Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Göteborg
Göteborg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Flybussarna saapuu lentoasemalta
Flygbussarna kulkevat lentoaseman ja ytimessä sijaitseva linja-autoaseman väliä. Lentoasemalla bussit lähtevät lähtevien hallin edustalta, ja matka kestää yleensä noin 20 minuuttia.

Saapuminen Göteborgiin ja siirtyminen lentoasemalta ja muilta asemilta muualle kaupunkiin

Göteborgiin saavutaan suorilla lennoilla Landvetterin lentoasemalle, joka sijaitsee noin puolen tunnin bussimatkan päässä ytimessä sijaitsevasta linja-autoasemasta. Jos Göteborgiin saapuu muualta rautateitse, on rautatieasema bussiaseman yhteydessä. Göteborgiin on mahdollista saapua myös meriteitse, ja sen kaksi matkustajaterminaalia ovat melko lähellä ydintä.

Landvetterin lentoasemalta muualle kaupunkiin

Landvetter [kartalla] (GOT) sijaitsee 25 kilometrin päässä keskustasta. Sieltä voi siirtyä linja-autolla tai taksilla muualle kaupunkiin, ja lentoasemalta voi myös heti vuokrata auton käyttöönsä.

Linja-auto

Tuttuun ruotsalaiseen tyyliin Flygbussarna kulkevat lentoaseman ja ytimessä sijaitseva linja-autoaseman väliä. Lentoasemalla bussit lähtevät lähtevien hallin edustalta, ja matka kestää yleensä noin 20 minuuttia. Lippu maksaa 119 suuntaansa, edestakainen lippu on 20% kahta yhdensuuntaista lippua edullisempi, sellainen on voimassa kolme kuukautta ja se kannattaa ostaa etukäteen verkkosivuilta.

Ennen linja-autoasemaa (Nils Ericson Terminalen) [kartalla] lentokenttäbussi pysähtyy muutamalla pysäkillä, joihin kuuluvat Korsvägen [kartalla], joka on Lisebergin edessä, ja lippua varatessa voi valita pysäkin, jolla jää pois tai jolta nousee bussin kyytiin.

Linja-autoasemalta on helppo siirtyä raitiovaunulla minnepäin kaupunkia tahansa ja helppo kävellä kaikkialle ydinkeskustan alueelle. Linja-autoasema on päärautatieaseman (Göteborg Centralstation, Göteborg C) yhteydessä, ja siellä ovat kaikki mahdolliset palvelut kuten säilytyskaapit tavaroille. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin Ruotsissa olla nykyään tarkkana, sillä uudet säilytyslokerot ovat hyvin hintavia ja laskuttavat per tunti.

Jos lentoasemalta mielii Landvetterin matkakeskukseen tai ennen sitä olevaan hotelliin tai kaukolinjojen busseilla muihin kaupunkeihin, voi lentoaseman sivuilta lukea lisää bussiyhteyksistä.

Taksi

Lentoaseman edustalla on aina takseja, joilla keskustaan voi päästä vähän nopeammin kuin bussilla. Matka maksaa alimmillaan korkeintaan neljälle hengelle vähän alle 500 kruunua, mutta jos ihmisiä on matkassa enemmän, nousee hinta yli 700 kruunuun. Lisäksi matkaan liittyy erilaisia lisämaksuja, kuten maksu lentoasemalle menemisestä tai siellä kyytiin nousemisesta.

Yksi yhtiö, joka näkyy lentoasemalla, on Taxi Göteborg. Sen sivuilta voi ladata sovelluksen, jolla taksikyydin voi tilata muilla matkoilla, ja sen sivuilla on myös esimerkkejä hinnoista ja lisämaksuista.

Autonvuokraus

Lentoasemalta voi ottaa auton vuokralle, ja sen sivuilta voi tilata auton etukäteen.

Jos mieluummin asioi suomeksi, Rentalcars tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Göteborg City Airport

Göteborgissa oli vuoteen 2015 asti toinenkin lentoasema, joka tunnettiin nimellä Göteborg City Airport, mutta se suljettiin eikä sinne ole enää matkustajalentoja.

Saapuminen Göteborgiin linja-autolla tai rautateitse

Jos Göteborgiin saapuu lentoasemalta tai toisesta kaupungista linja-autolla on linja-autoaseman nimi (Nils Ericson Terminalen) [kartalla].

Jos Göteborgiin saapuu junalla, on rautatieasema samassa paikassa kuin linja-autoasemakin.

Saapuminen Göteborgiin meriteitse

Göteborgin matkustajasatamassa on kaksi erillistä terminaalia, joista toisesta kuljetaan Saksaan ja toisesta Tanskaan.

Jos on menossa Tanskan Fredrikshavniin tai saapuu sieltä, on terminaali nimeltään Masthuggskajen [kartalla]. Se on varsin keskeisellä paikalla, ja raitiovaunut kulkevat sen ohi.

Jos on menossa Saksan Kieliin tai saapuu sieltä, lähtee laiva terminaalista Majnabbehamnen [kartalla]. Se ei ole aivan yhtä keskeisellä paikalla, mutta sen ohi kulkee busseja.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti