Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Malmön päärautatieasema
Valtaosa Malmöön saapuvista kulkee sinne Kööpenhaminan kautta, ja Kööpenhaminan lentoasemalta voi 24 minuutissa siirtyä Malmön ydinkeskustan rautatieasemille.

Saapuminen Malmöön ja siirtyminen lentoasemilta ja muilta asemilta muualle kaupunkiin tai Skåneen

Valtaosa Malmöön saapuvista kulkee sinne Kööpenhaminan kautta, ja Kööpenhaminan lentoasemalta voi 24 minuutissa siirtyä Malmön ydinkeskustan rautatieasemille. Malmön oma Sturup on lentoasema, jolle on Suomesta välilaskullisia lentoja, ja sieltä pääsee bussilla Malmön keskustaan.

Malmön rautatieasema on keskustan laitaosissa, ja sieltä voi kävellä moneen paikkaan, mutta myös toisella puolella keskustaa on Trianglen-rautatieasema. Jos Malmöön saapuu bussilla, on asema nykyään päärautatieaseman vieressä. Jos saapuu Trelleborgin tai Ystadin satamiin, joihin tulee lauttoja monelta eri suunnalta, on niistä helppo siirtyä junalla alle tunnissa Malmöön.

Kööpenhaminan lentoasemalta Malmöön

Kööpenhaminan lentoasema Kastrup [kartalla] (CPH) sijaitsee Juutinrauman sillan vieressä. Sen kautta kulkevat Öresundtågin junat, jotka päiväsaikaan liikkuvat 20 minuutin välein ja jotka vievät Malmön päärautatieasemalle (Malmö centralstation, Malmö C) noin 12 eurolla. Lipun voi ostaa verkkosivuilta etukäteen tai sen voi ostaa vasta paikanpäällä. Tärkein asia on varmistaa, että menee oikeaan suuntaan kulkevaan junaan ja että junaan noustessa on lippu jo ostettuna. Osa junista jatkaa Malmöstä kohti muita Ruotsin kaupunkeja, ja Malmössä voi vaihtaa junaa tai siirtyä bussin kyytiin. Jos haluaa matkustaa muualle kuin Malmöön, voi yhteyksiä katsella SJ:n sivuilta.

Huomionarvoinen seikka on se, että juna pysähtyy Malmössä ennen päärautatieasemaa esimerkiksi Triangeln-asemalla [kartalla], joka on keskustan toisella puolella päärautatieasemaa ajatellen.

Sturupin lentoasemalta Malmön keskustaan

Sturup [kartalla] (MMX) sijaitsee kauempana kuin Kastrup, ja sieltä on hitaampi bussikyyti Malmön keskustaan kuin junakyyti on Kastrupin kentältä. Flygbussarna kulkevat kahden tunnin välein 119 kruunun hinnalla noin 40 minuutissa Malmön päärautatieasemalle. Bussi pysähtyy parilla pysäkillä ennen rautatieasemaa, ja yksi tärkeä paikka, jonka lähellä on paljon majapaikkoja, on Triangeln [kartalla]. Jos majapaikka on vanhojen osien tuntumassa, Studentgatan [kartalla], joka on Hansa-ostoskeskuksen vieressä, voi olla lähempänä kuin rautatieasema. Lippu kannattaa ostaa etukäteen verkkosivuilta, ja se on voimassa kolme kuukautta ostoshetkestä. Bussit voivat ajoittain täyttyä niin, että lippu on hyvä olla valmiina ja kannattaa oleskella lähellä paikkaa, johon bussi ilmestyy.

Eri busseilla voi myös siirtyä Lundiin ja Kööpenhaminaan, ja tietoa niistä saa lentoaseman sivuilta.

Malmön rautatieasemilta muualle kaupunkiin

Malmö C eli Malmö centralstation [kartalla] sijaitsee hyvällä paikalla lähellä vanhoja kortteleita mutta myös uusimpia osia, joissa on yliopiston rakennuksia. Asemalta voi kävellä Lilla torgille ja muihin vanhoihin osiin, mutta esimerkiksi Triangeln on melko kaukana matkalaukkujen kanssa käveltäväksi. Aseman edustalla on aina takseja, ja sen kautta kulkee melkoinen määrä busseja. Niillä voi päästä kohti Triangelnia ja muita keskustan osia, joten niiden liikkeisiin ja ylipäätään liikkumiseen voi tutustua etukäteen Pienessä matkaoppaassa.

Malmön rautatieaseman vieressä on paljon hotelleja, jotka sopivat hyvin niille, joiden vierailu Malmössä on lyhyt.

Malmön keskustassa on toinenkin rautatieasema, Triangeln [kartalla], jossa Kööpenhaminasta ja monesta muustakin paikasta saapuvat junat pysähtyvät ennen päärautatieasemaa. Sen kautta kulkee myös Sturupin lentoasemalta tuleva bussi.

Linja-autolla Malmöön

Jos Malmöön saapuu tai sieltä lähtee linja-autolla, ovat pysäkit tätä nykyä rautatieaseman vieressä [kartalla].

Lautalla Ystadiin tai Trelleborgiin

Jos saapuu lautalla ilman kulkuneuvoa Ystadiin tai Trelleborgiin, on niistä helppo siirtyä Malmöön.

Ystadista kulkee juna 50 minuutissa Malmön ytimeen ja Trelleborgista matka junalla kestää reilut puoli tuntia. Skånetrafikenin etusivun reittihausta voi katsoa koska juna lähtee ja lipun voi ostaa ennen junaan nousemista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti