Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
SAS, Scandinavian Airlines, lentokone
Yksi kaikkein aktiivisimpia yhtiöitä, joka lentää Malmöhön, on SAS.

Matkat, lennot ja matkustaminen Malmöhön

Malmöhön on kaikkein nopeinta matkustaa lentämällä Kööpenhaminaan ja siirtymällä siellä lentoaseman juna-asemalta Juutinrauman ylitse noin puolessa tunnissa Malmön keskustaan kulkevaan junaan. Junia kulkee suoraan paitsi Malmöhön myös muualle Ruotsiin ja erityisen hyvin Etelä-Ruotsiin.

Malmöhön on Suomesta vain vähän lentoja, mutta sinne voi päästä välilaskullisilla lennoilla, jos mieluiten lentää Malmöhön. Mahdollista on myös siirtyä lentäen tai lautalla Tukholmaan ja sieltä nopealla junalla tai huomattavasti hitaammalla bussilla Malmöhön. Mahdollista on myös Tukholman kautta lentää Malmöhön, ja Tukholmaan onkin paljon Suomesta lentoja.

Jos Malmöhön haluaa joistain muista Ruotsin kaupungeista, kuten Göteborgista, on sinne helppo matkustaa koska tahansa junalla tai bussilla. Myös Oslosta tulee busseja Malmöhön, kuten myös toisesta suunnasta Saksan ja Tanskan suunnalta.

Matkustaminen Malmöhön

Suomesta ja etenkin Helsinki-Vantaan lentoasemalta on erinomaiset yhteydet Kööpenhaminaan, jonka lentoasemalta voi alle puolessa tunnissa siirtyä rautateitse Malmön rautatieasemalle ja sen kautta muualle Ruotsiin. Malmön lentoasemalle pääsee lentämään välilaskullisella lennolla, mutta ne ovat harvoin yhtä hyvissä hinnoissa kuin Kööpenhaminaan suuntautuvat lennot, joita on paljon.

Lennot Kööpenhaminaan

Kööpenhaminan lentoasema on Kastrup [kartalla], ja sieltä voi junalta siirtyä Juutinrauman sillan ylitse ja päästä Malmön päärautatieasemalle (Malmö C) useilla eri junilla, joita kulkee monta kertaa tunnissa.

Tietoa siitä miten Suomesta voi matkustaa Kööpenhaminaan saa Pienestä Matkaoppaasta.

Kööpenhaminan lentoasemalta (Copenhagen Airport) voi 24 minuutissa siirtyä Öresundtågin kyydissä Malmöhön. Lipun tähän nopeaan junaan voi ostaa etukäteen tai juuri ennen matkaa, ja yksi matka maksaa 133 Ruotsin kruunua eli kurssista riippuen 12–15 euroa.

Lennöt Malmöhön

Kööpenhaminaan on sen verran helppo ja nopea päästä Suomesta ja sieltä Malmöön, että vain hätätapauksessa kannattaa harkita lentoa suoraan Malmön lentoasemalle (Sturup).

Yksi kaikkein aktiivisimpia yhtiöitä, joka lentää Malmöhön, on SAS.

Muita lentoja, jotka lentävät Malmön lentoasemalle, voi katsella Skyscannerista ja niitä voi löytyä myös Omiosta, josta myös voi katsella bussi- ja junamatkoja.

Rautateitse Malmöhön

Malmöhön voi matkustaa kaikkialta Ruotsista junalla, ja junat liikkuvat pitkiäkin matkoja nopeasti. Suomesta on mahdollista matkustaa Malmöhön siirtymällä ensin Tukholmaan ja sieltä mieluiten rautateitse Malmöhön. Liput voivat olla hyvinkin edullisia, jos ne tilaa ainakin pari viikkoa etukäteen.

Tietoa junamatkoista Malmöhön voi katsella Ruotsin rautatieyhtiön sivuilta, joilta aikataulujen ja hintojen näkemisen lisäksi voi myös ostaa lipun. Lippu kannattaa aina ostaa mahdollisimman paljon etukäteen.

Linja-autolla Malmöhön

Linja-auto saattaa olla edullisempi kyyti kuin juna, mutta esimerkiksi Juutinrauman sillan ylittäminen bussilla kestää lähes tuplasti sen mitä junamatka. Tukholmasta on muutaman tunnin junamatkan sijaan noin 8 tunnin bussimatka Malmöhön, ja se on kaikkein paras hoitaa yön yli. Usein kuitenkin hyvissä ajoin etukäteen varattu junalippu on suurin piirtein samanhintainen kuin bussilippu, ellei halvempi.

Aktiivisin bussiyhtiö Ruotsissa ja lähimaissa on Vy Express.

Ruotsissa ja sen ja muiden maiden kuten Tanskan ja Saksan välillä kulkee myös Euroopan suurin bussiyhtiö, Flixbus.

Bussiyhtiöitä tulee ja menee, ja kannattavaa on tutkia yhteyksiä myös Omiosta.

Lautalla Trelleborgiin tai Ystadiin

Lyhyen matkan päässä Malmöstä sijaitseva Trelleborg on Etelä-Ruotsin pääasiallinen satama. Se on yhteydessä esimerkiksi Latvian Klaipedaan, Saksan Rostockiin ja Travemündeen ja Puolan pohjoisrannikolle. Myös vähän kauempana Malmöstä sijaitseva Ystad on paikka, jonne saapuu lauttoja Puolasta.

Hyvä sivusto tutkia kaikkien laivayhtiöiden tarjontaa on AFerry.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti