Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lapsi ja aikuinen liikennemerkissä
Düsseldorf on kaupunkina siisti ja kadut ovat hyvässä kunnossa. Kävellen on helpointa liikkua Altstadtissa, Carlstadtissa ja Stadtmittessä eli uudessa ydinkeskustassa.

Lasten kanssa Düsseldorfissa

Düsseldorf on melko hyvä kaupunkilomakohde lapsiperheille, joskin se on suuri kaupunki, jonka ilmasto ei ole paras mahdollinen. Siellä on talvisin varsin leutoa mutta myös tuulista ja sateista, ja myös kesään kuuluvat sateet ja usein myrskytkin.

Düsseldorfissa on paljon kaikenlaista nähtävää lapsiperheille, kuten museoita ja talvisia karnevaaleja, ja tekemistä, kuten huvipuistoja. Düsseldorfissa on turvallista liikkua pääosin missä ja milloin tahansa, joskin päärautatieaseman tienoo ja etenkin välittömästi sen edessä olevat korttelit ovat rauhattomia eivätkä parhaita paikkoja koluta lasten kanssa.

Düsseldorf on kaupunkina siisti ja kadut ovat hyvässä kunnossa. Etenkin Altstadt-vanhassakaupungissa ja Königsalleen tienoilla on kuitenkin suuria rakennustyömaita, jotka vaikeuttavat liikkumista ja aiheuttavat muita ongelmia vielä vuosikausien ajan.

Parhaat alueet lapsiperheille

Altstadt-vanhakaupunki on hyvä paikka liikkua lasten kanssa, joskin etenkin Grabbeplatz-aukion vieressä olevat suuret rakennustyömaat rikkovat katukuvaa ja vaikeuttavat liikkumista. Burgplatz-aukio on vanhankaupungin paras paikka lapsiperheille. Sen erikoiset veistokset ovat hyvä tuttavuus, ja sen alueella ja lähitienoilla on ravintoloita, joista saa kaikenlaisia ruokia tyypillisistä saksalaisista aasialaisiin.

Burgplatzin edessä kulkeva Rheinuferpromenade-rantapromenadi on muilla kuin tuulisilla ilmoilla talvisinkin mukava paikka kävellä. Sitä pitkin voi kulkea kohti Medienhafenia ja muuta Hafen-kaupunginosaa, samoin kuin pohjoiseen kohti Tonhallea ja Museum Kunstpalast -taidemuseota. Sen vieressä oleva Hofgarten on etenkin kesäkautena mutta myös sateettomina talvipäivinä hyvä paikka rauhassa temmeltää ja tutustua lampien joutseniin ja muihin lintuihin.

Hofgartenin vieressä oleva Königsallee on leveä kaupungin pääkatu, jonka varrella on kaikkein hienoimpia putiikkeja, ostoskeskuksia ja ravintoloita. Sitä rauhoittaa melkoisesti keskellä kulkeva kanava, joka aina miellyttää lapsiperheitä. Rheinuferpromenade-rantapromenadia pitkin koko perheen on hyvä kävellä kohti Rheinturm-tornia, jonka huipulta on tietenkin parhaat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Sen takana olevan Neuer Zollhof -kadun varrella olevat Frank Gehryn suunnittelemat erikoiset toimistotalot ovat nekin lasten mieleen.

Rheinturm-tornin viereinen puistoalue on hyvä paikka ympäri vuoden nauttia uuden alueen näkymistä ja sen tilavasta rauhasta. Moni mielellään myös siirtyy syvemmälle Hafen-satama-alueen sisälle, missä on uusia rakennuksia ja vanhoja rakennuksia, jotka on otettu uuteen käyttöön. Erityisen hauskat näkymät ovat Am Handelshafen -kadulta, jota vastapäätä olevat talot on koristeltu värikkäästi ja jonka vanhoja tehdasrakennuksia on otettu uuteen käyttöön. Täällä niin sanotussa Unterbilk-kaupunginosassa on paljon kahviloita ja ravintoloita, joilla on ympäri vuoden tilavat terassit. Täällä on hyvä myös syödä tai ainakin käydä kahvilla ja jäätelöllä.

Muualla kaupungissa Hafenin ja Altstadtin välissä oleva Carlstadt on myös hyvä paikka lapsiperheille. Nämä hienostokorttelit, joissa on paljon taidegallerioita ja putiikkeja, ovat usein hiljaisia, ja täällä on mukava kävellä. Hyvää maastoa lapsiperheille ovat myös Carlstadtin vieressä olevat puistoalueet, joilla on järviä. Niistä etenkin Spee’s Graben -järven ympäristössä on kesäisin hyvä oleskella.

Muualla kaupungissa Stadtmitte eli ydinkeskusta on hyvää maastoa Königsalleen lisäksi Schadowstrassen varrella ja sivukaduilla, joilla on paljon suuria ostoskeskuksia ja tavarataloja. Myös lähempänä rautatieasemaa niin sanottu japanilainen kaupunginosa (Japanisches Viertel) Immermannstrassen varrella ja lähikaduilla on aasialaisine kauppoineen, ravintoloineen ja bubble tea -teehuoneineen hyvää ja väljää maastoa perheille.

Liikkuminen

Düsseldorfin keskusta ei ole mikään valtava paikka, mutta siellä on jossain määrin hankala aluksi suunnistaa eikä aina ole helppoa suunnata suoraan juuri sinne, minne on menossa. Kävellen on helpointa liikkua Altstadtissa, Carlstadtissa ja Stadtmittessä eli uudessa ydinkeskustassa, johon kuuluvat Königsallee ja Schadowstrasse. Matka Altstadtista Carlstadtin kautta Medienhafeniin on varsin pitkä etenkin pienille lapsille. Tämä matka, kuten muutkin pidemmät matkat, on hyvä hoitaa kohtuuhintaista joukkoliikenneverkostoa hyväksi käyttäen.

Metro, raitiovaunut ja bussit vievät kaikkialle kaupungissa tiiviiseen tahtiin, ja niiden liikkeisiin on hyvä tutustua, jos aikoo lyhyessä ajassa nähdä paljon. GruppenTicket eli lippu 2-5 hengelle on hyvä hankinta perheille, jotka aikovat matkustaa julkisilla ainakin muutaman kerran päivässä. DB:n junat vievät päiväretkille nopeasti. Kannattaa muistaa, että alennuksia on paljon ja kuuden hengen ryhmät saavat junissa aina alennuksia.

Päiväretkille aikovien on hyvä kysellä lipuista DB:n infopisteestä, joka on Hauptbahnhof-aseman pääovien takana. Düsseldorfin turisti-infosta (Immermannstrasse 65b) saa tietoa, kartan ja myös kätevän kartan kaupungin joukkoliikenteeseen.

Ruokailu

Düsseldorfin monipuoliset ja kohtuuhintaiset ravintolat ja ruokapisteet sopivat erinomaisesti perheille. Makkaroita ja muita tyypillisiä saksalaisia ruokia on tarjolla monessa paikassa, ja monilla ravintoloilla on erityisiä lastenannoksia. Suuret oluttuvat ovat päivällä ja alkuillasta hyviä paikkoja mennä syömään suurenkin porukan kanssa, mutta ne voivat olla minä tahansa iltana melko tukossa jo heti seitsemän jälkeen. Hyviä perinteisiä oluttupia ovat muun muassa Im Goldenen Kessel -oluttupa (Brauerei Schumacher) (Bolkerstrasse 44), Brauerei Im Füchschen (Ratinger Strasse 28) ja Zum Uerige (Berger Strasse 1).

Valtaosalla ravintoloista on vanhassakaupungissa terassit, jotka ovat avoinna ympäri vuoden ja joilla on tilaa koko perheelle. Vanhassakaupungissa on kirjava valikoima ravintoloita ja pikaruokapisteitä, jotka tarjoavat kaikkea kansainvälisten pikaruokapisteiden tuotteista kebabiin, tapaksiin, pitsoihin, aasialaisiin ruokiin ja paikallisiin herkkuihin. Vanhassakaupungissa esimerkiksi pelkästään Bolkerstrassen varrella on valtavasti erilaisia ruokapaikkoja.

Ravintolan terassi
Valtaosalla ravintoloista on vanhassakaupungissa terassit, jotka ovat avoinna ympäri vuoden ja joilla on tilaa koko perheelle.

Muualla kaupungissa rautatieaseman tienoilla on paljon nakkikioskeja heti rautatieaseman edessä ja kebabravintoloita, joista parhaat ovat Worringer Strassen varrella, linja-autoaseman edustalla. Koko Euroopan parhaita ja autenttisimpia kebabeja ja muita turkkilaisia ruokia on tarjolla etenkin Saray-ravintolassa (Worringer Strasse 103) ja Hünkar-ravintolassa (Worringer Strasse 109).

Lähellä sijaitseva niin sanottu japanilainen kaupunginosa Immermannstrassen varrella ja lähikaduilla on hyvä paikka sushille ja muille japanilaisille ja muualtakin Aasiasta tuleville ruoille. Okinii (Immermannstrasse 35) ja Kushi-Tei (Immermannstrasse 38) ovat esimerkiksi hyviä japanilaisia ruokia tarjoavia ravintoloita.

Shoppailu

Immermannstrassen varrella ja sivukaduilla on hyvä määrä japanilaisia ja muita sellaisia aasialaisia tuotteita myyviä kauppoja, joita ei muualta Euroopasta paljon löydy. Päärautatieaseman tienoo on rauhatonta, mutta täältä saa hyvin kaikenlaista iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin muut liikkeet ovat yleensä kiinni. Saksalaiseen tyyliin rautatieasema on paikka, jonne kannattaa suunnata myöhään illalla, sunnuntaisin ja juhlapyhinä, jos tarvitsee ostaa ruokaa tai muuta tarpeellista.

Altstadt-vanhakaupunki ei ole paras paikka tehdä ostoksia Düsseldorfissa, joskin jotkin kadut kuten Marktstrasse ja Berger Strasse ovat hyviä putiikkeja täynnä. Eniten putiikkeja vanhassakaupungissa onkin juuri lähellä Carlstadtia. Carlsplatz-aukio on oiva tori, ja Carlstadtin puolella on paljon hienoja liikkeitä, jotka myyvät muun muassa muotia, taidetta ja normaalia korkeatasoisempia elintarvikkeita.

Paras shoppailupaikka Düsseldorfissa on Stadtmitte eli uusi keskus, jonka Königsallee on paitsi kaupungin pääkatu myös sen hienoin ostoskatu. Yksi sen sivukaduista on Schadowstrasse, jonka varrella on edullisempia kauppoja ja erityisen paljon ostoskeskuksia ja tavarataloja. Kohti Friedrichstadtia kulkeva Berliner Allee on sekin varteenotettava shoppailupaikka, ja Friedrichstadtissa on sielläkin hyvin kaikenlaisia kauppoja, etenkin Friedrichstrassen varrella.

Parhaat matkustusajat

Düsseldorfiin voi hyvin matkustaa milloin tahansa, sillä kullakin vuodenajalla on omat hyvät puolensa. Kesäkausi on teoriassa paras aika matkustaa kaupunkiin, sillä tällöin puistot ja jokipromenadit ovat parhaimmillaan. Kesäisin tosin kovat tuulet ja sateet voivat hyvin hankaloittaa liikkumista. Talvikausi on pimeä ja viileä aika kaupungissa, mutta tällöin on hyvä shoppailla ja käydä museoissa.

Hyviä ajankohtia matkustaa kaupunkiin ovat tapahtumat, joista 11.11. kello 11.11 alkavat karnevaalit ovat kulkueineen ja yleisine ilonpitoineen hyvä aika vierailla kaupungissa, sillä ne jatkuvat aina laskiaiseen asti. Välillä pidettävät joulumarkkinat marraskuun viimeiseltä viikolta jouluun ovat nekin hyvä syy matkustaa kaupunkiin. Kesäisin heinäkuun suuret karkelot ovat perheille kesäkauden paras aika vierailla kaupungissa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Kevin George, Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti