Liettua – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kaunas
Kaunas
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Kaunas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kauniilla säällä pilviä taivaalla
Kesän alku on yleensä toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, ja kesän aikana tyypilliset päivälämpötilat ovat 21–23.

Kaunaksen sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Kaunaksessa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen tarkkana pidetty pitkänajan ennuste Kaunakseen

Ilmasto

Kaunaksen säät eivät kovin paljon poikkea Etelä-Suomen säistä, mutta eroina ovat pidemmät ja lämpimämmät kesäkaudet ja jonkin verran lyhyemmät ja usein talvisemmatkin talvikaudet. Aurinko paistaa suurin piirtein saman kuin Helsingissä, eli 1750 tuntia vuodessa, ja Kaunaksessa sataa suurin piirtein saman verran kuin Helsingissä, mutta sateet tulevat harvemmin ja rankempina kuin Suomessa.

Kaunaksen kevät alkaa monena vuotena huhtikuun alussa, eikä huhtikuussa enää ole yöpakkasia ja päivisin on kuun loppua kohden mentäessä reilusti yli 10 astetta. Varsinainen kesäkausi alkaa kuitenkin vasta toukokuun puolella, jolloin päivisin on 15–20 astetta ja jolloin aurinko paistaa lähes yhtä paljon kuin maalis- ja huhtikuussa yhteensä. Kesän alku on yleensä toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, ja kesän aikana tyypilliset päivälämpötilat ovat 21–23 astetta ja öisin on 12–15 astetta. Hellejaksoja on muutama kesässä, ja sekä heinä- että elokuussa on ajoittain ollut 35 astetta. Elokuu on huomattavasti lämpimämpi kuukausi kuin Etelä-Suomessa, ja kuun loppupuolella ja vielä syyskuussakin on lähes joka vuosi hellelukemia. Toisin kuin monessa muussa paikassa Kaunaksessa kesä on vuoden sateisin aika, ja vaikka sateita ei tule kovin usein, ovat ne usein hyvin rankkoja.

Syksy alkaa syyskuussa, jolloin aurinko ei enää paista neljän kesäkuukauden tavoin ja jolloin illat alkavat pimetä jo varhain. Syksy on kuitenkin vähäsateisempaa aikaa kuin kesä, ja se on monin tavoin hyvä vuodenaika vierailla Kaunaksessa. Lämpötilat ovat syyskuussa päivisin yli 15:ssa asteessa mutta öisin on alle 10 astetta.

Lokakuu on vielä kuun alkupuolelta ainakin joinain vuosina hyvä kuukausi olla Kaunaksessa, mutta terassit katoavat katukuvasta ja elämä siirtyy sisätiloihin. Lyhyet päivät ovat melko viileitä, niin että lokakuussa on muutaman tunnin ajan hädin tuskin 10 astetta, ja aurinko paistaa entistä vähemmän. Varsinainen talvikausi alkaa loka-marraskuun vaihteessa, ja talvisia ilmoja on luvassa jo marraskuun aikana, jolloin öisin alkaa olla pakkasta ja vain harvoina päivinä lämpötila on yli 5 astetta.

Talvi on Kaunaksessa äärimmäisen pilvinen ja myös melko vähäsateinen vuodenaika, jolloin on ajoittain luvassa lunta. Joulukuussa päivälämpötilat ovat yleensä plussan puolella, mutta tammi- ja helmikuussa on päivisinkin pakkasta. Kovat pakkaset ovat kuitenkin melko harvinaisia, eikä suuria lumimyrskyjäkään ole usein. Öisin on pakkasta pitkälle maaliskuuhun, ja vasta maaliskuun puolivälistä eteenpäin on päivisin plussan puolella.

Parhaat matkustusajat

Kaunas on varteenotettava matkakohde ympäri vuoden, mutta kaikkein paras siellä on vierailla toukokuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana. Myös huhti- ja syyskuu ovat normaalia parempia kuukausia lähteä Kaunakseen, ja lokakuu voi sekin olla varsin hyvä kuukausi. Myös joulukuun joulumarkkinat tarjoavat tilaisuuden nähdä Kaunasta kauneimmillaan, mutta talviset ilmat eivät ennen joulua ole kovin tavallisia.

Eniten vierailijoita Kaunaksessa on heinä- ja elokuussa, mutta silloinkaan sinne ei ole mitään suuria tungoksia. Kaunaksessa on hyvin vähän vierailijoita talvikauden aikana, joten se on majapaikkojen puolesta edullisin vuodenaikana vierailla siellä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti