Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Göteborg
Göteborg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Finnair lentää Göteborgiin
Finnair lentää suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Göteborgiin. Matkaan pääsee monta kertaa päivässä.

Matkat, lennot ja matkustaminen Göteborgiin

Göteborgiin voi lentää suoraan Suomesta puolessatoista tunnissa, ja välilaskullisella lennolla sinne pääsee melko helposti myös Turun kautta. Lennot Göteborgiin ovat varsin kohtuullisissa hinnoissa ja lentoja on usein, mutta silti on edullisempaa lentää johonkin läheiseen suureen kaupunkiin kuten Osloon tai Kööpenhaminaan, josta voi nopeasti junalla siirtyä Göteborgiin. Sinne on hyvät yhteydet paitsi nopeasti rautateitse myös busseilla, joita sinne saapuu niin Ruotsista kuin lähimaistakin. Göteborgiin tulee myös lauttoja Tanskasta ja Saksasta, joten sen kautta voi autolla siirtyä muualle tai sinne muualta.

Matkustaminen Göteborgiin

Helsingistä on suoria lentoja Göteborgiin, joka Ruotsin toiseksi suurimpana kaupunkina on etenkin liikematkailijoiden kohde, ja osa suorista lennoista kestää potkurikoneella yli kaksi tuntia. Koneet laskeutuvat Landvetterin lentoasemalle, jolta on helppo siirtyä Göteborgiin. Göteborgiin on myös välilaskullisia lentoja, ja sinne on mahdollista matkustaa lentäen myös Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kautta. Tukholman kautta Göteborgiin voi myös mennä meriteitse, ja Göteborgiin on hyvät yhteydet bussilla ja junalla muualta Ruotsista ja lähimaista.

Kun etsii lentoja muilta kuin suomen- tai ruotsinkielisiltä sivuilta, kannattaa muistaa että englanniksi kaupungin nimi on “Gothenburg”.

Lennot Göteborgiin

Finnair lentää suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Göteborgiin, joskin osa niistä on normaalia hitaampia lentoja. Matkaan pääsee monta kertaa päivässä, ja lipun suuntaansa voi saada ilman matkatavaroita alle 100 eurolla.

SAS on toinen yhtiö, joka lentää Göteborgiin, mutta lennot ovat yleensä välilaskullisia ja kestävät kolmisen tuntia. Lennot maksavat suurin piirtein saman verran kuin Finnairinkin lennot, ja matkaan voi päästä parikin kertaa päivässä. SAS:n koneilla pääsee lentämään myös Turusta Tukholman kautta Göteborgiin noin neljässä tunnissa.

Lisää lentoja Göteborgiin:

Göteborgiin ei ole paljon lentoja koska kysyntääkin on vähän, ja näin ollen muita lentoyhtiöitä Suomen ja sen välille tuskin paljon ilmestyy. Mahdollisuuksia kuitenkin voi katsella Skyscannerin avulla.

Omio on sivusto, jolta myös voi etsiä lentoja ja muitakin yhteyksiä vaikka junalla tai bussilla muualta Göteborgiin.

Matkustaminen Göteborgiin Tukholman, Oslon, Kööpenhaminan ja muiden kaupunkien kautta

Tukholmaan on paljon lentoja ja sinne voi myös päästä päivittäin kulkevilla lautoilla. Yhdellä matkalla voi siis nähdä sekä Tukholman että Göteborgin, ja siirtyminen kaupunkien välillä on nopeaa junalla mutta paljon hitaampaa bussilla. Jos junalipun ostaa hyvissä ajoin etukäteen, on se usein jopa edullisempi kuin bussilippu.

Osloon on paljon enemmän lentoja kuin Göteborgiin, ja matka on vähän lyhyempi kuin Tukholmasta. Oslosta voi suoralla bussilinjalla tai junalla siirtyä Göteborgiin monta kertaa päivässä, ja näin yhdellä matkalla voi nähdä molemmat kaupungit.

Göteborgiin voi harkita matkustavansa myös Kööpenhaminan kautta, sillä sinnekin on paljon suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Junalla Göteborgiin
Göteborgiin voi myös matkustaa Malmöstä tai muista kaupungeista. Juna on lähes aina huomattavasti nopeampi kuin bussi, eivätkä junaliput nykyisin ole merkittävästi kalliimpia kuin bussiliput.

Göteborgiin voi myös matkustaa Malmöstä tai muista kaupungeista, kuten Helsingborgista, josta on melko lyhyt matka. Juna on lähes aina huomattavasti nopeampi kuin bussi, eivätkä junaliput nykyisin ole merkittävästi kalliimpia kuin bussiliput.

Jos haluaa junalla Göteborgiin, voi aikatauluja ja hintoja katsella ja lipun varata Ruotsin rautatieyhtiön sivuilta. Sivuilta näkee myös Kööpenhaminan ja Malmön välillä kulkevat Östersundtågin junat, jotka kulkevat 24 minuutissa Kööpenhaminan lentoasemalta Malmön rautatieasemalle.

Aktiivisin bussiyhtiö Ruotsissa ja lähimaissa on Vy Express, joka kulkee sekä Oslosta että Kööpenhaminasta Göteborgiin.

Euroopan suurin bussiyhtiö Flixbus toimii Ruotsissa, ja siellä sen pääpaikka on Göteborg. Flixbusin tarjontaa kannattaa aina vilkaista, jos aikoo matkustella Ruotsissa tai lähimaissa. Flixbusin bussit kulkevat hyvin kohti Saksaa, joten sillä voi matkustaa pitkältäkin Göteborgiin. Bussien lisäksi Ruotsissa kulkee muutama Flixtrain, jonka tarjonta tulee näkyviin kun etsii busseja.

Muitakin yhtiöitä voi vastaisuudessa ilmestyä, ja Omio on hyvä sivusto niille, jotka tutkivat erilaisia yhteyksiä.

Lautalla Göteborgiin

Göteborgiin tulee autolauttoja Tanskan Fredrikshamnista ja Saksan Kielistä, ja niistä vastaa Stena Line.

Hyvä sivusto katsella eri yhtiöiden laivamatkoja on Aferry.

Matkatoimistojen järjestämät matkat Göteborgiin

Göteborgiin ollaan järjestetty pakettimatkoja, joihin kuuluu lennot ja hotelli, mutta loppuvuonna 2022 niitä ei järjestetty. Näin ollen Göteborgiin on paras matkustaa omatoimisesti, mikä onkin yleensä huomattavasti edullisempaa ja siinä mielessä myös joustavampaa, että samalla voi tutustua johonkin toiseenkin kaupunkiin.

Parhaat matkustusajat

Göteborg on vilkkaimmillaan kesäkautena ja etenkin heinä-elokuussa, mutta mitään tungosta ei kaupungissa normaaleissa olosuhteissa ole. Poikkeuksen tekevät suuren luokan urheilutapahtumat ja rock-konsertit, jotka saattavat tuoda paikalle kymmeniä tuhansia vierailijoita päivän tai muutaman ajaksi. Suuria tapahtumia on kaupungissa vain kesäaikaan, ja ne ovat harvoin niin suuria, että veisivät kaikkia vuodepaikkoja. Kesällä kaupunkiin matkustavien on joka tapauksessa aina järkevää varata vuode tai huone hyvissä ajoin etukäteen.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti