Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dublin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Viking Splash -kiertoajelun amfibioauto
Amfibioautolla tehtävät Viking Splash -kiertoajelut kulkevat sekä maalla että vedessä, ympäri keskustan ja kummallakin puolella jokea.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esittelemme muutaman hyvän vierailukohteen Dubliniin suuntaaville lapsiperheille:

Dublinia

Yksi parhaista paikoista oleskella Dublinissa on sen keskiaikainen korttelisto, jonka alueella sijaitsevat Dublin Castle -linnake, jotkin kaupungin vanhimpiin kuuluvat kirkot ja Dublinia (St. Michael’s Hill), joka tutustuttaa viihdyttävästi kaupungin keskiaikaiseen ja viikinkien aikojen puoleen. Täällä näkee, kuinka ruttoon kuolleita viedään kärryillä pois ihmisten silmistä, voi heitellä pahantekijöitä mädäntyneillä omenilla ja päästä eroon perheen pienimmistä orjamarkkinoilla.

Dublinia sijaitsee Christ Church -kirkon Synod Hall -osassa. Sinne on 7,50 euron pääsymaksu aikuisilta, 5 euroa lapsilta, ja 2 aikuista ja 2 lasta pääsee sisään reilulla 20 eurolla. Dublinia on avoinna maaliskuun alusta syyskuun loppuun ma-su klo 10-17.00 ja talvella ma-su klo 10-16.30.

Dublin Zoo

Phoenix Park -puistossa sijaitsevalle Dublin Zoo -eläintarhalle pääsee helposti Connolly-asemalta lähtevillä raitiovaunuilla, joiden Heuston-aseman pysäkiltä on eläintarhalle vartin kävelymatka. Eläintarha on erityisen hyvä ja monipuolinen: siellä on niin tiikereitä, pingviinejä kuin pandojakin. Eläintarhassa tulee vietettyä aikaa vähintään kaksi tuntia, mutta se on hyvin vilkas vierailupaikka viikonloppuisin ja sinne kannattaa mennä mieluummin viikolla.

Eläintarha on avoinna ympäri vuoden alkaen klo 9.30, mutta se sulkeutuu eri aikoihin eri kuukausina, ja näin on hyvä tarkistaa ennen paikalle lähtemistä aukioloajat verkkosivuilta. Eläintarha on hintava vierailupaikka, niin että aikuisilta velotetaan 16 euroa, mutta perheliput, joita on 2-4 lapselle, ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Viking Splash Tour

Dubliniin voi tutustua monen erilaisen nähtävyyskierroksen kyydistä, mutta ehdottomasti vauhdikkain ja etenkin 10-18-vuotiaita lapsia ja nuoria eniten kiinnostava on Viking Splash Tour. Nämä kierrokset alkavat St. Stephen’s Green North -kadulta Dawson Streetin kulman vierestä ja kulkevat sekä maalla että vedessä ympäri keskustan kummallakin puolella jokea ja myös Grand Canal Docks -kanavissa. Kierroksien aikana halukkaat voivat laittaa päähänsä hauskan viikinkihatun. Kuljettaja puhuu kovaäänisen kautta kierroksen aikana tyypillisellä irlantilaisella murteella kaikenlaista hauskaa, ja asiaan kuuluu välillä tervehtiä ohikulkijoita yhteishuudolla.

Liput maksavat 20 euroa aikuisilta ja 12-16 euroa lapsilta, eikä kierrokselle kannata tulla alle 3-vuotiaitten kanssa. Perheille on yhteislippuja, ja ryhmät saavat alennuksia. Kierroksia tehdään myös sadesäillä, jolloin katto suojaa sateelta ja päälle annetaan sadetakit. Kierroksia tehdään 30-60 minuutin välein klo 10-17.30, ja ne kestävät noin 75 minuuttia.

Visit Dublin-sivusto antaa lisää vinkkejä Dublinissa lomaileville lapsiperheille.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti