Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Brighton
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
National Expressin bussi Heahtrowlla (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Lontoon ympäristössä olevilta neljältä lentokentältä on kaikista suora bussiyhteys Brightoniin, ja niistä voi matkustaa helposti myös Lontoon keskustan kautta kohti Brightonia.

Saapuminen Lontooseen ja siirtyminen sieltä Brightoniin

Brightoniin lähdetään tyypillisesti käymään Lontooseen suuntautuvan matkan yhteydessä, ja vain Brightoniin matkustavat suomalaiset ovat harvassa. Brightoniin on lyhyimmillään tunnin junamatka, ja nopeimmat bussit taittavat matkan ilman ruuhkia noin kahdessa tunnissa. Junat lähtevät Lontoossa yleensä Victoria-asemalta tai London Bridgeltä, ja Victorian bussiasemalta lähtevät kaikki Brightoniin suuntaavat bussit, jotka saapuvat sen ytimessä olevalle Pool Valleyn bussiasemalle. Lentoasemista Gatwick on suurin piirtein puolivälissä Lontoon ja Brightonin välillä, ja myös Heathrow’n ja Lutonin lentoasemilta on muita lentoasemia helpompi siirtyä suoraan Brightoniin.

Matkustaminen Lontoon lentoasemilta Brightoniin

Lontoon ympäristössä olevilta neljältä lentokentältä on kaikista suora bussiyhteys Brightoniin, ja niistä voi matkustaa helposti myös Lontoon keskustan kautta kohti Brightonia. Helpoin matka on Norwegianin ja Air Balticin käyttämältä Gatwickin lentoasemalta, jolta on lyhyt ja suora juna- tai bussimatka Brightonin keskustaan. Heathrow’n, Lutonin ja Stanstedin kentiltä pääsee junalla ja Stanstedista myös bussilla Lontoon keskustaan, mistä voi Victoria-bussiasemalta matkustaa parissa tunnissa Brightoniin.

Tietoa saapumisesta Lontoon lentoasemille ja miten niiltä siirrytään muualle kaupunkiin, Brightoniin tai muihin kaupunkeihin, saa Pienestä Matkaoppaasta.

Linja-autolla tai junalla lentoasemilta muualle

Jokaiselta Lontoon ympäristön lentoasemalta voi siirtyä kaukolinjan bussilla muihin kaupunkeihin ja joiltain lentoasemilta kuten Gatwickista ja Heahtrow’n lentoasemalta myös suoraan Brightoniin. National Express on yhtiö, jonka bussit vievät molemmilta lentoasemilta parissa tunnissa Brightoniin.

Junalla voi parhaiten Gatwickin lisäksi Lutonista ja Heathrow’sta siirtyä suoraan muualle. Heathrow’n terminaalissa viisi on rautatieasema, jolta kulkee kahdessa tunnissa junia Brightoniin. Kaikkien junayhtiöiden aikatauluja voi katsella ja lippuja voi ostella yleissivustolta National Rail.

Rautateitse junalla Lontoon keskustasta Brightoniin ja saapuminen Brightoniin

Lontoosta voi siirtyä junalla Brightoniin, mikä on puolet nopeampaa mutta yleensä myös kalliimpaa kuin matkan taittaminen bussilla. Junat lähtevät London Victoria -asemalta [kartalla] ja Gatwickin kautta kulkevat junat lähtevät London Bridge -asemalta [kartalla]. Mitä aikaisemmin lippunsa ennen matkaa varaa, sen edullisemmin sen voi saada, ja etenkin loma-aikojen lähestyessä liput kannattaa muutenkin varata hyvissä ajoin etukäteen National Railin sivuilta.

Rautateitse matkustava saapuu Brightoniin [kartalla] lähelle North Laine -aluetta, josta on vähän alle kilometrin matka Brighton Pier -laiturille.

Linja-autolla Lontoon keskustasta Brightoniin

Jos Lontoosta mielii bussilla Brightoniin, lähtevät ne Victoria-rautatieaseman naapurissa olevalta Victoria Coach Station -asemalta [kartalla] 30–60 minuutin välein. National Express vie hyvillä busseilla rannikolle parissa tunnissa, ja nämä bussit kiertävät aina Gatwickin kentän kautta. Aikaisin lippunsa verkon kautta ostava saa usein hyviä alennuksia, mutta lippuluukulta tai kuljettajalta ennen matkan alkamista hankittu lippu on hintavampi.

Bussilla suoraan lentoasemalta tai sitten Lontoosta Brightoniin matkustavat, saapuvat niin sanotulle Poole Valley -asemalle [kartalla], joka on aivan Brighton Pier -laiturin ja The Lanes -alueen vieressä.

Teksti: Peter Forsberg
2023/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti