Tanska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kööpenhamina
Kööpenhamina
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Suomesta Las Palmasiin ja muualle Gran Canarian saarelle siirrytään lentämällä Gran Canarian lentoasemalle. Linja-autot kulkevat melko laajassa Las Palmasissa kaikkialle, mutta turistille näille vihreille busseille on käyttöä lähinnä lentokenttämatkoilla ja kaupungin kahden pääosan välillä siirtymiseen.
koristekuva Valtaosa suomalaisista matkustajista lentää Edinburghiin, ja lentoasema sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Edinburghiin voi matkustaa myös laskeutumalla jollekin muulle lentoasemalle, ja niistä Glasgow on kaikkein helpoimman matkan päässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Kööpenhamina
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Nytorv, Indre by
Kööpenhaminan keskustan alue (Indre by) on monipuolinen ja mukava. Tarjolla on vilkkaita katuja ja hiljaisia latinalaiskorttelin kujia, ja kaikki mahdollinen on lähellä, kaupoista ravintoloihin ja yöelämään.

Millainen hotelli Kööpenhaminassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Kööpenhaminan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Kööpenhaminasta

Kööpenhamina on majapaikkojensa puolesta hintava kaupunki, ja hotellit siellä ovat yleensä varsin ylellisiä mutta kalliita, niin että kahden hengen huonetta ei juuri millään tunnu saavan alle 100 eurolla per yö. Jonkin verran voi säästää, jos löytää hotellin ydinkeskustan ulkopuolelta, mutta tällöin matkoihin kuluu paljon aikaa.

Parhaat tienoot yöpyä ovat päärautatieaseman ja Tivolin ympäristössä ja Nyhavnin satama-alueen liepeillä, minne on erityisen hyvä kulkea lentoasemalta metrolla. Näiden lisäksi päärautatieaseman takana oleva Vesterbro on hyvä paikka majapaikalle, ja siellä on paitsi hotelleja myös paljon hostelleja, joista osa on toiminnassa vain kesäkuukausina.

Parhaat seudut majapaikalle

Kööpenhaminassa hotellin etsiminen on hyvä aloittaa Tivolin ja päärautatieaseman ympäristöstä, niin ydinkeskustan puolelta kuin Vesterbrostakin, sillä täällä on selvästi eniten vaihtoehtoja. Hyvä alue on myös Nyhavn-satama-alueen tienoo ja korttelit siitä pohjoiseen, missä sijaitsee valtava määrä turisteja kiinnostavia nähtävyyksiä. Nyhavn on kalliimpaa mutta myös tyylikkäämpää aluetta kuin päärautatieaseman tienoo, ja kulkuyhteydet ovat sieltä muualle kaupunkiin hyvät. Kaupunkia tuntemattoman ei kannata yöpyä näiden alueiden ulkopuolella kuin jostain erityissyystä, sillä vaikka julkinen liikenneverkosto on hyvä ja kattava, kuluu sillä matkustamiseen lyhyellä lomalla suhteettoman paljon aikaa.

Kööpenhaminan keskusta (Indre by)

Kööpenhaminan keskustassa on valtava määrä hotelleja, ja niitä on Tivolin ympäristössä ja lähellä sitä. Alue on monipuolinen ja mukava, erilaista maastoa on vilkkaista kaduista hiljaisiin latinalaiskorttelin kujiin, ja kaikki mahdollinen on lähellä, kaupoista ravintoloihin ja yöelämään. Tälle alueelle majoittuvan on paras liikkua kävellen tai bussilla paikasta toiseen, sillä metroasemille on jonkin verran matkaa, paitsi jos majapaikka on latinalaiskorttelistossa tai lähellä Kongens Nytorv -aukiota. Hyviä majapaikkoja tällä alueella ovat esimerkiksi Hotel Alexandra ja Skt. Petri.

Nyhavn
Nyhavnin tienoilla monet hotellit ovat pieniä ja tunnelmallisia. Alueella on hyvät ravintolat, kaupat ja kulkuyhteydet, ja myös yö- ja kulttuurielämä on lähellä.

Muu ydinkeskusta: Nyhavn-Amalienborg

Suurin nähtävyysalue kaupungissa on Kongens Nytorvin pohjoispuolella olevan Nyhavnin ja siitä pohjoiseen olevan Frederiksstadenin alueella, ja jos haluaa yöpyä tällä alueella, on hyvä valmistautua maksamaan enemmän kuin muualla kaupungissa yöpyvät. Nyhavnin tienoilla on hyvät ravintolat, kaupat ja kulkuyhteydet, ja myös yö- ja kulttuurielämä on lähellä. Monet hotellit ovat pieniä ja tunnelmallisia Nyhavnin tienoilla, ja täällä voi nauttia alueen parhaista puolista täysin siemauksin. Parhaimmillaan alue on kesäkautena, ja talvella se on vähän ankea paikka viettää yönsä. Hyviä majapaikkoja tällä seudulla on esimerkiksi Copenhagen Admiral Hotel ja Wakeup Copenhagen, Borgergade.

Vesterbro

Vesterbro on ydinkeskustan vieressä, rautatieaseman takana sijaitseva alue, joka ennen oli rauhaton ja epämääräinen mutta joka on keskiluokkaistunut siistiksi alueeksi. Pääkatu Vesterbrogade on hyvä katu majapaikkojensa puolesta, ja etenkin hostelleja sen sivukaduilla on useita. Istedgadella on perinteisesti ollut edullisia hotelleja, joihin voi mennä kyselemään huonetta, jos saapuu kaupunkiin ilman varausta. Kaupunginosassa on melkoisesti kaikenlaisia majapaikkoja laidasta laitaan, ja hyviä hotelleja kaupunginosan sydämessä ovat esimerkiksi Savoy Hotel ja Tivoli Hotel.

Muita alueita: Christianshavn, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg ja Amager (Kastrup)

Kööpenhaminassa on paljon eri alueita, joissa voi yöpyä, ja jos kesän kiireisinä kuukausina tekee varauksen juuri ennen matkaa, voi halvempaa huonetta etsivä joutua yöpymään kauempana keskustasta. Keskustan ulkopuolella on paljon hostelleja, mutta hotelleja on eniten aivan ydinkeskustassa. Amager on uudehkoa tienoota, jolla on entistä enemmän hotelleja. Siellä ei kuitenkaan ehkä silti kannata yöpyä kuin niiden, joiden on pakko siellä yöpyä. Jos haluaa olla hotellissa lähellä lentokenttää, on Quality Airport Hotel Dan siihen hyvä ratkaisu.

Hostellit

Kööpenhaminan hotellit ovat kalliita, ja siellä voi säästää melkoisia summia, jos tyytyy hostellimajoitukseen. Hostellit ovat yleensä yksinkertaisempia kuin hotellit, vastaanottoa ei välttämättä ole, saati huonepalvelua, kylpyhuone voi olla käytävällä ja muutenkin homma toimii rennommin ja yksinkertaisemmin kuin hotellissa yöpyminen. Huoneita hostelleissa on yleensä ainakin 1-3 hengelle ja joskus myös tätä useammille, ja myös perhehuoneita on monissa hostelleissa. Niissä on myös yhteismajoitushuoneita, jolloin nukutaan vieraiden ihmisten kanssa huoneissa, joissa on yleensä vähintään 4, joissain kesähostelleissa jopa 40 samassa huoneessa.

Kööpenhaminan keskustassa ja sen liepeillä voi majoittua ympäri vuoden hostelliin. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Urban House, Generator ja Danhostel Amager. Danhostel-ketju on kätevä, ja sillä on tasokkaita huoneita kohtuuhinnalla niin keskustassa kuin sen ulkopuolellakin. Hostelleille Hostels.com on hyvä ja varausmaksuton varauspalvelu. HI-hostels-sivusto on hyvä niille, jotka haluavat nukkua yönsä rauhassa, ja Hostelworld-sivustolla on suomenkieliset sivut.

Leirintäalueet

Jos Kööpenhaminan ympäristöön mielii leirintäalueelle, Copenhagen Camping Dragør on hyvä vaihtoehto, sillä se sijaitsee lähellä lentoasemaa lyhyen matkan päässä keskustasta ja siellä voi nukkua teltan lisäksi mökissä. Se on hyvin varusteltu leirintäalue, jolta pääsee bussilla ja junalla noin puolessa tunnissa Kööpenhaminan keskustaan. Teltassa yöpyminen maksaa vähän alle 15 euroa per henkilö per yö, mökissä lähes 50 euroa per henkilö. Paikka on avoinna ympäri vuoden, ja tänne voi majoittua erikoishinnoilla talvikaudella, joka on lokakuun alusta huhtikuun alkuun.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Kööpenhaminassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Copenhagen Admiral Hotel

(Tolbodgade 24-28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nyhavnin ja Amalienborgin välimaastossa, lähellä kaikkea nähtävyyksistä shoppailumahdollisuuksiin ja yöelämään sijaitseva neljän tähden ja 366 huoneen hotelli, jonka sijaintia ja aamiaista on vaikea ylittää. Täältä on myös hyvät kulkuyhteydet etenkin metrolla, jolla pääsee myös kätevästi lentoasemalle.

Hotel Alexandra

(H. C. Andersens Boulevard 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kööpenhaminan ydinkeskustassa, lähellä Tivolia ja päärautatieasemaa sijaitseva kolmen tähden ja 61 huoneen hotelli, jolta on lyhyt matka kaikkialle ja jonka ympäristössä on hyvä syödä, viettää iltaa ja tehdä ostoksia. Kulkuyhteydet ovat hyvät, ja hotellin retrohenkinen sisustus on viehättänyt lähes kaikkia.

Quality Airport Hotel Dan

(Kastruplundgade 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentoaseman vieressä Amagerissa sijaitseva kolmen tähden ja 228 huoneen hotelli, joka on edullisempi kuin keskustan majapaikat mutta joka on silti tasokas. Hotellissa on hyvät palvelut kuntosalista tietokonehuoneeseen, ja tämä soveltuu niin matkailun ammattilaisille kuin muille lentoa odotteleville.

Savoy Hotel

(Vesterbrogade 34)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vesterbron puolella mutta hyvin lähellä ydinkeskustaa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jolla on kolme tähteä ja 66 huonetta. Tänne on alle vartin kävelymatka päärautatieasemalta, mutta myös kulkuyhteydet ovat linja-autolla hyvät kaikkialle kaupunkiin. Alue on nykyisin miellyttävä. Lähellä on paljon kaikenlaisia ruokapaikkoja, jonkin verran nähtävyyksiä, erilaisia ostospaikkoja ja myös illanviettomahdollisuuksia melkoisesti.

Skt. Petri

(Krystalgade 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Latinalaiskorttelistossa, ydinkeskustan miellyttävimpiin kuuluvalla alueella sijaitseva 268 huoneen luksusluokan hotelli, joka on lähellä kaikkea ja jolta on hyvät kulkuyhteydet julkisilla. Lentoasemalta tänne pääsee hyvin metrolla, samalta asemalta pääsee hyvin päiväretkille junalla ja täältä kävelee hyvin nopeasti kaikille tärkeille paikoille. Nähtävyydet, ostospaikat, ravintolat ja yöelämä ovat lähellä, mutta siitä huolimatta alue on melko rauhallinen valtaosan ajasta.

Tivoli Hotel

(Arni Magnussons Gade 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vesterbron uusituilla laita-alueilla, lähellä kahta rautatieasemaa ja yö- ja ravintolaelämän uutta keskusta entistä teurastamoaluetta sijaitseva erittäin hyvin varusteltu 396 huoneen ja neljän tähden hotelli. Tämä on erityisen hyvä hotelli lapsiperheille, ja tämä soveltuu majapaikaksi niille, jotka haluavat mahdollisimman hyvin varustellun hotellin. Hotellissa on uima-allas, kaksi ravintolaa, lastenhoitopalvelut, kuntokeskus ja paljon muuta, ja parikin rautatieasemaa hyvine liikenneyhteyksineen sijaitsee lähellä.

Wakeup Copenhagen

(Borgergade, Borgergade 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kööpenhaminan suurimmalla nähtävyysalueella sijaitseva suuri, lähes 500 huoneen mutta vain kahden tähden hotelli, jonka sijainti ja toimivuus ovat kuitenkin huippuluokkaa. Täältä on kivenheitto metroasemalle, pääshoppailukadulle ja kaikkein merkittävimmille nähtävyyksille, ja tänne majoittuvan on helppo nauttia kaupungin parhaista paloista niin kävellen kuin julkisia käyttämälläkin.

Muut Kööpenhaminan hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Kööpenhaminassa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/09

Lukijoiden kommentteja

City Public Hostel osoittautui hyväksi paikaksi. € 18,-/yö, ja kaikki perustoiminnot OK. /Kari

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti