Kroatia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Adrianmeren rannalla, maailman kirkkaimpien vesien äärellä sijaitseva Kroatia on noussut yhdeksi kaikkein korkeatasoisimmista matkailumaista, jossa on kuitenkin täysin erilaista rauhallista tunnelmaa kuin monissa muissa Välimeren maissa. Lue lisää Kroatian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Dubrovnik
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Lapadin alueella
Lapad on suosituin alue hotellille Dubrovnikissa. Alueella on hyvät palvelut ja sieltä on hyvät yhteydet muualle kaupunkiin. Myöskään vanhaakaupunkia kansoittavat turistiryhmät eivät sinne asti tule.

Mikä hotelli Dubrovnikissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Dubrovnikin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja huoneiden saatavuus

Dubrovnik on äärimmäisen suosittu lomakohde toukokuun alusta syyskuun loppuun, ja myös jotkin muut ajankohdat ovat hyvin vilkkaita ja myös normaalia hintavampia ajankohtia matkustaa sinne. Normaalia vilkkaampiin ajankohtiin kuuluvat pääsiäinen, lokakuun syyslomien viikot ja aika joulunalusajasta loppiaiseen. Tällöin valtaosa majapaikoista nostaa hintojaan, ja jos haluaa maksaa lomastaan vähemmän, kannattaa sinne matkata keväällä tai syksyllä. On myös hyvä tietää, että kaikkein vilkkainta ja kalleinta aikaa matkustaa Dubrovnikiin ovat heinä- ja elokuu, ja tällöin hinnat ovat huipussaan ja huoneiden saatavuus on lyhyellä varoajalla heikonlaista.

Hyviä ajankohtia saada huone kohtuuhintaan ja lomailla Dubrovnikissa ilman, että se on tupaten täynnä, ovat ajanjaksot huhtikuulta kesäkuun puoliväliin ja syyskuun alusta lokakuun alkupuolelle. Huomioitavaa on se, että Dubrovnikin rannat heräävät henkiin usein vasta toukokuussa, mutta niille voi mennä monina vuosina talvellakin, jolloin on välillä lämpimiä päiviä. Aina kannattaa kuitenkin pitää mielessä myös se, että Dubrovnikissa on valtava määrä erilaisia majapaikkoja, ja erilaiset huoneistot, joita on esimerkiksi Lapadissa, ovat usein edullisempia, mukavampia ja parempiakin vaihtoehtoja kuin suuret normaalit hotellit.

Dubrovnikissa hotellit ja majapaikat ovat melko hintavia, mutta sieltä voi saada muulloin kuin kaikkein suosituimpina ajankohtina huoneiston 2–3 hengelle 35–40 eurolla per yö ja pidempiä aikoja kuten viikon tai kaksi siellä viettävä voi saada alennustakin. Kalleimpina aikoina kahden hengen huoneiston saa erityisesti Lapadista alle 50 eurolla, eikä sen enempää muutaman huoneen huoneistosta kannata maksaakaan. Edullisimmat huoneistot löytyvät Lapadista, muutaman korttelin rannalle johtavalta promenadilta ylämäkeen, kohti Babin kukia. Varsinaiset hotellit ovat huoneistoja kalliimpia, niin että alle 100 euron kahden hengen huoneen löytäminen voi kesällä olla hankalaa, mutta muina aikoina sieltä saa kahden hengen huoneita 60–80 eurolla.

Läntinen satama
Pakettimatkojen hotellit ovat usein Dubrovnikin ulkopuolella. Jos kuitenkin haluaa nimenomaan tutustua Dubrovnikin maagiseen tunnelmaan, kannattaa hotelli varata Dubrovnikista eikä sen ulkopuolelta.

Monet matkatoimistojen järjestämät matkat ovat sellaisia, että hotelli on Dubrovnikin ulkopuolella, esimerkiksi Cavtatissa. Kaupungin ulkopuolella yöpyminen on asia erikseen, eikä muualla yöpyvä saa juuri muuta kosketusta Dubrovnikiin kuin muutaman tunnin mittaisella päiväretkellä. Jos siis haluaa nimenomaan tutustua Dubrovnikiin ja sen maagiseen tunnelmaan, kannattaa hotelli varata Dubrovnikista eikä sen ulkopuolelta.

Kaikissa Dubrovnikin kuten muunkin Kroatian ja lähes jokaisen Välimeren maan hotelleissa, hosteleissa, huoneistoissa ja muissa majapaikoissa on ylimääräinen vero, joka täällä on 7 kunaa per henkilö per yö. Tämä noin euron hintainen maksu nostaa majapaikan arvioitua hintaa jonkin verran, mutta monet hotellit ilmoittavat tämän veron hinnoissaan jo valmiiksi. Jos huoneistoa maksaessa laskun summa tuntuu vähän ajateltua korkeammalta, syynä on siis tämä vero. Veroa ei oteta alle 12-vuotiailta, ja 12–18-vuotiaat maksavat 3,5 kunaa per yö.

Majoituksen löytäminen Dubrovnikista

Dubrovnikissa hotelleja on siellä täällä, mutta siellä yöpyvät yleensä löytävät majapaikkansa joko vanhastakaupungista, aivan sen vierestä Pile-portin takaa, Lapad-kaupunginosasta tai Babin kuk -niemimaalta, joka on rauhallinen paikka hotellille lähellä Lapadia.

Vilkasta Dubrovnikissa on meteliksi asti keskikesällä vanhassakaupungissa ja Lapadissa, missä tosin on hotelleja niin vilkkailla paikolla lähellä rantaa kuin rauhallisilla sivukaduilla ja etäämpänä päärannasta. Pile-portin luona on myös vilkasta miltei aina, mutta sen lähistöllä sijaitsevat hotellit ovat yleensä sen verran syrjäisellä paikalla, että meteli ei niihin kuulu.

Kalleinta on usein yöpyä vanhassakaupungissa, Pile-portin lähistöllä tulee vastaan normaalia korkeampia hintoja ja myös Ploče-kaupunginosa on kallis paikka majoittua. Hintataso ei kuitenkaan hirveästi vaihtele eri tienoiden mukaan, joskin vanhankaupungin majapaikat tuppaavat olemaan pienimmästä päästä ja heikoiten varusteltuja. Varustelutaso pienissä huoneistohotelleissa ei ole järin hyvä, mutta niissä on langaton internet ja joitain muita palveluita. Suurissa hotelleissa on maailmanluokan palvelut, mutta Dubrovnikiin suuntaavan on hyvä pitää mielessä, että majapaikalla ei tässä taianomaisessa kaupungissa paljon tule oleskeltua.

Vanhakaupunki (Grad) – tunnelmallinen mutta hintava alue

Grad-vanhakaupunki on tunnelmallinen yöpymispaikka, jossa heinä- ja elokuuta lukuun ottamatta on suhteellisen rauhallista myös iltaisin. Valtaosa Dubrovnikissa vierailevista käy siellä päiväretkellä risteilyn tai muun kiertomatkan osana, ja jo neljän jälkeen iltapäivällä he viimeistään suuntaavat pois kaupungista. Näin vanhassakaupungissa on iltaisin mahdollista nauttia tunnelmasta huomattavasti väljemmissä oloissa kuin päivisin, ja sen yöelämästä ja ravintoloista on mukava lähteä illan pimettyä nauttimaan.

Luza-aukio, vanhakaupunki
Vanhassakaupungissa ei ole minkäänlaista liikennettä, eikä siellä ole muuta vaihtoehtoa kuin kantaa pakaaseja, joten tämä kannattaa majapaikkaa varatessa pitää mielessä.

Hyviä tienoita majapaikalle vanhassakaupungissa on Placa-pääkadun välitön lähimaasto, sillä mikäli hotelli sijaitsee usean sadan metrin päässä siitä, on luvassa portaita ja matka majapaikkaan on hankala. Vanhassakaupungissa ei ole minkäänlaista liikennettä, eikä siellä ole muuta vaihtoehtoa kuin kantaa pakaaseja, joten tämä kannattaa majapaikkaa varatessa pitää mielessä. Paras kulkea ylhäällä rinteillä oleville majapaikoille on Pohjoisen portin kautta, sillä sen ohittava tie on samalla tasolla kuin hornankattilamaisen vanhankaupungin ylimmät osat. Huonoin kulkea on meren puolelle, sillä tänne on vain yksinkertaisesti raahattava laukkuja ylämäkeen, joka alkaa pian pääkadun jälkeen. Korkeuserot ovat melkoisia, eikä näissä asuinkortteleissa ole paljon ravintoloita, baareja tai kauppoja. Linja-autolla lentoasemalta tulevan on hyvä majoittua Pohjoisen portin lähelle, sillä köysiratajunan vieressä oleva pysäkki on keskustan ainoa pysäkki, jolla lentokenttäbussi pysähtyy.

Vanhankaupungin palvelut ovat kaupungin parhaat mutta selvästi myös hinnakkaimmat ja turistivoittoisimmat. Ravintoloita siellä on joka lähtöön, yöelämää riittää ympäri vuoden, kulttuurielämää siellä on musiikin ja muun kulttuurin siivittämänä aina ja sen vieressä on parikin hyvää rantaa, joissa keskikesän ulkopuolella on mukava ruskettua ja käydä uimassa. Jos vanhastakaupungista haluaa päiväretkelle, käy se helposti vanhasta satamasta, josta lähtee risteilyjä ja reittilaivoja. Pile-portin vieressä olevilta pysäkeiltä pääsee bussilla tai taksilla helposti muualle kaupunkiin, kuten Lapadin rantakaupunginosaan tai Gružin sataman tai bussiaseman kautta päiväretkelle.

Varteenotettavia vaihtoehtoja majapaikalle vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Roko House ja Rooms Vicelic Guest House.

Pile-portin tienoo – kätevä mutta kallis alue vanhankaupungin vieressä

Vanhaakaupunkia kenties parempi yöpymispaikka on Pile-portin edusta, jolla on aukiomainen Brsalje-katu. Tämä on lukuisten bussipysäkkien vilkastuttama paikka, josta on helppo myös hypätä taksiin tai lähteä kävelemään poispäin keskustasta. Vaikka aukio on vilkas liikenteen solmukohta, ovat monet hotellit sen verran siitä syrjässä, että hälinästä ei joudu häiriintymään. Vanhankaupungin palvelut ovat lähellä, ja Brsaljen alueella on sielläkin kauppoja ja kaikenlaista ravintoloista leipomoihin.

Pile-portin tienoo on erinomainen yöpymispaikka niille, jotka voivat maksaa vähän enemmän kätevästä mutta rauhallisesta sijainnista ja upeista rantamaisemista. Pile-portin välittömässä läheisyydessä sijaitsevista hotelleista mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi Apartments Mia, Hilton Hotel Imperial ja Miro Studio Apartments.

Boninovo – suuria hotelleja ja pieniä huoneistohotelleja kätevällä paikalla

Valtaosa Dubrovnikissa yöpyvistä majoittuu alueelle, joka on hivenen Pile-portista etäämpänä. Tämä alue alkaa niin sanotusta Boninovo-kaupunginosasta ja jatkuu aina Lapadiin ja Babin kukin niemimaalle asti. Hotel Bellevuen rannalta alkaen on runsaasti hotelleja aina Lapadiin asti, ja tällä alueella on kaikenlaisia majapaikkoja viiden tähden hotelleista kaupungin viralliseen nuorisohosteliin. Yksi hyvä vaihtoehto on huoneistohotelli Dubrovnik Apartments Kovacec, jolta on kävelymatka vanhaankaupunkiin ja lyhyt matka Lapadin rannalle, kuten myös Hotel Bellevuen rannalle.

Ranta Lapadin alueella
Lapadissa on hyvä majoittua lähelle rannalle johtavaa Šetalište kralja Zvonimira -promenadia, jolta ei ole pitkä kävelymatka DOC-ostoskeskukseen ja sen vieressä olevalle Pošta Lapad -bussipysäkille.

Lapad – lomatunnelmaa parhaimmillaan hyvien palveluiden keskellä

Lapad on suosituin alue hotellille ja muulle majapaikalle Dubrovnikissa, ja se on ehdottomasti paras paikka viettää lomaa. Alueella on hyvät palvelut, sieltä on hyvät yhteydet keskustaan ja muualle kaupunkiin ja tunnelma siellä on aina samanlainen, sillä vanhaakaupunkia kansoittavat turistiryhmät eivät sinne asti tule. Lapadiin majoittuvan on kuitenkin hyvä tietää, että se on mäkinen ja sokkeloinen paikka, jossa liikkuminen ei ainakaan aluksi ole kovin helppoa.

Lapadissa on hyvä majoittua lähelle rannalle johtavaa Šetalište kralja Zvonimira -promenadia, jolta ei ole pitkä kävelymatka DOC-ostoskeskukseen ja sen vieressä olevalle Pošta Lapad -bussipysäkille. Ylipäätään mikäli haluaa käydä paljon keskustassa, kannattaa katsoa, ettei majapaikalta ole turhan pitkä kävelymatka bussipysäkille. Hyviä majapaikkoja Lapadissa ovat esimerkiksi Hotel Ivka, Hotel Lapad ja itse promenadilla sijaitseva Hotel Perla

Babin kuk – tyyssija todellista lepolomaa etsiville

Jos Lapadin rannalle johtavaa promenadia jatkaa eteenpäin ja lähtee rantaviivaa pitkin kulkevaa polkua pitkin kävelemään niemen ympäri, on Babin kuk -niemimaalla, joka on Dubrovnikissa paras osoite lepolomaa viettämään haluaville. Sen alueella on paljon suuria hotelleja, joilla on uima-altaat ja hyvät palvelut, mutta alueella ei ole paljon ravintoloita, yöelämää tai muuta tekemistä kuin rannalla löhöily. Babin kukista on kuitenkin varsin lyhyt matka busseilla paitsi vanhaankaupunkiin myös satamaan ja linja-autoasemalle. Tämän sivun hotelleista Babin kukissa sijaitsee Hotel Argosy.

Ploče – huippukallis alue vanhankaupungin vieressä

Muualla Dubrovnikissa on harvakseltaan hotelleja, mutta luksusta hakevien on hyvä pitää mielessä myös alue, joka on vanhankaupungin lentokentän puolella. Tämä Ploče-kaupunginosan ranta-alue on viiden tähden luksushotellien ja muiden erittäin kalliiden majapaikkojen suosimaa maastoa, jolla on omaa rauhaa mutta jolta on lyhyt matka vanhankaupungin rientoihin.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Dubrovnikissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Dubrovnikissa

Dubrovnik Apartments Kovacec

(Pera Cingrije 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Muutaman ilmastoidun huoneen huoneistohotelli, joka sijaitsee lähellä Hotel Bellevuen rantaa ja bussipysäkkejä. Alueella on rantojen lisäksi ravintoloita ja ruokakauppoja, siltä on kohtalaisen lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin ja tämä on pidetty osoite majapaikalle.

Hotel Perla

(Šetalište kralja Zvonimira 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty 25 ilmastoidun huoneen hotelli. Aamiainen kuuluu hintaan, mutta hotellin palvelut ovat vähäiset. Sijainti on erinomainen, se on rannalle johtavalle promenadilla, vieressä on kymmeniä ravintoloita ja vanhaankaupunkiin pääsee muutaman sadan metrin päässä olevalta bussipysäkiltä.

Apartments Mia

(Od Tabakerije 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan vanhankaupungin ja Pile-portin vieressä, erinomaisella paikalla sijaitseva kohtuuhintainen huoneistohotelli, jossa yöpyvä pääsee helposti nauttimaan Dubrovnikin parhaista paloista. Parhaat nähtävyydet, hyvät rannat sekä kaikenlaiset kaupat ja ravintolat ovat kaikki aivan vieressä, mutta silti hotellissa yöpyneet kiittelevät sen rauhallista sijaintia. Osa huoneista on pieniä, mutta kuten kuvistakin näkyy, suuriakin huoneita sen 7 huoneen joukossa on.

Hotel Argosy

(Iva Dulcica 140)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Babin kuk -niemimaalla sijaitseva hyvin varusteltu ja palvelutasoltaan korkeatasoinen hotelli, jossa voi uima-altaan äärellä nauttia lepolomasta. Hotellista on matkaa vanhaankaupunkiin, mutta se taittuu joutuisasti bussilla, ja hotellin ympäristössä on vilkkaimpinakin aikoina rauhallista.

Hilton Hotel Imperial

(Marijana Blazica 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpiin hotelleihin jo pitkään kuulunut Imperial sijaitsee vanhaankaupunkiin johtavan Pile-portin vieressä mutta silti rauhallisella paikalla, jolta on lyömättömät merimaisemat. Hotellin varustelutaso on täysiä kylpyläpalveluita myöten huippuluokkaa, ja täällä yöpyvät pääsevät nauttimaan täydellisestä luksuksesta lomansa aikana.

Hotel Ivka

(Put sv. Mihajla 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lapadissa sijaitseva 72 ilmastoidun huoneen hotelli, jolta on hyvä päästä bussilla tai taksilla reilussa 5 minuutissa vanhaankaupunkiin ja jolta voi kävellä Lapadin omalle rannalle. Kohtuuhintainen vaihtoehto, joka sijaitsee Lapadin sivukadulla mutta kävelymatkan päässä kaupunginosan ostospaikoista, ravintoloista ja bussipysäkiltä.

Hotel Lapad

(Lapadska Obala 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lapadissa, satamaa vastapäätä olevan lahden rannalla sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa voi nauttia lomasta täysin siemauksin uima-altaan äärellä mutta lyhyen bussimatkan päässä vanhastakaupungista. Hotellin lähialueella on hyvät palvelut ja mahdollisuus lähteä päiväretkille satamasta bussiasemalta.

Hotel Vis

(Marsarykov put 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Omalla rannalla varustettu kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee Lapadin leppoisassa rantakaupunginosassa. Palvelut ovat kaupunginosassa hyvät, shoppailua ja yöelämää voi harrastaa lähistöllä mutta vanhaankaupunkiin on reilun viiden minuutin bussimatka. Tienoo on rauhallinen ympäri vuoden, ja hotellissa voi helposti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Roko House

(Za Rokom 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla vanhankaupungin Placa-pääkadun lähellä sijaitseva 6 ilmastoidun huoneiston huoneistohotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan vanhankaupungin tunnelmasta mitä parhaimmalla tavalla. Huoneet ovat pieniä, mutta ne ovat hyvin varusteltuja, ja monessa huoneessa on pieni keittiö. Katu on vanhankaupungin alimmalla tasolla, joten portaita ei tarvitse kiivetä ylös eikä alas.

Rooms Vicelic Guest House

(Antuninska 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, lähellä Placa-pääkatua sijaitseva pieni mutta viihtyisä huoneistohotelli, johon päästäkseen ei tarvitse turhan monta askelta ottaa. Majapaikka on kohtuuhintainen ja ystävällinen, mutta huoneet ovat melko yksinkertaisesti sisustettuja.

Miro Studio Apartments

(Sv Durda 16)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs ja korkeatasoinen 9 ilmastoidun huoneiston hotelli aivan Pile-portin vieressä, johon on helppo tulla lentokentältä ja josta kävellään vanhaankaupunkiin sisään. Viereisiltä bussipysäkeiltä pääsee hyvin mihinpäin kaupunkia tahansa. Hotellin vieressä on parikin rantaa, ja siellä yöpyvä on kätevällä mutta hiljaisella paikalla.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/06

Lukijoiden kommentteja

Kun katsoo noita hotellin hintoja niin mitä tarkoittaa kaupunkivero ja paljonko se on? /Puumat

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti