Liettua – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kaunas
Kaunas
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Kaunas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Pääbulevardi
Keskustan uusi puoli voi olla kätevämpi majapaikalle kuin vanhakaupunki, etenkin jos majoittuu kivenheiton päähän vanhastakaupungista. Kaikki tärkeä uudella puolella on lähelle pääbulevardia (Laisvės alėja).

Miten ja mille alueelle Kaunaksessa on hyvä majoittua

Tällä sivulla kerrotaan niistä Kaunaksen alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Kaunas on majapaikoiltaan melko huokeahintainen paikka, sillä sieltä voi vanhastakaupungistakin saada kaikkein vilkkaimpina kesäkuukausina ison asunnon alle 30 eurolla. Jos sijoittaa vähän enemmän, voi saada todellisen luksusluokan majapaikan, eikä kaupungissa ole oikeastaan järkeä maksaa yöstä paljon yli 50:tä euroa.

Vaikka Kaunakseen saapuisi heinäkuun vilkkaimpien loma-aikojen vilskeessä, on siellä vielä viikkoa ennen matkaa paljon valinnanvaraa. Jos kuitenkin haluaa yöpyä vanhankaupungin pääaukion ympäristössä, kannattaa majapaikkaa katsella useampia viikkoja etukäteen, sillä tällöin valinnanvaraa on enemmän myös vanhankaupungin pääpaikoilla.

Minne Kaunaksessa kannattaa majoittua

Kaunas on yllättävän laaja kaupunki, eikä siellä kannata majoittua minne tahansa. Sijaintiin kannattaa kiinnittää tarkkaa huomiota, ja paljon riippuu siitä mitä Kaunaksessa haluaa tehdä.

Jos haluaa nimenomaan tutustua vanhaankaupunkiin, joka onkin vierailijalle kaikkein paras alue, kannattaa majoittua sinne. Vanhakaupunki on kaukana monista keskustan paikoista, ja jos sinne majoittuu ja haluaa myös koluta keskustan uusia osia, kannattaa valmistautua kävelemään melkoisesti. Matkoja voi lyhentää bussilla tai taksilla, mutta bussi ei kulje vanhassakaupungissa. Jos vanhastakaupungista haluaa mennä käymään vaikka alueilla, joilla on funikulaari, voi matkan ainakin toiseen suuntaan siirtyä taksilla. Jos Kaunaksessa viihtyy vain pari päivää, kannattaa keskittyä vanhaankaupunkiin ja aivan sen vieressä oleviin alueisiin, sillä niissä riittää paljon nähtävää ja tekemistä.

Keskustan uusi puoli voi olla kätevämpi majapaikalle kuin vanhakaupunki, etenkin jos majoittuu kivenheiton päähän vanhastakaupungista. Keskustan uudet osat ovat laajoja, ja kannattaa majoittua lähelle pääbulevardia, jonka lähellä kaikki tärkeä on. Pääbulevardin vanhankaupungin lähellä olevista osista on 15–20 minuutin kävelymatka vanhankaupungin keskusaukiolle, joten parhaassakin tapauksessa käveltyä tulee melkoisesti. Keskustan uudella puolella on enemmän esimerkiksi valintamyymälöitä ja paikallisten suosiossa olevia kahviloita ja ravintoloita, ja se on alue, jolla näkee miten paikalliset arkeaan viettävät. Vanhakaupunki on entistä turistivoittoisempi alue, jolla kahvilat ja ravintolat ovat hintavampia, mutta siellä on tietenkin aivan omanlaistansa tunnelmaa, jonkalaista ei Suomessa tule missään vastaan.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Kaunaksessa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Kaunas ei ole mikään suosittu vierailupaikka, mutta siellä käy paljon enemmän turisteja kuin vielä vuosikymmen sitten. Niinpä siellä kaikkein tavallisimpia ovat huoneistot, eikä varsinaisia hotelleja ole kovinkaan paljon. Hosteleita on Kaunaksessa useita, ja niissä on yhteismajoitushuoneiden lisäksi huoneita yhdelle tai useammalle hengelle. Monet majapaikat ovat kaukana vanhastakaupungista ja hankalissa paikoissa, joten kävelypelillä liikkeellä olevien kannattaa katsoa majapaikka kaikkein keskeisimmiltä paikoilta.

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Kaunaksessa

Apple Economy Hotel

(Valanciaus gatve 19)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Mukavassa korttelistossa aivan vanhankaupungin pääpaikkojen vieressä sijaitseva kahden tähden kohtuuhintainen hotelli, jossa on parkkipaikkoja, 30 hengen konferenssitila ja matkatoimisto. Huoneita on lähinnä kahdelle hengelle, mutta hotellissa on myös kuuden hengen huone. Hotellia on pidetty siistinä ja huoneita tilavina ja muutenkin hotelli on saanut paljon positiivista palautetta.

Daugirdas Old City Hotel

(T. Daugirdo 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Hieno ja tyylikäs neljän tähden hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin keskusaukion ja joenrannan välimaastossa, kortteleissa jotka kuuluvat kaupungin viehättävimpiin. Hotellissa on huoneita parhaiten 2–3 hengelle, ja ne on ilmastoitu. Hotellissa on myös huoneistoja, joissa on oma sauna, ja hotellin ammattitaitoinen henkilökunta ja sellaiset yksityiskohdat kuten kattoterassi ovat olleet monen asiakkaan mieleen. Hotelli nauttii suomalaisten suurta suosiota.

Hof Hotel

(Maironio gatve 21A)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Keskustan uusien osien parhailla paikoilla, kivenheiton päässä vanhastakaupungista sijaitseva neljän tähden tasokas hotelli, jossa on monenmoisia huoneita 1–4 hengelle. Aamiainen, pyörävuokraamo, suuret huoneistot, siisteys ja henkilökunta ovat saaneet erityisen paljon kehuja, ja hotelli nauttii suomalaisten suurta suosiota.

Hotel Radharane

(M. Daukšos gatve 28)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Kasvisravintolan kanssa samassa rakennuksessa oleva pieni majatalo, josta on vain muutama sata metriä vanhankaupungin pääkadulle ja keskusaukiolle. Huoneet ovat tilavia, kylpyhuoneissa on lattialämmitys ja huoneita on lähinnä 1–3 hengelle. Kasvisaamiaisesta ovat monet pitäneet, eikä tämä olekaan paras mahdollinen hotelli suurille lihanystäville. Hotellissa myös parkkipaikkoja, ja sen lähellä on useita ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Inner Blossom

(Vilniaus gatve 33–34)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Vanhankaupungin pääkadulla sijaitseva huoneisto, joka on miellyttävän erikoisesti, vanhanajan tyyliin sisustettu ja jossa on vain yksi korkeintaan neljälle hengelle soveltuva huoneisto. Huoneisto on ilmastoitu, siinä on keittiötilat, lisämaksusta saa italialaistyylisen aamiaisen ja alakerrassa on melkoinen määrä baareja ja kahviloita, joissa tosin ei ole luvassa meteliä klo 24 jälkeen.

Kaunas Apartments

(Laisves al. 50)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Muutaman huoneiston huoneistohotelli, jonka yhdessä asunnossa voi nukkua kahdeksan ihmistä. Huoneistoissa on keittiöt tai ainakin pieni keittiökulmaus, ja niin pesukone kuin jääkaappikin ovat osa kalustoa. Huoneistot sijaitsevat reilun kilometrin päässä vanhastakaupungista, ja siltä on kävelymatka linja-autoasemalle. Huoneistohotelli ei ole saanut pelkästään hyvää palautetta, sillä lentokenttäkuljetuksen kanssa on ollut ongelmia (sitä ei kannata ottaa) ja huoneisto voikin olla eri osoitteessa kuin pääbulevardin varrella.

Villa Kaunensis

(Rotuses aikste 21)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Pääaukion laidalla mutta hivenen piilossa sijaitseva kahden tähden majatalo, jossa on monipuolinen valikoima huoneita 1–4 hengelle. Sisäpihan ja rakennusten kauneus ovat olleet monen mieleen, kuten myös yhteiskäytössä oleva tilava keittiö, ruokailutilat ja puutarha. Myös sellaiset yksityiskohdat kuten puulattiat, korkeat ja tilavat huoneet ja autopaikat muurien sisällä ovat saaneet kiitosta. Tämä on erinomainen majapaikka niin perheille kuin pariskunnillekin ja etenkin niille, jotka haluavat nimenomaan tutustua vanhaankaupunkiin ja jotka haluavat nauttia vanhojen korttelistojen taianomaisesta tunnelmasta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti