Tanska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kööpenhamina
Kööpenhamina
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Kööpenhamina
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair
Finnair lentää kaikkein eniten Helsingin ja Kööpenhaminan väliä. Normaalina arkipäivänä lentoja voi olla jopa neljä suuntaansa.

Matkat, lennot ja matkustaminen Kööpenhaminaan

Kööpenhaminaan on Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoria ja välilaskullisia lentoja, mutta sinne on muista Suomen kaupungeista vaikea tällä hetkellä suoraan lentää.

Kööpenhaminaan voi tietenkin siirtyä Suomestakin niin, että menee laivalla Ruotsiin ja sieltä ajaa, menee bussilla tai matkustaa junalla Kööpenhaminaan. Kööpenhaminaan on hyvät yhteydet Tukholmasta, Göteborgista, Malmöstä ja muualta eteläisestä Ruotsista, mutta sinne on helppo siirtyä myös Oslosta, Saksasta tai joistain muistakin paikoista.

Kööpenhaminaan voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle, ja sellainen voi joillekin olla parempi ratkaisu kuin itse järjestetty omatoimimatka.

Matkat Suomesta Kööpenhaminaan

Kaikkein paras Suomesta on matkustaa niin, että varaa omatoimisesti lennot ja majapaikan suurin piirtein samaan aikaan, ja lentää Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoralla lennolla Kööpenhaminan keskustan lähellä olevalle Kastrupin lentoasemalle, jolta on vaivaton monin eri tavoin siirtyä muualle kaupunkiin.

Jos matka alkaa kaukaa pääkaupunkiseudusta, voi joistain kaupungeista lentää ensin Helsinkiin ja siirtyä siellä monta kertaa päivässä Kööpenhaminaan matkaaviin koneisiin. Kööpenhaminaan on mahdollista saada suora lento sen verran kohtuullisella hinnalla, että muita lentoja ei kannata katsella kuin erityistapauksessa.

Kööpenhaminaan voi lähteä myös matkatoimiston järjestämälle matkalle, mikä on yleensä jonkin verran hintavampaa kuin omatoimimatka, mutta joillekin pakettimatka on paras ratkaisu.

Omatoimimatkat

Kööpenhaminaan voi lentää suoraan Helsingistä, mutta sinne ei kovin hyvin pääse tällä hetkellä muista Suomen kaupungeista. Kööpenhaminaan voi Helsingistä lentää reilussa puolessatoista tunnissa, ja hinnat ovat alhaisimmillaan talvikauden aikana. Kööpenhaminan lisäksi voi teoriassa laskeutua läheisen Malmön lentoasemalle, joka on nimeltään Sturup, mutta Suomesta sinne on vähän jos lainkaan suoria lentoja.

Kööpenhaminaan voi Malmöstä siirtyä junalla reilussa puolessa tunnissa Kööpenhaminaan rautatieasemalle, ja myös muualta Ruotsista ja Tanskasta on helppo siirtyä rautateitse Kööpenhaminaan. Kööpenhaminaan voi muualta matkustaa junan lisäksi bussilla, joita sinne saapuu kaukaa Keski-Euroopastakin, ja meriteitse etenkin Norjasta.

Matkustaminen lentäen Suomesta Kööpenhaminaan

Finnair lentää kaikkein eniten Helsingin ja Kööpenhaminan väliä. Muulloin kuin kesällä lennot ovat varsin kohtuullisen hintaisia, niin että lennon suuntaansa voi saada ilman matkalaukkua paljon alle sadalla eurolla. Normaalina arkipäivänä lentoja voi olla jopa neljä suuntaansa, ja lennot voivat olla Nordic Regin tekemiä.

SAS on toinen yhtiö, joka lentää tiiviiseen tahtiin suoria lentoja Helsingin ja Kööpenhaminan välillä. Hinnat ovat samantyylisiä kuin Finnairillakin, ja ainakin talvikaudella lentolippunsa voi saada kohtuuhinnalla.

Norwegian lentää lähinnä välilaskullisia lentoja Tukholman Arlandan kautta Kööpenhaminaan. Lyhyimmät matka-ajat ovat kolmisen tuntia, mutta jotkut matkat voivat kestää paljon kauemmin.

Lisää lentoja Suomesta Kööpenhaminaan:

Lisää lentoja ja yhtiöitä voi löytyä Skyscannerista, jos haluaa matkustaa Suomesta Kööpenhaminaan.

Omio on toinen sivusto, jolla voi selvittää paitsi lentoja myös bussi-, juna- ja merimatkoja muualta Kööpenhaminaan

Matkustaminen Kööpenhaminaan rautateitse tai sieltä muualle

Kaikkein yleisintä Kööpenhaminaan on matkustaa junalla Malmöstä tai muualta Ruotsista. Matka Kööpenhaminan ja Malmön välillä kestää 36 minuuttia ja maksaa yleensä 12 euroa. Junat kulkevat ympäri vuorokauden vähintään kerran tunnissa, mutta päiväsaikaan junia on yleensä 20 minuutin välein. Lipun voi ostaa etukäteen mutta se on samanhintainen juuri ennen junaan nousemista ostettuna. Junista vastaa Öresundtåg, ja junia lähtee myös muualta kuin Malmöstä ja ne menevät suoraan Kööpenhaminaan.

Jos Ruotsista haluaa matkustaa muilla junilla Kööpenhaminaan, on myös Ruotsin rautatieyhtiöllä SJ:llä junia, jotka ovat vähän nopeampia kuin Öresundtågin, ja niillä yleensä voi matkustaa jonkin verran edullisemmin kuin Öresundtågin junilla.

Jos haluaa matkustaa muualta Tanskasta Kööpenhaminaan rautateitse, on Tanskan rautatieyhtiö DSB. Sen kyydissä voi lähteä käymään vaikka Helsingørissä, josta on lauttayhteys Helsingborgiin ja jossa on kuuluisa Hamletin linna.

Vy Buss
Busseista Vy kulkee parhaiten Kööpenhaminan ja muiden Pohjoismaiden kaupunkien välillä.

Matkustaminen Kööpenhaminaan linja-autolla

Bussilla matkustaminen voi olla edullisempaa mutta myös hitaampaa kuin junalla, ja etenkin pienellä budjetilla liikkeellä olevien kannattaa aina vilkaista myös bussiyhtiöiden tarjontaa.

Vy kulkee parhaiten Kööpenhaminan ja muiden Pohjoismaiden kaupunkien välillä.

Flixbus on Euroopan suurin bussiyhtiö, jonka kyydissä Kööpenhaminaan voi siirtyä vaikka yön yli Berliinistä, mutta sillä on paljon muitakin reittejä, jotka käyvät Kööpenhaminan kautta.

Matkustaminen Kööpenhaminaan meriteitse

Malmön ja Kööpenhaminan välillä oli ennen Juutinrauman siltaa paljon meriliikennettä, mutta nykyään vilkkain reitti maiden välillä on matka Helsingborgin ja Helsingørin välillä. Suurin syy reitin suosiolle ovat Tanskan Ruotsia alhaisemmat alkoholin hinnat ja vapaampi alkoholikulttuuri, ja lauttoja lähtee tästä syystä monta kertaa tunnissa. Helsingöristä on helppo matkustaa Kööpenhaminaan jatkuvasti kulkevilla junilla, joten tämä on päiväretki, jonka voi hyvin tehdä. Jos matkan tekee jalkapelillä, maksaa lippu 7 euroa suuntaansa, ja jos mukana on auto, on lippu kalliimpi. Lautoista vastaa For Sea Ferries, ja lipun voi ostaa etukäteen tai sen voi ostaa vasta ennen laivaan nousemista, mikä on helpompaa. Yhtiöllä on myös perhelippuja ja alennuksia lapsille ja eläkeläisille.

Jos Kööpenhaminaan haluaa siirtyä Oslosta lautalla, johon voi ottaa kulkuneuvon mukaan, kulkee DFDS tätä väliä. Matkat kestävät reilusti yli yön, ja hinnat ovat korkeita.

Lisää yhteyksiä Kööpenhaminaan:

Omio on sivusto, jolta voi löytää lisää yhteyksiä muualta Kööpenhaminaan.

Järjestetyt matkat

Kööpenhaminaan voi mennä järjestetylle matkalle, jolloin lennot ja hotelli kuuluvat paketin hintaan.

Aurinkomatkat on Finnairin omistamana matkatoimisto, jonka kyydissä pääsee kohteisiin suorilla lennoilla. Se on viime aikoina tehnyt 2–3 vuorokauden hintaisia matkoja Kööpenhaminaan, ja hyvällä lykyllä talvikauden aikana kahden vuorokauden matkan voi saada alle 300 eurolla. Hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, mutta joululoman kaltaiset loma-ajat nostavat jonkin verran matkojen hintoja.

Tjäreborg tekee myös matkoja Kööpenhaminaan, ja kolmen vuorokauden matkan voi saada alle 500 eurolla per henki, jos matkassa on kaksi henkilöä. Matka on kohtuullisemman hintainen, jos tyytyy kahden tai kolmen tähden hotelliin, mutta neljän tähden hotelli nostaa matkan hintaa.

Sagamatkat on myös matkatoimisto, joka viime vuosina on tehnyt matkoja Kööpenhaminaan.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti