Booking.com
Hotelli Lapadin alueella
Vilnassa hotelli kannattaa ottaa vanhastakaupungista tai sen välittömästä läheisyydestä, kuten Gedimino-pääkadun (kuvassa) läheltä.

Mikä majapaikka Vilnasta kannattaa valita ja miltä seudulta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Vilnan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Tällä sivulla kerrotaan niistä Vilnan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Huoneiden hinnat vaihtelevat melko vähän Vilnassa vuoden eri kuukausina, mutta vilkkain aika vierailla siellä on keskikesä eli juhannuksen tienoilta elokuun puolivälin paikkeille.

Huoneen saa Vilnasta yhdelle tai kahdelle hengelle keskikesälläkin alkaen 35–40 eurolla, mutta tällaiset majapaikat ovat vanhassakaupungissa melko harvinaisia. 40–60 eurolla saa hyvän huoneen muualta kuin aivan ytimestä, esimerkiksi asemien läheltä. 60 euroa on keskihinta lähes ympäri vuoden Vilnan hotellihuoneille, mutta sitä enemmän joutuu maksamaan 3–5 tähden hotelleista. Vanhankaupungin parhailla paikoilla, kuten kaupungintalon tuntumassa tai Pilies-kadulla, huoneet maksavat lähes poikkeuksetta yli 80 euroa. Yli 100 euroa on sekin aika normaali hinta vanhankaupungin hotelleista ja hienoimmat hotellit kuten Kempinski saattavat maksaa lähes 300 euroa yöltä.

Suosituimmat matkustuskuukaudet Vilnaan ovat heinä- ja elokuu, ja kolmanneksi suosituin on toukokuu, jonka kanssa lokakuu kilpailee melko tasaväkisesti. Kesä- ja syyskuu ovat yhtä suosittuja aikoja vierailla Vilnassa, ja niiden rinnalla joulukuu on yhtä suosittu vierailuaika. Ensimmäiset neljä kuukautta ovat hiljaisimmat, ja marraskuu on yllättäen lähes kesä- ja syyskuun tasolla.

Jos Vilnaan matkustaa tammikuun puolivälistä huhtikuun loppupuolelle, ei hotellivarausta tarvitse välttämättä tehdä kuin viikko ennen matkaa. Jos matka ajoittuu heinä- tai elokuulle, kannattaa varaus tehdä parikin kuukautta ennen matkaa, etenkin jos mielii vanhankaupungin hinta-laatusuhteiltaan parhaisiin majapaikkoihin. Muina kuukausina varaus kannattaa tehdä ainakin pari viikkoa ennen matkaa, mutta silloinkin hinta-laatusuhteeltaan parhaat huoneet kannattaa varata kenties sitäkin aikaisemmin.

Pilies Gatve -katu vanhassakapungissa
Pilies on vanhankaupungin pääkatu, ja sen varrella ja sen lähellä on majapaikkoja, jotka yleensä kuuluvat hintavimpaan päähän. Laajan vanhankaupungin alueella on kylläkin edullisiakin vaihtoehtoja, mutta ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Majoituksen löytäminen Vilnasta

Vilnaan matkustavan ei kannata paljon päätään vaivata sijainnilla, sillä hotelli kannattaa ottaa vanhastakaupungista tai sen välittömästä läheisyydestä, kuten Gedimino-pääkadun läheltä tai sitten alueelta, joka on lähellä linja-auto- ja rautatieasemia ja kauppahallia. Majapaikkoja on paljon ympäri Vilnan keskustan, eikä vanhastakaupungista kannata kuin erityissyystä lähteä kovin kauas, esimerkiksi joen toiselle puolelle.

Vanhassakaupungissa on muita tienoita kalliimpia katuja ja aukioita, ja näihin kuuluvat Aamunkoiton portin ja kaupungintalon välinen alue, jolla on kaikkein hienoimpia hotelleja. Kaupungintalon edustalla olevan aukion jälkeen pian alkava Pilies on vanhankaupungin pääkatu, jolla on terasseja mutta kuitenkin melko hillittyä tunnelmaa, ja sen varrella ja sen lähellä on majapaikkoja, jotka yleensä nekin kuuluvat hintavimpaan päähän. Laajan vanhankaupungin alueella on kylläkin edullisiakin vaihtoehtoja, mutta ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen ja niitä voi joutua jonkin verran ainakin kesällä etsimään.

Keskustan uudella puolella on myös paljon majapaikkoja. Gedimino prospektas on pääkatu, jonka varrella ja tuntumassa on hotelleja, ja niiden joukossa on hintavia mutta myös keskihintaisia hotelleja. Jos Gediminolle tai sen lähelle majoittuu, kannattaa varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana tuomiokirkon edustalla olevasta aukiosta (Katedros aikštė). Tuomiokirkon edustalla olevan aukion tuntumassa on siinäkin hotelleja, joista monet ovat suuria ja soveltuvat ryhmille.

Paljon hotelleja on myös Gedimino-kadun ja rautatie- ja linja-autoasemien välimaastossa. Kätevin alue vanhankaupungin ja keskustan uuden puolen ja asemien välimaastossa on melko lähellä kauppahallia ja asemia, ja tältä alueelta kuten muualtakin Vilnasta löytyy hyvin erihintaisia majapaikkoja.

Kaikilla Vilnan alueilla, myös kaikkein kalleimmilla ja suosituimmilla, on hosteleita, joissa voi kahden tai useammankin hengen huoneissa yöpyä joskus puolella hinnalla edullisimpiin hotelleihin nähden.

Hostelit ja muut kaikkein huokeimmat vaihtoehdot

Vilnassa on jo pitkään ollut paljon hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia hosteleita. Niissä voi edullisimmillaan nukkua yhteismajoitushuoneessa (eli makuusalissa olevassa vuoteessa) alle 10 eurollakin, mutta monet hostelit ovat hyviä myös yhden, kahden tai useamman hengen huoneiltaan. Niissä yöpyminen on yleensä edullisempaa kuin hotellissa, mutta huone voi olla vaatimattomampi ja kylpyhuone käytävällä.

Hostel, jolla on kaksi pistettä joista toisessa on vain huoneita kahdelle tai kolmelle hengelle, on Hostelgate. Sillä on perinteinen hostel aivan Aamunkoiton porttien vieressä ja B&B-tyylinen majatalo lähellä kaupungintaloa ja yliopistoa.

Hyvällä paikalla lähellä linja-autoasemaa ja vanhaakaupunkia ja aivan kauppahallin vieressä on Hostel Jamaika.

Hyvällä paikalla, edullinen ja yksinkertainen on myös Center Stay Hostel, joka on lähellä asemia ja Aamunkoiton porttien vieressä.

Lähellä vanhaakaupunkia ja asemia on myös Sodu, ja sen yhteydessä on myös Stay in B&B, jossa on paljon erilaisia huoneita ja huoneita myös perheille ja muille vähän isommille ryhmille, huokein hinnoin.

Leirintäalueet

Vilnan lähellä on leirintäalueita, ja niistä lähin on lähellä tv-tornia sijaitseva Vilnius Camping. Muita Vilnan ympäristön leirintäalueita voi katsella camping.lt-sivuilta.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Atrium

(Pilies g. 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pieni, 18 huoneen hotelli, joka sijaitsee pääkävelykadun varrella, alueella jolta on lyhyt matka kaikkiin vanhankaupungin tärkeisiin osiin mutta myös keskustan uudelle puolelle. Tuomiokirkon edustalla oleva aukio lukuisine nähtävyyksineen on aivan vieressä sekin, ja Pilies-kadulla on eräitä kaupungin parhaita ravintoloita ja kahviloita. Lähellä on kaikki mahdollinen yöelämästä kulttuuririentoihin, eikä kadulla pitäisi olla meteliä keskikesälläkään.

Bookinn

(Dominikonu g. 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla sijaitseva mutta kohtuuhintainen B&B-tyylinen majapaikka, jossa on vain 9 huonetta. Yliopistokorttelit ja Gedimino-pääkatu ovat lähellä tätä vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaa majataloa, joka kuuluu kaupungin pidetyimpiin. Varaus tänne kannattaa ympäri vuoden tehdä useita viikkoja ennen matkaa, ja keskikesällä huone kannattaa varata jopa pari kuukautta etukäteen.

Domus Maria

(Aušros Vartu g. 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aamunkoiton porttien vieressä, aivan parhailla paikoilla vanhassakaupungissa mutta lyhyen matkan päässä linja-auto- ja rautatieasemilta, joille on parhaat yhteydet lentoasemalta. Paljon nähtävyyksiä, kauppoja ja ravintoloita on aivan vieressä, mutta tämä on vilkas ja kesäisin turistivoittoinen alue, jolla pyörii paljon ihmisiä. Tämä entisessä luostarissa sijaitseva hotelli on hyvin pidetty, ja se on saanut hyviä arvioita siisteydestä ja sisustuksestaan.

Hotel Narutis

(Pilies g. 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkävelykadun varrella sijaitseva 52 huoneen tyylikäs ja pidetty hotelli, jonka asiakaspalvelu on asiantuntevaa ja ystävällistä. Hotelli sijaitsee parhaalla mahdollisella paikalla, kaikki on lähellä ja niin vanhankaupungin parhaat palat kuin uuden puolen oleellisimmat paikat ovat kävelymatkan päässä. Kadulla on melkoinen määrä baareja, kahviloita ja ravintoloita, ja vaikka niillä on kesäterassit, ei melua ole luvassa keskikesälläkään.

Neringa Hotel

(Gedimino prospektas 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, lähellä oopperataloa ja monia muita hyviä vierailupaikkoja sijaitseva 60 huoneen keskihintainen hotelli, jonka varustelutaso on myös keskitasoa. Tämä on pidetty hotelli, jonne ei kannata tulla omalla autolla, eikä se monen mielestä ole neljän tähden hotellin tasoa, mutta sijainti, lähistön palvelut ja yleinen palvelutaso ovat antaneet sille rutkasti kiitosta.

Novotel Vilnius Centre

(Gedimino prospektas 16)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, keskustan uuden puolen parhailla paikoilla sijaitseva kohtuuhintainen mutta pidetty 159 huoneen hotelli, joka on aivan oopperatalon vieressä, lukuisten kauppojen ja ravintoloiden naapurissa. Yöelämää löytyy sitäkin aivan vierestä, ja vanhaankaupunkiin voi kävellä muutamassa minuutissa. Hotelli on hyvin varusteltu, ja siellä on lapsille leikkitila, sauna ja höyrysauna, kuten myös pesulapalvelut.

Hotel Panorama

(Sodu g. 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan linja-autoaseman ja rautatieaseman vieressä sijaitseva suuri ja hiljattain täysin uudistettu hotelli, jossa on siistiä ja jonka buffet-aamiainen on kaikkien mieleen. Hotelli sopii kenelle tahansa, joka ei vaadi luksusta, ja se on kohtuuhintainen valinta majapaikalle alueelta, jolla on palveluita ja jolta pääsee hyvin nopeasti kauppahallille ja Aamunkoiton porteille. Tämä on hyvä hotelli autoilijoille, ja se on myös erittäin kätevä niille, jotka saapuvat Vilnaan lentäen, bussilla tai junalla.

Skapo Apartments

(Skapo g. 8–17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, aivan Pilies-pääkävelykadun tuntumassa sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 10 huoneistoa. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja avuliasta, mutta jyrkät puuportaat eivät sovellu kaikille eikä tämä ole hyvä majapaikka liikuntarajoitteisille, lapsiperheille tai muille, jotka eivät halua kavuta jyrkkiä portaita pitkin mahdollisesti jopa 4. kerrokseen. Hinta-laatusuhde on Skapossa kohdallaan, eikä juuri kellään ole ollut siitä huonoa sanottavaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti