. Tämä matkustusaika on suosittu niin suomalaisten kuin muualtakin tulevien keskuudessa. Varsinainen matkustuspiikki on heinäkuun alusta elokuun loppuun, eikä heikkohermoisten kannata harkita matkaa Málagaan tai muualle Costa del Solin alueelle kuumimpaan kesäaikaan.

Aurinkomatkat järjestää matkoja Málagaan. Lennot ovat suoria Finnairin lentoja, ja valita voi 3–7 vuorokautta kestävän matkan. Suhteessa viikon matkat ovat edullisimpia, ja viikon matkalle voi hiljaisina aikoina päästä vähän yli 600 eurolla. Hinnat ovat sitä alempia mitä aikaisemmin matkan varaa, joten hyvissä ajoin etukäteen varattuna viikon matkalle voi päästä 650–800 eurolla.

Apollomatkat järjestää kaikkein edullisimpia matkoja Málagaan, ja niiden joukossa on paitsi alle viikon ja viikon matkoja myös kahden viikon ja sitäkin pidempiä matkoja. Kaikkein halvimmillaan matkalle voi päästä viikoksi alle 500 eurolla, mutta tällöin pitää olla kaksi henkeä, jotka nukkuvat kahden hengen huoneessa.

Tjäreborg järjestää matkoja Málagaan, ja lennot ovat suoria Norwegianin lentoja. Viikon matkalle voi talvikauden aikana päästä vähän yli 600 eurolla, mutta valtaosa matkoista maksaa tätä enemmän, riippuen paljolti hotellin tasosta.

Rantamaisemaa
Kaikkein paras Málagaan on matkustaa hyvien rantasäiden aikaan silloin kun paikalla ei ole valtavaa määrää ihmisiä.
Kuva: Peter Forsberg

Milloin Málagaan on paras matkustaa

Rantalomalle Málagaan

Kaikkein paras Málagaan on matkustaa hyvien rantasäiden aikaan silloin kun paikalla ei ole valtavaa määrää ihmisiä. Tällaisia kuukausia ovat etenkin touko- ja syyskuu, jolloin on vähän lomia. Marraskuu on huhtikuun tavoin vähän epävarma kuukausi rantasäiden puolesta, ja tällöin uima-altaalla varustettu hotelli on kätevä.

Majapaikkojen hintataso on talvikaudella edullisempi kuin kesäkaudella, ja suosittuihin nähtävyyksiin on mukavampi tutustua. Talvikausi on kuitenkin säiden puolesta epävarma matkustusaika, ja jos joulu- ja maaliskuun välisenä aikana haluaa uida rannalla ja varmasti nauttia lämpimistä aurinkoisista päivistä kannattaa matkustaa kohteeseen, jossa on talvisin lämpimämpää kuin Málagassa. Oikeastaan marraskuun alkupuolen ja huhtikuun puolivälin aikana on hyvin vähän helteisiä aurinkoisia päiviä, jolloin voi nauttia täysin siemauksin rannalla olemisesta ja lämpimistä illoista.

Málagan urheilullisia ajanvietteitä

Golfaamaan, tennistä pelaamaan tai muuta vastaavaa harrastamaan Málagaan voi lähteä ympäri vuoden, mutta harrastamaan lähtijöiden kannattaa vältellä kaikkein vilkkaimpia matkustusaikoja. Talvisin tuulet voivat haitata pelaamista, ja niitä välttelevän on hyvä matkata paikalle muulloin kuin tammi- tai helmikuussa.

Kiireisimmät ja kalleimmat matkustusajat

Kalleimpia ja kiireisimpiä aikoja matkustaa Málagaan ovat heinäkuun talvilomaviikot, pääsiäinen, heinä–elokuu, lokakuun koululomien viikot ja aika joulusta loppiaiseen. Tällöin pakettimatkat ovat normaalia kalliimpia, ja sellainen kannattaa kysynnän takia varata hyvissä ajoin etukäteen. Majapaikkojen hintoja nostetaan, ja myös lennot ja pakettimatkat ovat auttamatta kalliimpia näinä aikoina.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti