Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Tienviitta
Useimmissa tapauksissa vierailu Oxfordissa on osa Lontoon-matkaa.

Saapuminen Lontoon lentoasemille ja Oxfordiin

Oxfordiin voi lähteä päiväretkelle tai yli yön ulottuvalle matkalle erinomaisesti Lontoosta, jonne on Suomesta koska tahansa helppo lentää.

Lontoon ympäristössä on useita lentoasemia, joilta voi niin halutessaan siirtyä suoraan Oxfordiin. Parhaiten tämä tapahtuu Heathrow’n ja Lutonin lentoasemilta, ja Suomesta esimeriksi Finnair lentää Heathrow’n lentoasemalle.

Useimmissa tapauksissa vierailu Oxfordissa on osa Lontoon-matkaa, ja Lontoosta pääsee nopeasti junalla tai bussilla Oxfordiin. Oxfordissa linja-autot saapuvat ytimessä olevalle asemalle, ja rautatieasema on sekin varsin hyvällä paikalla muualle kaupunkiin siirtymistä ajatellen.

Saapuminen Lontoon lentoasemille

Lontoon kaikilta lentoasemilta on helppoa mutta usein aikaavievää ja joskus stressaavaakin siirtyä muualle kaupunkiin.

Heathrow on suurimpana lentoasemana teoriassa se, jolta on helpoin siirtyä metrolla Lontoon keskustan suuntaan, mutta se on suuri ja vilkas lentoasema, jolla aikaa ja energiaa saattaa kulua enemmän kuin luulisi. Sieltä voi myös linja-autolla siirtyä suoraan Oxfordiin ja muihinkin paikkoihin.

Suomesta on helppo lentää usein edullisestikin Standstedin ja Gatwickin lentoasemille, ja niistä etenkin Standsted sijaitsee kaukana Oxfordista. Gatwickista voi junalla nopeasti siirtyä Lontooseen ja joihinkin muihinkin paikkoihin. Lutoniin ei alkuvuodesta 2023 ollut Suomesta lentoja, mutta jos sinne menee välilaskullisella lennolla, sen lähellä olevalta rautatieasemalta voi siirtyä junalla muualle Englantiin.

Heathrow’n ja Gatwickin lentoasemilta on suora Oxford Busin lentokenttäbussi, joka saapuu Oxfordin ytimessä olevalle bussiasemalle.

Oxfordiin voi myös siirtyä taksilla kaikilta lentoasemilta, ja esimerkiksi Oxford Blue Taxi ilmoittaa kiinteitä hintoja sivuillaan. Taksi täytyy kuitenkin tilata etukäteen, ja odottelusta pitää maksaa erikseen.

Tietoa siitä miten Lontoon lentoasemilta siirrytään muualle kaupunkiin tai Britanniaan saa Pienestä Matkaoppaasta.

Saapuminen Oxfordiin linja-autolla

Linja-auto on suosittu kyyti Lontoosta ja muualtakin Oxfordiin. Sinne voi siirtyä Lontoon lisäksi nopeasti etenkin Birgminghamista, ja Oxfordiin tulee myös bussi toisesta yliopistokaupungista, Cambridgesta. Tietoa eri keinoista matkustaa Oxfordiin saa Pienestä Matkaoppaasta.

Gloucester Green -linja-autoasema [kartalla] sijaitsee Oxfordin ytimessä ja on lähellä kaikkea tärkeää. Siltä voi kävellen siirtyä moneen majapaikkaan, mutta jos mukana on matkatavaroita, ei tiedä mihin suuntaan lähtisi tai ei muuten vain halua kävellä, on asemalla aina takseja, joilla matka voi taittaa muutamassa minuutissa.

Saapuminen Oxfordiin junalla

Oxfordin rautatieasema [kartalla] sijaitsee huonommalla paikalla kuin linja-autoasema. Pienessä Oxfordissa kaikki on kuitenkin suhteellista, eikä asemalta ole kuin muutaman sadan metrin matka bussiaseman tienoille, mikä jo on ydinkeskustaa. Asemalta voi kävellä tai siirtyä taksilla muualle kaupunkiin. Sen lähellä on vähän oikeastaan mitään, ja esimerkiksi ravintoloita löytyy linja-autoaseman suunnalta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti