Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bremen
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pannukakkulaiva
Schlachte-joenrantapromenadin varrella on monenlaista katseltavaa. Erinomainen paikka perheille ruokailla on kuvan Pannekoekschip.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Bremenissä on jonkin verran pääasiassa lapsiperheille suunnattuja nähtävyyksiä ja muita vierailupaikkoja, joissa lapset ja teinitkin taatusti viihtyvät. Siellä on myös paljon asioita, joista lapset ja nuoret automaattisesti pitävät, eikä siellä luultavasti tarvitse keksiä erikseen tekemistä jälkikasvun kanssa. Vanhassakaupungissa vaeltelu, jokirantapromenadilla kesäajalla oleskelu ja vierailu jossakin keskustan ulkopuolella luultavasti riittävät ajanvietteeksi siellä ainakin muutaman päivän ajaksi. Siltä varalta, että lasten kanssa haluaa käydä jossakin tietyssä kohteessa, seuraavassa esitellään muutama hyvä vierailupaikka lasten ja nuorten kanssa.

Näiden vierailupaikkojen lisäksi päiväretken päässä Bremerhavenissa sijaitseva Zoo am Meer Bremerhaven [kartalla] on hyvä eläintarha vierailla lasten kanssa. Bremerhavenissa on muutenkin kaikenlaista perheitä kiinnostavaa, ja jos Bremenistä tuntuu tekeminen loppuvan, kannattaa lähteä kohti tätä ”Fischstadtia” eli Saksan pääasiallista kalakaupunkia.

Universum – Bremenin tiedemuseo

Yliopistoalueella sijaitseva Universum [kartalla] on upeissa rakennuksissa sijaitseva tiedemuseo, jossa niin lapset kuin nuoretkin varmasti viihtyvät. Täällä oppii elävästi, hauskasti ja mieleenpainuvasti maapallosta ja maailmankaikkeudesta. Täällä voi kokea miltä tuntuu olla pyörremyrskyn kourissa, ja 3–8-vuotiaille on oma linnunrataa esittelevä osasto. Myös ulkona on oma teemapuistonsa, jonka kohokohtiin kuuluu 27 metriä korkea torni.

Universum on tietenkin hintava vierailupaikka, niin että liput maksavat aikuisilta 16 euroa ja perheiltä 40 euroa, mutta on hyvä olla tietoinen siitä, että klo 16.30 jälkeen sisään saapuvat saavat lippunsa 5 eurolla. Perheiden huojennukseksi 5-vuotiaat ja sitä nuoremmat lasketaan sisään ilman pääsymaksua. Sisään pääsee korkeintaan puolitoista tuntia ennen sulkemisaikaa, ja aukioloajat ovat ma–pe klo 9–18 ja la–su klo 10–18.

Schlachte-promenadi

Vanhankaupungin Markt-aukio, sen vieressä oleva toriaukio ja näiden kahden aukion vieressä oleva Böttcherstrasse-alue pitävät perheet otteessaan usean tunnin ajan, ja myös Schnoorviertel on vanhassakaupungissa alue, jolla ei tarvitse erikseen etsiä tekemistä. Näiden lisäksi etenkin kesäkaudella kannattaa tutustua mahdollisimman läheisesti Weser-joen rantapromenadiin, joka on nimeltään Schlachte.

Schlachte on monipuolinen paikka, jossa viihtyvät kaikki paikalliset ja myös Bremenissä vain vierailulla olevat. Sen varrelle ilmaantuu maaliskuun aikana suuria terasseja, joilla kaupunkilaisilla on tapana sankoin joukoin syödä ja juoda kesäkauden aikana klo 11–24. Tänne on hyvä lähteä vain syömään ja terasseilla viihtymään, mutta viikonloput ja etenkin niiden alkuillat ja illat voivat olla turhan kiireisiä perheille, sillä terassit vetävät noin 2000 asiakasta kerrallaan.

Toukokuun alusta syyskuun loppuun täällä pidetään Kajenmarkt-tori [kartalla] lauantaisin klo 10–16, ja tällöin täällä on myös hyviä musiikkiesityksiä. Täällä on myös antiikki- ja keräilytori klo 10–14 ympäri vuoden, ja marraskuun lopulta jouluun täällä on erinomaisen tunnelmalliset joulumarkkinat. Myös ennen pääsiäistä ja sen aikana täällä on Zauber-markkinat [kartalla], ja täällä kannattaakin ainakin käväistä myös kesäkauden ulkopuolella. Tällöin nimittäin promenadia reunustavat ravintolat ovat hyviä paikkoja syödä, ja perheille erinomainen paikka ruokailla talvellakin on ns. Pannukakkulaiva [kartalla].

Schlachte on pitkä jokirantapromenadi, jolla on monta eri osaa ja jolla kannattaa kävellä ja katsella kaikenlaista. Erityisen paljon hienoja rakennuksia on Böttcherstrassen edustalla, mistä löytyy esimerkiksi Robinson-Crusoe-Haus [kartalla], ja sen vieressä on samantyylinen Haus Atlantis. Näiden edustalta voi nousta Hal över -yhtiön laivoihin, jotka tekevät erilaisia risteilyjä ja venekierroksia, niin Bremenissä kuin sen ulkopuolellekin. Tästä St. Martin -kirkon edestä lähtee myös muita risteilyjä ja venekierroksia, jotka tarjoavat perheille hyvää ajanvietettä. Näitä tehdään maaliskuulta jouluun mutta eniten niitä on ja parhaimmillaan ne ovat toukokuun alusta syyskuun loppupuolelle. Viikonloput ovat koko risteilykauden ajan viikonpäiviä vilkkaampia ajankohtia tehdä kaikenlaisia risteilyjä.

Bremer Geschichtenhaus – Schnoorin ”elävä museo”

Schlachte-joenrantapromenadin takana olevassa vanhassakaupungissa on monta eri osaa, ja niistä Schnoor (Schnoorviertel) tarjoaa erittäin hyvät apajat perheille, joilla on jälkikasvua matkassa mukana. Alueen kujat ovat hyviä shoppailulle ja kahvihetkelle, ja jos haluaa käydä jossakin tietyssä vierailupaikassa, on Geschichtenhaus eli eräänlainen kaupunkimuseo [kartalla] tähän erityisen hyvä vierailupaikka. Tämä englanniksi ”House of History” -nimellä tunnettu museo tutustuttaa perheen pienimmät erikoisiin bremeniläisiin, jotka aikoinaan elivät, ja täällä oppii kaikenlaista paitsi Bremenin myös muun Euroopan vanhoista ajoista ja siitä, minkälaista elämä aikoinaan oli. Tämä ei ole mikään kallis vierailupaikka vaan perhelipun saa 12 eurolla, ja museo on avoinna ma klo 12–18 ja ti–su klo 11–18. Lipun hintaan kuuluu aina opastettu kierros, ja viimeinen tällainen alkaa klo 17 eikä sen jälkeen voi enää mennä sisään.

Lisätietoa

Bremenin turistisivut esittelevät kaupunkia perheille

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti