Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bremen
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Nuorisoa Schnoorissa
Vanhassakaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä on hyvä liikkua kävellen.

Lapsiperheen kanssa Bremenissä

Bremen on mielenkiintoinen kaupunki tutustua lasten ja nuorten kanssa, ja se on varsin leppoisa ja turvallinen vierailupaikka. Kaupungin kadut ovat hyvässä kunnossa, keskustassa ei ole joitain valtaväyliä lukuun ottamatta paljon liikennettä ja valtaosa nähtävyyksistä ja parhaista vierailupaikoista sijaitsee pienen alueen sisällä. Vanhakaupunki yksinään on hyvä tutustumiskohde pariksikin päiväksi, ja etenkin teini-ikäiset viihtyvät Viertelissä, joka on värikäs ja vapaamielinen kaupunginosa vanhankaupungin vieressä.

Bremen on hyvä vierailupaikka kesäkaudella, ja se on kesäkauden lentoyhteyksien takia lyhyen ja edullisen matkan päässä Suomesta. Hintataso Bremenissä on kaiken tasoon nähden erittäin hyvä, ja lomailu siellä on edullisempaa kuin esimerkiksi Pohjoismaissa.

Parhaat matkustusajat

Perheiden on hyvä matkustaa Bremeniin joko kesäkaudella tai sitten joulukuussa joulumarkkinoiden aikaan. Myös pääsiäinen on markkinoineen ja yleistunnelmineen hyvä, perinteisesti kesäkauden aloittava aika lomailla siellä. Kevät kuitenkin yleensäkin on usein tuuliltaan viileä ja kesäkausi saattaa maalis-huhtikuussa lähteä nihkeästi liikkeelle. Säiden puolesta toukokuu alkaa olla kesäinen kuukausi, mutta kuten Suomessakin täällä koko kesä on epävarma vuodenaika, joka voi vetäytyä viikoiksi pilvien taakse tai joinain harvoina vuosina se jää täysin tulematta.

Bremen ei ole mikään kauhean vilkas turistikaupunki, mutta juuri kesäaika heinä-elokuussa tuo sinne eniten vierailijoita, ja tällöin siellä on eniten tapahtumiakin. Vilkkaimpinakin aikoina kuten muinakin vuodenaikoina viikonloput ovat huomattavasti kiireisempiä kuin viikot, ja etenkin museot ja suositut vierailupaikat ovat tällöin iltapäivisin usein tukossa. Näin kesät talvet museoihin ja nähtävyyksiin on hyvä tutustua aamupäivisin tai ainakin muulloin kuin viikonloppuiltapäivisin. Ilmat jatkuvat yleensä kesäisinä pitkälle syyskuuhun, ja ainakin kuun puoliväliin asti voi olla helteitä. Joinain vuosina kesä jatkuu lokakuulle, mutta tämä on aina se kuukausi, jolloin säät auttamatta viilenevät ja terassit katoavat. Talvikausi on melko leuto mutta säiltään yleensä heikonlainen aika vierailla Bremenissä. Siellä ei ole juuri koskaan lunta, eikä sinne talvikaudella ainakaan perinteiselle kaupunkilomalle kannata joulukuuta lukuun ottamatta lähteä.

Ruokailu

Bremenissä on hyvät, monipuoliset ruoat, eikä siellä tule vaikeuksia saada minkään ikäisiä lapsia tai nuoria syömään. Paikalliset herkut eli makkarat ja kalaruoat maistuvat varmasti, siellä on joka paikassa pitsaa ja pastaa tarjolla, pikaruoat ovat kebabien ja hampurilaisten johdolla nekin erittäin yleisiä ja täällä on myös hyvä valikoima aasialaisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Näistä etenkin vietnamilaisia ja thai-ruokia tarjoavat ovat nopeita ja edullisia ruokapaikkoja perheille, ja näitä on kaikkialla kaupungissa, avoinna aamusta yömyöhään. Kahvilat ovat kaupungissa hyviä, jäätelöä ja leivonnaisia siellä syödään melkoisesti ja muutenkin täällä on kaikenlaisia karkkeja ja herkkuja valtavasti tarjolla.

Liikkuminen paikasta toiseen

Vanhassakaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä on hyvä liikkua kävellen, mutta vanhastakaupungista päärautatieaseman tienoille tai sitä pidemmälle menevän on hyvä käyttää raitiovaunuverkostoa. Raitiovaunu numero 6 kulkee lentoasemalta vanhankaupungin ja päärautatieaseman kautta yliopistoalueelle, missä sijaitsee perheiden suosikkikohde Universum. Kaupungissa on muutama muukin vierailupaikka vähän pidemmällä, ja pidempään kuin pari päivää viipyvien on hyvä tutustua joukkoliikenneverkostoon ja etenkin raitiovaunuihin. Päiväretkelle mielivän on hyvä käyttää paikallisjunia, busseja tai laivakyytejä, joita on tarjolla kesäkaudella.

Ostokset

Bremen on erinomainen ostoskaupunki muulloin kuin sunnuntaisin ja pyhäpäivinä, ja sinne voi hyvin lähteä pelkästään shoppailemaan. Lasten kanssa on hyvä liikkua vanhankaupungin ostosalueella, jolla on kävelykadun varrella pikkuliikkeitä ja viereisillä kaduilla suuria liikkeitä, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Vanhankaupungin kaduilla tulee vastaan hyviä liikkeitä jatkuvasti, etenkin Schnoorissa, jossa kannattaa vaellella ja jossa kaupat ovat kesäsunnuntaisin avoinna. Joenrantapromenadilla on sunnuntaisin kirpputori huhtikuun lopulta syyskuun loppuun, ja muutenkin kesäkaudella vastaan tulee kojuja ja toreja muuallakin kaupungissa. Domshof-aukio Marktplatzin vieressä on Bremenin pääasiallinen tori, ja siellä voi paitsi ostella kaikenlaista myös syödä mitä erilaisimpia ruokia.

Lautta Weser-puiston ja hiekkarannan välillä
Viertelissä joenrannalle on hyviä puistoalueita. Niitä vastapäätä sijaitsee hiekkaranta, jolle kesällä kulkee lautta Viertelin puolelta.

Parhaat alueet perheiden näkökulmasta

Altstadt eli vanhakaupunki on pääpaikka Bremenissä, ja sen upeisiin katuihin, aukioihin ja rakennuksiin kannattaa tutustua ajan kanssa. Marktplatz-aukio pelkästään on unohtumaton vierailupaikka, ja sen ympäristöön on tapana tutustua erittäin tarkasti. Sen vieressä oleva Böttcherstrasse on hyvä vierailupaikka kenelle tahansa, mutta siellä on paljon ihmisiä etenkin viikonloppuisin ja etenkin silloin kun kesäkaudella Glockenspiel-kellopeli soi tasatunnein klo 12–18.

Böttcherstrassen edustalla kulkeva joenrantapromenadi on parhaita paikkoja kävellä koko kaupungissa, sen varrelta voi nousta laivakyytiin ja sillä on kesäisin myös valtava määrä hyviä, myös ruokailulle soveltuvia terasseja. Sitä pitkin on hyvä kävellä Schnoorvierteliin eli Schnooriin, joka on vanhankaupungin vanhin osa ja jonka kujat suorastaan kutsuvat kävelemään niitä ristiin rastiin. Aivan sen vieressä olevalla puistoalueella sijaitsee Bremenin pääasiallinen taidemuseo ja muitakin taidepitoisia vierailupaikkoja.

Puistoalueen takana on Viertel, eli kaupunginosa jonka pääpaikat ovat Ostertorsteinweg-kadun [kartalla] varrella ja lähellä. Kaupunginosa on värikäs ja vapaamielinen mutta ei vaarallinen, ja sinne voi lähteä ostoksille, joista pitävät etenkin teinit. Katua pitkin voi kävellä mutta sitä kulkevat myös raitiovaunut, ja jos haluaa nähdä kaupunginosan kokonaan, kannattaa kävellä aina Lüneburger Strasselle [kartalla] asti. Sitä pitkin on hyvä kävellä ja ihastella kauniita asuintaloja, kunnes saapuu joenrannalle, jossa on hyviä puistoalueita. Niitä vastapäätä sijaitsee hiekkaranta, jolle kesällä kulkee lautta Viertelin puolelta. Tällä alueella sijaitsee myös Werder Bremen -jalkapallojoukkueen stadion ja sen vieressä pienlaivasatama.

Muualla kaupungissa päärautatieaseman tienoo on paikka, jonka lähellä on suuri puistoalue ja jolla on kaikenlaista nähtävää. Päärautatieaseman tienoo on perinteisesti ollut rauhaton paikka, jossa ei etenkään perheiden iltaisin kannata tarpeettomasti kuljeskella. Koko päärautatieaseman tienoo on jonkin verran hankala vilkkaine katuineen ja lukuisine liikenneneuvoineen, eikä sinne välttämättä kannata erikseen lähteä muuten kuin siinä tapauksessa, että majapaikka on siellä tai jos menee Übersee-museoon tai haluaa siirtyä muille paikkakunnille junalla tai linja-autolla.

Tutustu myös Pienen Matkaoppaan vinkkeihin perheille.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti