Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Raitiovaunu Düsseldorfissa
Düsseldorfissa on niin metroja, paikallisjunia, raitiovaunuja kuin bussejakin, ja niihin käyvät samat liput.

Liikkuminen Düsseldorfissa

Düsseldorf on asukasluvultaan ja pinta-alaltaan suuri kaupunki, mutta sen ydinkeskusta, jonka alueella ja liepeillä kaikki tärkeä sijaitsee, on helposti hahmotettava parin kolmen kaupunginosan korttelisto. Kävellen voi kulkea valtaosan matkoista, takseja Düsseldorfissa on melkoinen määrä ja julkiset liikennevälineet vievät kaikkialle kaupungin alueelle ja lähistölle. Düsseldorfissa voi myös pyöräillä, ja sieltä saa auton vuokralle.

Kävely

Düsseldorfin keskusta etenkin vanhankaupungin (Altstadt), sen vieressä olevan Carlstadtin ja Reinin rannoilla näiden kahden alueen edustalla on erinomainen paikka kävellä paikasta toiseen. Liikennettä on tällä tienoolla suurelta osin melko vähän, autoilijat ovat huomaavaisia ja katunäkymät ovat sen verran mielenkiintoisia kaupungin keskustakortteleissa, että siellä mielellään käveleekin melkoisesti. Tottuneet kävelijät siirtyvät Reinjoen rantoja tai muita reittejä pitkin vanhankaupungin ja Medienhafen-satama-alueen välillä, mutta tämän matkan voi halutessaan nopeasti kulkea julkisia liikennevälineitä käyttäen.

Düsseldorfin kadut ovat hyvässä kunnossa kaikkialla, mutta kannattaa muistaa, että kaupungissa sataa ja on tuulista ympäri vuoden, eikä siellä juuri koskaan ole liian lämpimiä ilmoja.

Julkiset liikennevälineet

Düsseldorfin erinomaisesta joukkoliikenneverkostosta vastaa Rheinbahn. Kaupungissa on niin metroja, paikallisjunia, raitiovaunuja kuin bussejakin, ja niihin käyvät samat liput. Lippuja voi ostaa Rheinbahnin omista automaateista, joita on joillain pysäkeillä ja esimerkiksi rautatieaseman edustalla. Helpompi on kuitenkin ostaa lippu DB:n automaateista lentoasemalta tai rautatieasemalta. Nykyisin lippuja voi ostaa myös sovelluksella, jonkalaisen voi ladata liikennelaitoksen sivuilta.

Lippuja on monenlaisia, ja niistä kolme on kaikkein kätevintä: Kurzstrecke eli 20 minuuttia tai neljä pysäkkiä voimassa oleva lippu, EinzelTicket, joka on yhteydestä riippuen voimassa 20–300 minuuttia, ja 24-/48-Stunden-Ticket, jonka voi ostaa ja käyttää 1–5 ihmistä. Yhdelle ihmiselle keskustan alueelle sellainen maksaa reilut 7 euroa 24 tunnille. Jos matkustaa lentoasemalle, kuuluu se tähän alueeseen, eli vyöhykkeeseen A1–A3. Jos haluaa matkustella laajemmalti Düsseldorfin ympäristössä ja käydä esimerkiksi Kölnissä, kannattaa sijoittaa lippuun, joka on voimassa koko alueella. Harmillisesti päärautatieaseman turisti-info, josta ennen sai kätevästi heti saavuttuaan tietoa, on laitettu kiinni, ja sellaiseen pitää mennä kaupunginmuseoon (Stadtmuseum) [kartalla].

Turisti-infoista ja muualtakin voi ostaa Düsseldorf Cardin. Sellaisen kanssa julkisilla voi matkustaa ilmaiseksi, ja niillä saa museoihin ja muihin nähtävyyksiin ilmaisen sisäänpääsyn tai alennuksia sisäänpääsymaksuista. Se ei ole paljon hintavampi kuin 24 tai 48 tunnin matkalippu, joten jos mielii yhteenkään pääsymaksulliseen vierailupaikkaan, on se hyvä hankinta. Sellaisen saa myös 72 ja 96 tunniksi tai koko perheelle. Kortilla voi matkustaa lentoasemalta keskustaan, ja sen voi tilata etukäteen matkailutoimiston sivuilta. Verkkokaupassa ei kuitenkaan kannata hämääntyä ja katsella ylinnä olevia kortteja vaan aivan alhaalla ovat varsinaiset kaupunkikortit, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan monelle kannattava hankinta.

Taksi

Düsseldorfissa on yli tuhat taksia, joiden kuljettajat ovat ammattitaitoisia ja pystyvät antamaan kaikenlaista tietoa kaupungista ja tekevät jopa kaupunkikierroksia. Takseja ei yleensä oteta lennosta, vaan ne tilataan tai otetaan asemalta tai muulta tolpalta, joita on keskustan alueella siellä täällä. Tärkeillä aukioilla kuten Carlsplatzilla on takseja tarjolla ympäri vuorokauden.

Taksin voi nykyään tilata verkkosivujen kautta, jolloin hinta usein selviää heti tilattaessa.

Varteenotettavia taksiyhtiöitä ovat esimerkiksi Düsseldorf Taxi ja Rhein Taxi, jonka saksankielisiltä sivuilta voi ladata sovelluksen tilauksia helpottamaan.

Pyörätie Düsseldorfissa
Pyöräteitä on Düsseldorfissa kaikkialla niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin.

Pyöräily

Düsseldorfissa on hyvä liikkua paikasta toiseen pyörällä, joskin kaupungin navakat tuulet ja jatkuvat sateet aiheuttavat jonkin verran ongelmia. Talvikausi on leuto aika, jolloin ei juurikaan ole lunta tai jäätä kaduilla, mutta tällöin on usein sateista ja tuulista. Kesäkausi voi olla myrskyisä ja sateinen aika Düsseldorfissa, mutta myrskyjä on loppujen lopuksi melko harvoin. Pyöräteitä on kaikkialla niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin, eikä liikenne ole kovin vilkasta keskustassa eivätkä autoilijat ollenkaan aggressiivisia.

Düsseldorfissa on kaupunkipyöräverkosto, josta vastaa Nextbike.

Helppo tapa saada käyttöönsä pyörä lyhyeksi tai pitkäksi ajaksi on päärautatieasemalla oleva pyöräasema eli Radstation.

Auton käyttö ja vuokraus

Autolla liikkeellä olevien on hyvä tietää, että Düsseldorfin keskusta on monen muun Saksan kaupungin tavoin ympäristöystävällinen vyöhyke, jossa auton saasteettomuus on todistettava ikkunaan liimattavalla tarralla. Auto Europen sivuilla on ohjeita siihen mitä ottaa huomioon Düsseldorfissa autoillessa.

Auton vuokraus on Düsseldorfissa helppoa jo lentokentällä, ja siellä ovat kaikki suurimmat vuokraamot. Lentoaseman sivut listaa yhteystietoineen kaikki vuokraamot. Auton voi varata sivuilta, ja sen voi hakea myös muualta kuin lentoasemalta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti