Selviytymisopas


Dubrovnikin matkat ja liikkuminen perillä

Bussipysäkillä Helsingin lentokentältä pääsee suorilla lennoilla Dubrovnikiin. Lento kestää noin kolme tuntia. Dubrovnikiin tehtävät järjestetyt matkat ovat ennemmin kalliita kuin halpoja. Mahdollista on lähteä tyypilliselle viikon matkalle, mutta edelleenkin 4 päivän pidennetyt viikonloput tai minilomat ovat suosittuja.

Dubrovnik on 50 000 asukkaan kaupungiksi varsin suuren tuntuinen ja laaja kokonaisuus, jonka joissain kaupunginosissa on hyvä kävellä paikasta toiseen.

Tällä sivulla kerrotaan, miten Dubrovnikiin pääsee parhaiten Suomesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon kohteeseen matkustaessa. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten lentoasemalta pääsee etenemään ja millä konstein Dubrovnikissa voi liikkua paikasta toiseen. >> Dubrovnikin matkat ja liikkuminen perillä

Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Aurinkoinen sää satamassa Dubrovnikissa vallitsee subtrooppinen ilmasto, mikä tarkoittaa pitkiä kuivia kesiä ja lyhyitä sateisia talvia. Dubrovnikin ilmat poikkeavat kuitenkin monesta muusta Välimeren kolkasta, sillä eteläisessä Dalmatiassa Adrianmeren rannikolla on paljon ukkosmyrskyjä ja talvisin siellä puhaltaa ajoittain kylmä bora-tuuli.

Kiireisimpiä aikoja matkustaa Dubrovnikiin ovat pääsiäinen, kesä-syyskuu, lokakuun syyslomien viikot ja aika joulusta loppiaiseen.

Tällä sivulla kerrotaan Dubrovnikin säästä ja ilmastosta ja mietitään, mitkä ovat parhaimpia aikoja matkustaa kaupunkiin. >> Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti