Liettua – Lisää kiinnostavia paikkoja
Vilna
Vilna
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Vilna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Gedimino prospek on hyvä alue hotellille Vilnassa
Hotelli kannattaa Vilnassa ottaa vanhastakaupungista tai sen välittömästä läheisyydestä, kuten Gedimino-pääkadun läheltä tai sitten alueelta, joka on lähellä linja-auto- ja rautatieasemia tai kauppahallia.

Mikä majapaikka Vilnasta kannattaa valita ja miltä seudulta

Majapaikan varaaminen Vilnasta on melko suoraviivaista, eikä alueita, joille kannattaisi majoittua, ole montaa. Linja-auto- ja rautatieasemien läheisyydessä olevat majapaikat ovat käteviä, eikä niiltä ole kovin pitkä matka vanhaankaupunkiin.

Laaja vanhakaupunki on paikka, jonka eri osiin on mukava majoittua, mutta jotkin osat ovat melko kaukana joistain tärkeistä paikoista, kuten asemista, joille on helppo lentoasemalta siirtyä. Keskustan uudella puolella on lukuisia hotelleja ja muitakin majapaikkoja, mutta kauas tuomiokirkon edustalla olevalta aukiolta kannattaa majoittua vain hätätapauksessa.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Huoneiden hinnat vaihtelevat vuoden eri kuukausina Vilnassa melko vähän, mutta vilkkain ja myös hintavin ajankohta vierailla siellä on keskikesä, joka on juhannusviikonlopusta elokuun puolivälin paikkeille.

Huoneen saa Vilnasta yhdelle tai kahdelle hengelle keskikesälläkin alkaen 20–30 eurolla, mutta tällaiset hinnat eivät ole kovin yleisiä vanhankaupungin pääpaikoilla. 30–40 eurolla saa hyvän huoneen muualta kuin aivan ytimestä, esimerkiksi asemien läheltä. 50 euroa on keskihinta lähes ympäri vuoden Vilnan hotellihuoneille, mutta sitä enemmän joutuu maksamaan 3–5 tähden hotelleista.

Vanhankaupungin parhailla paikoilla, kuten kaupungintalon tuntumassa tai Pilies-kadulla, huoneet maksavat lähes poikkeuksetta yli 80 euroa. Yli 100 euroa on sekin aika normaali hinta vanhankaupungin hotelleista ja hienoimmat hotellit kuten Kempinski saattavat maksaa yli 200 euroa yöltä. Vuoden 2020 koronaepidemia tosin alensi huoneiden hintoja, ja nähtäväksi jää pysyvätkö hinnat alhaisina ja kuinka kauan. Luultavaa on, että sellaista hintatasoa kuin vuosina 2018–19 nähtiin, ei Vilnassa tai monessa muussakaan paikassa ole lähivuosina luvassa vaan hinnat ovat 2010-lukua alempia.

Suosituimmat matkustuskuukaudet Vilnaan ovat heinä- ja elokuu, ja kolmanneksi suosituin on toukokuu, jonka kanssa lokakuu kilpailee melko tasaväkisesti. Kesä- ja syyskuu ovat yhtä suosittuja aikoja vierailla Vilnassa, ja niiden rinnalla joulukuu on yhtä suosittu vierailuaika. Ensimmäiset neljä kuukautta ovat hiljaisimmat, ja marraskuu on yllättäen lähes kesä- ja syyskuun tasolla. Vuodesta toiseen Vilnan suosio kuitenkin vaihtelee, ja myös koronaepidemian jälkimainingit voivat kestää pitkälle 2020-luvulle.

Jos Vilnaan matkustaa tammikuun puolivälistä huhtikuun loppupuolelle, ei hotellivarausta tarvitse välttämättä tehdä kuin viikko ennen matkaa. Jos matka ajoittuu heinä- tai elokuulle, kannattaa varaus tehdä parikin kuukautta ennen matkaa, etenkin jos mielii vanhankaupungin hinta-laatusuhteiltaan parhaisiin majapaikkoihin. Muina kuukausina varaus kannattaa tehdä ainakin pari viikkoa ennen matkaa, mutta silloinkin hinta-laatusuhteeltaan parhaat huoneet kannattaa varata kenties sitäkin aikaisemmin.

Gedimino
Gedimino prospektas on pääkatu, jonka varrella ja tuntumassa on hintavia mutta myös keskihintaisia hotelleja.

Majoituksen löytäminen Vilnasta

Vilnaan matkustavan ei kannata paljon päätään vaivata sijainnilla, sillä hotelli kannattaa ottaa vanhastakaupungista tai sen välittömästä läheisyydestä, kuten Gedimino-pääkadun läheltä tai sitten alueelta, joka on lähellä linja-auto- ja rautatieasemia tai kauppahallia. Majapaikkoja on paljon ympäri Vilnan keskustan, eikä vanhastakaupungista kannata kuin erityissyystä lähteä kovin kauas, eikä esimerkiksi joen toiselle puolelle ole mieltä normaalilla matkalla yöpyä.

Pilies Gatve -katu Vilnan vanhassakapungissa
Pilies on vanhankaupungin pääkatu, jolla on terasseja mutta kuitenkin melko hillittyä tunnelmaa. Sen varrella ja lähellä on majapaikkoja, jotka yleensä kuuluvat kaupungin hintavimpiin.

Vanhakaupunki

Vanhassakaupungissa on muita tienoita kalliimpia katuja ja aukioita, ja näihin kuuluvat Aamunkoiton portin ja kaupungintalon välinen alue, jolla on kaikkein hienoimpia hotelleja. Kaupungintalon edustalla olevan aukion jälkeen pian alkava Pilies on vanhankaupungin pääkatu, jolla on terasseja mutta kuitenkin melko hillittyä tunnelmaa. Sen varrella ja lähellä on majapaikkoja, jotka yleensä kuuluvat kaupungin hintavimpiin.

Laajan vanhankaupungin alueella on kylläkin edullisiakin yösijoja, mutta ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen ja niitä voi joutua jonkin verran ainakin kesällä etsimään. Edullisten paikkojen ollessa kyseessä kannattaa tutkia erilaisia puutteita, ja ammattimaisesti hoidettu majapaikka on aina parempi kuin jonkun sivuansioiden toivossa vuokraama huone.

Keskustan uudet osat

Keskustan uudella puolella on myös paljon majapaikkoja. Gedimino prospektas on pääkatu, jonka varrella ja tuntumassa on hotelleja, ja niiden joukossa on hintavia mutta myös keskihintaisia hotelleja. Jos Gediminolle tai sen lähelle majoittuu, kannattaa varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana tuomiokirkon edustalla olevasta aukiosta (Katedros aikštė). Tuomiokirkon edustalla olevan aukion tuntumassa on siinäkin hotelleja, joista monet ovat suuria ja soveltuvat ryhmille.

Paljon hotelleja on myös Gedimino-kadun ja rautatie- ja linja-autoasemien välimaastossa. Kätevin alue vanhankaupungin ja keskustan uuden puolen ja asemien välimaastossa on melko lähellä kauppahallia ja asemia, ja tältä alueelta kuten muualtakin Vilnasta löytyy hyvin erihintaisia majapaikkoja. Esimerkiksi Vilniaus gatve on mukava kävelykatu, jonka tuntumaan on kätevä majoittua, ja kadulla on paljon ravintoloita ja palveluita.

Kaikilla Vilnan alueilla, myös kaikkein kalleimmilla ja suosituimmilla, on hosteleita, joissa voi kahden tai useammankin hengen huoneissa yöpyä joskus puolella hinnalla edullisimpiin hotelleihin nähden.

Hostelit ja muut kaikkein huokeimmat vaihtoehdot

Vilnassa oli pitkään paljon edullisia hosteleita, joiden yhteismajoitushuoneissa voi nukkua yön muutamalla eurolla. Niissä oli myös huoneita etenkin kahdelle hengelle, ja ympäri vuoden ne tarjosivat kansainvälisen ja rennon ympäristön loman ajaksi. Hosteleiden suosio kuitenkin hiipui joskus vuoden 2016 jälkeen, sillä tällöin alkoi ilmestyä entistä enemmän edullisia huoneita ja huoneistoja, ja myös halpojen hotellien oli laskettava hintojaan. Koronavirus oli eräänlainen kuolinisku yhteismajoituspaikoille, mutta hosteleita on edelleen olemassa ja niissä on huoneita yhdelle, kahdelle tai useammallekin hengelle. Hostelin hyvä puoli on se, että ne ovat ammattimaisesti hoidettuja ja niissä on vastaanotto, josta saa avaimen ja johon voi hädän tullen turvautua.

Hostellihuone
Vilnassa on edelleen hosteleita ja niissä on huoneita yhdelle, kahdelle tai useammallekin hengelle.

Yksi suuri ero hostelin ja monen muun majapaikan välillä on se, että hosteleissa jaetut kylpyhuoneet ovat yleisiä. Majoittuminen niin huoneeseen, hotelliin kuin hosteliinkin, jossa kylpyhuone on käytävällä ja muidenkin käytössä, voi halvassakin majapaikassa tarkoittaa kymmenen euron säästöä per yö. Yksi suuri etu, joka monessa hostelissa on hotelleihin verrattuna, että niissä on usein mukaviakin oleskelutiloja, jääkaapilla varustettu keittiö ja muitakin käteviä piirteitä.

Huokeahintainen hostel on lähellä ydintä sijaitseva Downtown Forest Hostel & Camping, jossa on myös bungaloweja ja telttapaikkoja. Se soveltuu omalla autolla liikkeellä oleville, mutta jalkapelillä kulkevien kannattaa miettiä onko se paras paikka ainakaan lyhyelle matkalle.

Lähellä linja-autoasemaa sijaitseva Hostel Oras on keskeinen ja kätevä majapaikka niille, jotka haluavat säästää asumiskuluissa.

Myös lähellä linja-autoasemaa ja vanhaakaupunkia ja aivan kauppahallin vieressä on Hostel Jamaika, joka on suuri ja eläväinen kansainvälinen hostel.

Lähellä vanhaakaupunkia ja asemia on myös Sodu Rooms, joka on viime vuosina muuttunut. Tämä on varsin mukava majapaikka, jossa on huoneita 1–3 hengelle ja jonka eteen voi pysäköidä autonsa.

Pidetty suomalaisten keskuudessa on ollut Hostel Filaretai, joka mainostaa sijaitsevansa “vanhankaupungin sydämessä” mutta itse asiassa se sijaitsee noin kilometrin päässä vanhankaupungin pääpaikoilta. Siellä on edelleen yhteismajoitushuoneita mutta myös muutama huone 1–2 hengelle.

Leirintäalueet

Vilnan lähellä on leirintäalueita, ja niistä lähin on lähellä tv-tornia sijaitseva Vilnius Camping.

Muita Vilnan ympäristön leirintäalueita voi katsella camping.lt-sivuilta.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Vilnassa

Atrium

(Pilies g. 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pieni 18 huoneen hotelli, joka sijaitsee pääkävelykadun varrella, alueella jolta on lyhyt matka kaikkiin vanhankaupungin tärkeisiin osiin mutta myös keskustan uudelle puolelle. Tuomiokirkon edustalla oleva aukio lukuisine nähtävyyksineen on aivan vieressä, ja Pilies-kadulla on eräitä kaupungin parhaita ravintoloita ja kahviloita. Lähellä on kaikki mahdollinen yöelämästä kulttuuririentoihin, eikä kadulla pitäisi olla meteliä keskikesälläkään.

Europa Royale Vilnius

(Ausros Vartu g 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla lähellä sekä pääaukiota että Aamunkoiton portteja sijaitseva luksusluokan hotelli, jonka tuntumasta löytyy kaikki mahdollinen. Lyhyen kävelymatkan päässä on kymmeniä ravintoloita, yöelämää, kahviloita, museoita ja nähtävyyksiä. Kävelymatka lähes kaikkiin keskustan osiin on melko lyhyt, ja tämä sopii majapaikaksi kenelle tahansa, jota pikkurahan puute ei vaivaa. Hotellin oma ravintola on Vilnan vanhimpia, ja myös sen vieressä oleva lettupaikka on erinomainen ravintola, jossa pääsee perille liettualaisista perinneruoista.

Hotel Apia

(Sv Ignoto g 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla vanhankaupungin keskellä, yliopiston päärakennusten vieressä sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on huoneita lähinnä kahdelle hengelle. Hinnat ovat yllättävän kohtuullisia, ja huoneet ovat suurin piirtein yksiön kokoisia. Huoneet on sisustettu tyylillä, ja myös hotellin yleiset tilat ovat ylellisiä. Hotellin lähellä on paljon ravintoloita ja lähellä muitakin palveluita, mutta se sijaitsee melko rauhallisissa kortteleissa, joissa on mukavaa tunnelmaa.

Hotel Congress

(Vilniaus gatve 2/15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pitkän ja monipuolisen Vilniaus gatven varrella oleva neljän tähden hieno hotelli, josta on lyhyt matka sekä vanhaankaupunkiin että uuden puolen pääpaikoille. Tilavat huoneet on sisustettu vanhanajan varmalla tyylillä, ja huoneita on lähinnä 1?2 hengelle. Vain joidenkin huoneiden hintaan kuuluu aamiainen, joten asiaan kannattaa tutustua, sillä muuten se maksaa 14 euroa ylimääräistä.

Hotel Narutis

(Pilies g. 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkävelykadun varrella sijaitseva 52 huoneen tyylikäs ja pidetty hotelli, jonka asiakaspalvelu on asiantuntevaa ja ystävällistä. Hotelli sijaitsee parhaalla mahdollisella paikalla, kaikki on lähellä ja niin vanhankaupungin parhaat palat kuin uuden puolen oleellisimmat paikat ovat kävelymatkan päässä. Kadulla on melkoinen määrä baareja, kahviloita ja ravintoloita, ja vaikka niillä on kesäterassit, ei melua ole luvassa keskikesälläkään.

Hotel Panorama

(Sodu g. 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan linja-autoaseman ja rautatieaseman vieressä sijaitseva suuri ja hyvässä kunnossa oleva hotelli, jossa on siistiä ja jonka buffet-aamiainen on kaikkien mieleen. Hotelli sopii kenelle tahansa, joka ei vaadi luksusta, ja se on kohtuuhintainen valinta majapaikalle alueelta, jolla on palveluita ja jolta pääsee hyvin nopeasti kauppahallille ja Aamunkoiton porteille. Tämä on hyvä hotelli autoilijoille, ja se on myös erittäin kätevä niille, jotka saapuvat Vilnaan lentäen, bussilla tai junalla.

Novotel Vilnius Centre

(Gedimino prospektas 16)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, keskustan uuden puolen parhailla paikoilla sijaitseva kohtuuhintainen mutta pidetty 159 huoneen hotelli, joka on aivan oopperatalon vieressä, lukuisten kauppojen ja ravintoloiden naapurissa. Yöelämää löytyy sitäkin aivan vierestä, ja vanhaankaupunkiin voi kävellä muutamassa minuutissa. Hotelli on hyvin varusteltu, ja siellä on lapsille leikkitila, sauna ja höyrysauna, kuten myös pesulapalvelut.

Old Town Trio

(Raugyklos gatve 15A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Aamunkoiton porttien vieressä sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka huoneet on melko hyvin varusteltu ja jossa voi yöpyä alle 50 eurolla. Monet nähtävyydet ovat lähellä, mutta keskustan uusiin osiin on melkoinen kävelymatka. Alueelle on helppo kävellä rautatie- ja linja-autoasemilta, ja vanhankaupungin lähikortteleissa on hyvä määrä ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Skapo Apartments

(Skapo g. 8–17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, aivan Pilies-pääkävelykadun tuntumassa sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 10 huoneistoa. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja avuliasta, mutta jyrkät puuportaat eivät sovellu kaikille eikä tämä ole hyvä majapaikka liikuntarajoitteisille, lapsiperheille tai muille, jotka eivät halua kavuta jyrkkiä portaita pitkin mahdollisesti jopa 4. kerrokseen. Hinta-laatusuhde on Skapossa kohdallaan, eikä juuri kellään ole ollut siitä huonoa sanottavaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Deeann Arant /Pixy
2020/10

Lukijoiden kommentteja

Olimme varanneet huoneiston nimeltä Raugyklos Apartamentai, jonka valitsimme koska sinne oli lyhyt noin 10 minuutin kävelymatka linja-autoasemalta. Huoneisto oli oikein kauniisti sisustettu, siisti, valoisa ja tilava. Sänky oli mukava nukkua ja tyynyjä oli runsaasti. Ruokakauppaan oli vain 3 minuutin kävelymatka. Talon oma WiFi toimi ilman nikottelua. Myös ilmastointi tuli todella tarpeeseen koska ulkona oli kuuma. Suosittelen.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti