Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Bremen
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Raitiovaunu
Bremenissä on oiva julkinen liikenneverkko, josta vastaa BSAG, ja siellä pääasiallinen joukkoliikenneväline on raitiovaunu.

Liikkuminen Bremenissä

Bremenin keskustassa on miellyttävää kävellä paikasta toiseen, eikä siellä välttämättä tarvitse käyttää lainkaan kaupungin joukkoliikenneverkostoa. Jos haluaa nähdä enemmän lyhyessä ajassa tai suunnata kaupungin ulkopuolelle retkelle, on tällöin joukkoliikenneverkosto hyvä apuväline. Raitiovaunulla pääsee lentoaseman lisäksi moneen muuhun paikkaan kaupungissa, ja kaupungin ulkopuolelle suuntaavalle paikallisbussit ovat monissa tapauksissa riittäviä lyhyelle matkalle.

Kävely

Bremenin keskustassa on mukava kävellä paikasta toiseen. Marktplatzin tienoilta Altstadtista eli vanhastakaupungista on helppoa ja mukavaa kenen tahansa kävellä Schnoor-alueelle joenrannalle, mukavaa jokirantapromenadia pitkin ja myös Am Wall -kadun vieressä olevalle laajalle puistoalueelle. Sen toisella puolella oleville alueille voi kävellä 10–15 minuutissa, mutta Altstadtin ulkopuolella etäisyydet pitenevät. Matkalla päärautatieaseman edessä olevalle Bahnhofsplatzille tai pidemmälle Vierteliin meneville raitiovaunu on hyvä tapa säästää askelia.

Julkiset liikennevälineet

Bremenissä on oiva julkinen liikenneverkko, josta vastaa BSAG, ja siellä pääasiallinen joukkoliikenneväline on raitiovaunu. Ratikoiden lisäksi linja-autoista voi olla hyötyä lähinnä kaupungin ulkopuolelle mentäessä, sillä Bremeniä ympäröivä Ala-Saksi kuuluu Bremenin joukkoliikenneverkostoon. Aikatauluja ja parhaita reittejä voi tutkia BSAG:n sivuilta.

Raitiovaunu

Raitiovaunu on paras tapa liikkua ympäriinsä Bremenissä. Siellä on paljon raitiovaunulinjoja, joilla voi päästä kaikkialle, ja viikonloppuöisin päärautatieaseman edestä lähtee N-alkuisia yöratikoita joka tunti puolelta. Lippuja voi ostaa laiturien automaateista tai raitiovaunusta, kuten myös joiltain kioskeilta. Yksittäinen lippu (Einzelticket) aikuisilta maksaa 2,70 euroa, 6–15-vuotiailta 1,40 euroa ja alle 6-vuotiaat voivat matkustaa aikuisen kanssa ilmaiseksi. Päivälippuja on monenlaisia, niitä on 1–5 hengelle ja eri vyöhykkeille ja jos esimerkiksi haluaa Worpswedeen tai Bremerhaveniin, on hyvä selvittää kannattaako sitä varten ostaa päivälippu vai ovatko yksittäiset liput parempia. Jos haluaa mennä päiväretkelle aamu- tai iltapäivällä ja silti matkustella ympäri Bremeniä raitiovaunulla loppuaikana, kannattaa ehdottomasti ostaa päivälippu (TagesTicket). Päivälippu on voimassa ostovuorokautta seuraavaan aamuun klo 03 asti, ja liput on leimattava ensi kertaa laitteeseen mennessä. Mahdollista on myös ostaa viikkolippu (7-TageTicket) vähän yli 21 eurolla ja kuukausikortti 62 eurolla.

Raitiovaunuista kätevin on numero 6, joka kulkee lentoasemalta Altstadtin ja päärautatieaseman kautta yliopistolle. Raitiovaunujen risteyskohtia kaupungissa ovat päärautatieaseman edustan lisäksi Domsheide-aukio, joka on hyvin lähellä Marktplatzia.

Bremenin raitiovaunuverkoston kartta

Linja-auto

Linja-autot eivät ole keskustassa yhtä käteviä kuin raitiovaunut, ja lähinnä niitä kannattaa käyttää päiväretkelle mentäessä. Hyvä kohde bussilla on Worpswede, ja tälle matkalle käyvät normaalit monen vyöhykkeen päiväliput tai yksittäiset liput, jotka maksavat alle 5 euroa suuntaansa. Worpswedeen pääsee parhaiten linja-autolla numero 670, joka lähtee yleensä tunnin välein Hauptbahnhof-aseman edestä, ja matka perille kestää noin tunnin.

Taksi

Taksi on Bremenissä kuten muuallakin Saksassa varsin kohtuuhintainen tapa siirtyä paikasta toiseen. Lentoasemalta ei välttämättä tarvitse tulla keskustaan taksilla, sillä raitiovaunu on lähes yhtä nopea, mutta taksi on 2–4 hengen porukoille aina varteenotettava liikkumistapa. Vaikka Bremenin keskustassa ei taksilla tarvitse liikkua, voi taksi olla hyvä muualta kaupungista rautatieaseman tienoille siirryttäessä tai jos majapaikka ei sijaitse aivan Altstadtin liepeillä. Better Taxi -sivusto auttaa laskemaan matkan hinnan ja sen kautta voi myös tilata taksin.

Pyöräily

Pyöräily on suosittua Bremenissä, ja kesäkaudella turistitkin mielellään liikkuvat siellä pyörällä paikasta toiseen. Pyöräily ei ole kovin mukavaa Altstadtissa ja vilkkaimmilla ydinkeskustan kaduilla, mutta esimerkiksi Weser-joen rannalla, Vierteliin mennessä ja myös yliopistoalueeseen tutustuessa pyörä on ehdoton apuväline. Liikennettä Bremenin keskustassa on paljon, mutta siellä on pyöräteitä, pyöräkaistoja ja pyöräilijät on kaikkialla otettu huomioon. Bremen on varsin leuto kaupunki, jossa olosuhteet antavat myöden pyöräilylle ympäri vuoden, mutta kesäkausi on turistille paras aika tutustua kaupunkiin pyöränselästä.

Pyöriä voi vuokrata päärautatieasemalta sijaitsevasta ADFC-pisteestä (Bahnhofsplatz 14 a).

Autonvuokraus

Bremenistä voi vuokrata auton jo lentoasemalta, ja terminaali 3:n yhteydessä sijaitsevat kaikki sen vuokrauspisteet. Sieltä löytyvät esimerkiksi Sixt ja Enterprise.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti