Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuvaGibraltar on erikoinen Ison-Britannian merentakainen alue, joka sijaitsee Espanjan Andalusiassa, Iberian niemimaan eteläisimmissä osissa. Tämä on pala Englantia Välimeren rannalla, ja tämä on paikka, jossa käydään ahkerasti päiväretkellä Costa del Solilta ja muualta Andalusiasta.
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Oxford Tube -yhtiön bussi (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Linja-autoista Oxford Tube kulkee Lontoosta Oxfordin ydinkeskustaan noin 90 minuutissa. Bussit lähtevät Victorian bussiaseman vieressä olevalta asemalta.

Matkat ja matkustaminen Oxfordiin

Oxfordiin on paras matkustaa Lontoon kautta, ja Lontooseen on Suomesta äärimmäisen helppo päästä paitsi Helsinki-Vantaan lentoasemalta myös muualta Suomesta. Lontoosta voi suoraan etenkin Heathrow’n lentoasemalta siirtyä Oxfordiin, mutta se on mahdollista myös muilta lentoasemilta.

Oxfordiin on tavallista matkustaa joko päiväretkelle tai muutaman päivän oleskelulle Lontoon-matkan yhteydessä, ja Oxford onkin yksi hienoimpia ja lyhyimmän matkan päässä Lontoossa olevia ikimuistoisia vierailupaikkoja.

Jos vain on mahdollista, kannattaa Oxfordissa viettää ainakin yksi yö, sillä vain niin sen ainutlaatuisesta tunnelmasta voi päästä kunnolla kärryille.

Matkustaminen Oxfordiin

Oxfordiin harva normaali matkustaja lähtee yksistään vierailulle, ja tavallisinta on lomailla sekä Lontoossa että Oxfordissa. Oxford on melko vilkas paikka viikonloppuisin eikä siellä loma-aikoina ole yhtä hyvää tunnelmaa kuin vuoden kolmen lukukauden aikana. Yleensä koulu alkaa lokakuun puoliväliin mennessä, mutta jo syyskuun puolella alkaa olla säpinää, ja kouluvuosi päättyy kesäkuussa, joten sen ja syyskuun loppupuolen välillä siellä on melko erilaista kuin muulloin.

Oxfordin lähimmät lentoasemat niille, jotka suuntaavat suoraan sinne, ovat Heathrow, jonne lentää esimerkiksi Finnair, ja Luton, jonne ei ainakaan alkuvuodesta 2023 Suomesta suoraan päässyt.

Lontooseen matkustavan kannattaa tutustua miten sinne voi Suomesta ja muualtakin Euroopasta matkustaa Pienestä Matkaoppaasta. Lontoosta on hyvin helppo siirtyä koska tahansa Oxfordiin, kaupunkien välillä on liikenteestä riippuen matkaa 60–90 minuuttia ja bussit kulkevat Lontoon ja Oxfordin väliä öisinkin.

Matka Lontoosta Oxfordiin

Lontoosta voi ympäri vuorokauden kiivaimmillaan 10 minuutin ja suuren osan aikaa 20 minuutin välein siirtyä Oxfordin ytimessä olevalle bussiasemalle. Linja-auto on kenties paras kyyti, mutta joinain aikoina ruuhkat voivat hidastuttaa matkustamista. Junallakin matkan voi tehdä, mutta liput ovat usein hintavampia. Juna on kuitenkin ruuhkaton kulkuväline, joskin Britannian junissa on tunnetusti kaikenlaisia puutteita ja matkat voivat kestää tai ne voidaan yhtäkkiä peruuttaa.

Linja-auto Lontoosta tai muualta Oxfordiin

Linja-autoista Oxford Tube vie normaalisti 12 punnalla suuntaansa (alennus edestakaisesta lipusta) Lontoosta Oxfordin Gloucester Green -asemalle aivan ydinkeskustaan noin 90 minuutissa. Bussit lähtevät Victorian bussiaseman vieressä olevalta asemalta, joka tunnetaan nimellä “Green Line Coach Station” [kartalla], ja se on vastapäätä Victoria-metroasemaa.

National Express on Britannian pääasiallinen bussiyhtiö. Sen kyydissä voi päästä monta kertaa päivässä Oxfordin ytimeen, ja bussit lähtevät Victorian bussiasemalta [kartalla]. Se kulkee myös joistain muista kaupungeista Oxfordiin. Sen sivuilta voi nähdä kuinka kauan matkan voi olettaa kestävän, ja öisin se kestää vähän alle 100 minuuttia mutta joinain muina aikoina kaksi tai jopa kolme tuntia.

Megabus on hinnoiltaan kohtuullinen yhtiö, jolla on busseja myös välillä Oxford–Cambridge. Myös Megabus käyttää Lontoossa Victorian linja-autoasemaa.

Rautateitse Lontoosta tai muualta Britanniasta Oxfordiin

Oxfordiin voi matkustaa Lontoosta ja joistain muistakin kaupungeista suoraan junalla. Lontoosta junat lähtevät Paddingtonin asemalta [kartalla], ja sieltä matka kestää Oxfordin ytimen lähelle noin 70 minuuttia. Toinen kaupunki, josta voi nopeasti päästä Oxfordiin, on Birmingham, josta voi noin 75 minuutissa siirtyä Oxfordiin.

National Rail on yleissivusto, jolta voi nähdä eri yhtiöiden junien aikatauluja ja hintoja. Lippu kannattaa aina varata mahdollisimman paljon etukäteen, sillä vähän ennen matkaa ostettuna lippu on hintava.

Teksti: Peter Forsberg
2023/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti