Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Raitiovaunu Düsseldorfissa
Düsseldorfissa on niin metroja, paikallisjunia, raitiovaunuja kuin bussejakin.

Liikkuminen Düsseldorfissa

Tällä sivulla kerrotaan, miten Düsseldorfissa on paras liikkua ympäriinsä ja mitä kannattaa ottaa huomioon kaupungissa paikasta toiseen siirtyessä.

Kävely

Düsseldorfin keskusta etenkin Altstadt-vanhankaupungin, Carlstadtin ja Reinin rannoilla on erinomainen paikka kävellä paikasta toiseen. Liikennettä on tällä tienoolla suurelta osin melko vähän, autoilijat ovat huomaavaisia ja katunäkymät ovat sen verran mielenkiintoisia kaupungin keskustakortteleissa, että siellä mielellään käveleekin melkoisesti. Enemmän tottuneet kävelevät siirtyvät Reinjoen rantoja tai muita reittejä pitkin vanhankaupungin ja Medienhafen-satama-alueen välillä, mutta tämän matkan voi halutessaan nopeasti kulkea julkisia liikennevälineitä käyttäen.

Düsseldorfin kadut ovat hyvässä kunnossa kaikkialla, mutta kannattaa muistaa, että kaupungissa sataa ja on tuulista ympäri vuoden, eikä siellä juuri koskaan ole liian lämpimiä ilmoja.

Julkiset liikennevälineet

Düsseldorfin erinomaisesta joukkoliikenneverkostosta vastaa Rheinbahn. Kaupungissa on niin metroja, paikallisjunia, raitiovaunuja kuin bussejakin, ja niihin käyvät samat liput. Lippuja voi ostaa Rheinbahnin omista automaateista, joita on joillain pysäkeillä, esimerkiksi rautatieaseman edustalla. Helpompi on kuitenkin ostaa lippu DB:n automaateista rautatieasemalta, mutta niitä käyttäessä on osattava painaa oikeaa kohtaa ruudun oikeassa alareunassa. Mikäli lipun ostaminen automaatista asemalla ei onnistu omin nokin, kannattaa asiasta kysäistä pääovien edustalla olevasta infopisteestä.

Lippuja on monenlaisia, ja niistä kolme on kaikkein kätevintä: Kurzstrecke eli puoli tuntia tai neljä pysäkkiä voimassa oleva lippu, Preisstufe A -lippu, joka on normaali 90 minuuttia voimassa oleva lippu, ja Tagesticket eli päivälippu, joka on voimassa aina seuraavaan vuorokauteen klo 02:een asti. Päivälippu maksaa 6 euroa, mutta jos haluaa matkustella laajemmalti Düsseldorfin ympäristössä, kannattaa sijoittaa lippuun, joka on voimassa koko alueella. Tästä voi kysyä vaikkapa rautatieaseman edessä olevasta turisti-infosta (Immermannstrasse 65 b). Rautatieasemalta on helppo siirtyä metrolla, raitiovaunulla tai bussilla minnepäin kaupunkia tahansa.

Turisti-infoista ja etukäteenkin voi ostaa Düsseldorf WelcomeCard -kortteja. Niiden kanssa julkisilla voi matkustaa ilmaiseksi, ja niillä saa museoihin ja muihin nähtävyyksiin ilmaisen sisäänpääsyn tai alennuksia sisäänpääsymaksuista.

Pyöräily

Düsseldorfissa on hyvä liikkua paikasta toiseen pyörällä, joskin kaupungin navakat tuulet ja jatkuvat sateet aiheuttavat jonkin verran ongelmia. Talvikausi on leuto aika, jolloin ei juurikaan ole lunta tai jäätä kaduilla, mutta tällöin on usein sateista ja tuulista. Kesäkausi voi olla myrskyisä ja sateinen aika Düsseldorfissa, mutta myrskyjä on melko harvoin. Pyöräteitä on kaikkialla niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin, eikä liikenne ole kovin vilkasta keskustassa eivätkä autoilijat ollenkaan aggressiivisia.

Pyörän voi vuokrata 10 eurolla päiväksi tai 40 eurolla viikoksi Fahrradverleih-pisteestä (Düsseldorfer Strasse 36).

Auton käyttö ja vuokraus

Autolla liikkeellä olevien on hyvä tietää, että Düsseldorfin keskusta on monen muun Saksan kaupungin tavoin ympäristöystävällinen vyöhyke, jossa auton saasteettomuus on todistettava ikkunaan liimattavalla tarralla.

Auton vuokraus on Düsseldorfissa helppoa jo lentokentällä, missä ovat muun muassa Hertzin ja Europcarin vuokraamot. Auton saa edullisemmin, jos sen varaa etukäteen.

Taksi

Düsseldorfissa on yli 1 300 taksia, joiden kuljettajat ovat ammattitaitoisia ja pystyvät antamaan kaikenlaista tietoa kaupungista ja tekevät jopa kaupunkikierroksia. Takseja ei yleensä oteta lennosta, vaan ne tilataan tai otetaan asemalta. Tärkeillä aukioilla kuten Carlsplatzilla on takseja tarjolla ympäri vuorokauden. Hyviä takseja ovat muun muassa Rhein (puh. +49 211 212121) ja Düsseldorf Taxi (puh. +49 211 33333 tai +49 211 99999).

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti