Tanska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kööpenhamina
Kööpenhamina
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Kööpenhamina
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tivolin sisäänkäynti
Hyvä keskustassa sijaitseva illanviettopaikka on myös Tivoli. Nykyisin Tivoli on parhaita paikkoja syödä koko kaupungissa, ja sen ravintoloiden joukossa on myös panimoravintoloita.

Ilta- ja yöelämä

Tällä sivulla tarkastellaan, mitä Kööpenhaminassa voi illan pimetessä tehdä muutakin kuin mennä konsertteihin. Kööpenhamina on tunnetusti Pohjoismaiden vapaamielisin kaupunki, mutta se on iltaisin ja öisinkin varsin turvallinen paikka.

Kööpenhaminan ilta ja yö pystyvät tarjoamaan jokaiselle jotakin, ja niin lapsiperheet kuin vähän raisumpaan menoonkin tottuneet viihtyvät kaupungin illassa erinomaisesti.

Illalla turvallisesti kaupungin vilskeessä

Kööpenhamina ei ole yhtä vilkas kaupunki kuin monet Euroopan suuret metropolit, sillä etenkin juhlapyhiksi ja moniksi kesäviikonlopuiksi kaupunki tyhjenee kaupunkilaisista melko totaalisesti, ja jäljelle jää turisteja ja nuoria.

Koko perheen voimalla liikkeellä olevien ei tarvitse juurikaan huolehtia humalaisista tai muuten örveltävistä, joskin omaa maataan edullisempaan alkoholiin mieltyneet norjalaiset, ruotsalaiset tai suomalaiset saattavat ajoittain aiheuttaa pieniä järjestyshäiriöitä - tällainen kuitenkin liittyy lähinnä heinäkuun alun Roskilden rockfestivaalien aikaan ja kesän loma-aikoihin.

Baarit ja yökerhot

Kööpenhaminan baarit ovat avoinna varsin eri tavalla kuin Suomessa, ja jotkin niistä ovatkin auki aina aamuun asti. Kööpenhaminan baareissa olut ei ole ydinkeskustaa lukuun ottamatta yhtä kallista kuin muissa Pohjoismaissa, ja etenkin Vesterbron ja Nørrebron kaupunginosissa on runsaasti paikkoja, joista tuopin saa 3-4 eurolla. Kööpenhaminan yö on myös melko kansainvälinen, sillä juhlakansaa saapuu sinne ympäri vuoden etenkin Ruotsista, mutta usein myös Norjasta ja Keski-Euroopan maista. Englanti sujuu paikallisilta tarjoilijoilta ja baarimikoilta kuin alkukielisiltä ikään, ja meininki on usein rennompaa ja leppoisampaa kuin vaikkapa Helsingissä.

Nyhavnin satama-alue

Hyvä illanviettopaikka perheille ja seesteiseen meininkiin mieltyneille on Nyhavnin satama-alue [kartalla], jonka varrella on ravintoloita, pubeja ja muita illanviettopaikkoja. Leudossa Kööpenhaminassa terassit valtaavat satama-alueen jo maaliskuun loppupuolelta lähtien, joskin viileämpiä kausia saattaa esiintyä keskellä kesääkin, kuten Suomessakin. Sää pysyttelee otollisena terassiaterioille ja -juomille aina pitkälle syyskuuhun.

Nyhavnin terassit tarjoavat hyviä aterioita ja paikallisia juomia, etenkin olutta ja lämmittävää akvaviittia. Kylminä aikoina sekä ravintoloiden että pubien sisätilat ovat miellyttäviä istuskelupaikkoja, sillä monet niistä ovat merihenkisesti sisustettuja ja etenkin baarien joukossa on jo satoja vuosia avoinna olleita kellareita, joissa tunnelma on ainutlaatuinen. Kannattaa kuitenkin huomata, että sekä juomat että ateriat saattavat monista tuntua kalliilta, vaikkakin vastapainona sekä palvelu että ruokien ja juomien taso ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Strøget-kävelykatu ja latinalaiskorttelisto

Toinen paikka, jossa esiintyy katusoittajia ja muita viihdyttäjiä, on kesäiltaisin vilkas Strøget-kävelykatu. Se on perheille ja vain hivenen jaloittelua kaipaaville pitkä katu, jossa on myös monia kahviloiden ja ravintoloiden terasseja, joilla voi nauttia kaikenlaisia purtavia ja juomia edullisista kiskurihintaisiin.

Myös eräät Strøgetin sivukadut kuten Købmagergade ja latinalainen kaupunginosa yliopiston rakennusten ympäristössä [kartalla] ovat melko mukavaa ja tunnelmallista illanviettopaikkaa kesäiseen aikaan muillekin kuin syömään ja juomaan haluaville. Täällä on monta hyvää katua ja aukiota, joille voi istahtaa kesällä terassille, muina vuodenaikoina sisälle. Erityisen hyvä terasseiltaan on Gråbrødretorv [kartalla].

Tivoli

Hyvä keskustassa sijaitseva illanviettopaikka on myös Tivoli, joka keskikesällä on viikonloppuisin avoinna 24.00 asti, muulloin kesällä 23.00 asti ja jossa on erilaisia tapahtumia myös lapsia silmällä pitäen ja myös illan päätteeksi joskus ilotulitustakin (kesäaikana huhtikuusta syyskuuhun). Tivoli on avoinna huhtikuulta marraskuun alkuun ja joulun aikoihin muutaman viikon, mutta sinne on pääsymaksuja, tosin pääsylipun hinnalla pääsee seuraamaan esimerkiksi lähes kaikkia musiikkiesityksiä ja monia muitakin ohjelmanumeroita. Nykyisin Tivoli on parhaita paikkoja syödä koko kaupungissa, ja sen ravintoloiden joukossa on myös panimoravintoloita.

Vesterbro
Vesterbrossa on hyvin pubeja tarjolla, ja se on perinteisesti ollut raju kaupunginosa. Nykyisin alue on kuitenkin täysin salonkikelpoinen.

Vesterbro ja Kødbyen

Tivolin ja rautatieaseman takana sijaitseva Vesterbro on perinteisesti ollut raju kaupunginosa, jonka Istedgade on etenkin ollut levoton alue. Nykyisin asiat ovat toisin: alue on täysin salonkikelpoinen, eikä se enää juurikaan poikkea muun keskustan luonteesta. Istedgaden varrella on pubeja, ja pubeja on hyvin myös Vesterbro Torv -aukion [kartalla] tuntumassa ja muuallakin kaupunginosassa.

Uusi alue rautatien vieressä Vesterbrossa on eräänlainen entinen teurastamoalue eli Kødbyen (engl. Meatpacking district) [kartalla]. Täällä on paitsi baareja ja yökerhoja myös erittäin hyviä, päivisinkin avoinna olevia ruokapaikkoja, joista saa kaikenlaista lihasta pitsoihin ja kasvisruokiin. Alueella on baareja siellä täällä, ja sitä on hyvä tutkia jonkin verran. Esimerkiksi Halmtorvet-aukion vieressä on lukuisia illanviettopaikkoja.

Nørrebro

Yöelämälle otollinen kaupunginosa on myös Nørrebro, ja hyvä illanviettopaikka kaiken ikäisille on Nørrebro Bryghus (Ryesgade 3) [kartalla], jonka oma olut on arvostettua ja josta saa myös hyviä, brasserietyylisiä aterioita. Rajumpaan illanviettoon sopiva paikka on Rust (Guldbergsgade 8), jossa voi tanssia bändien tai tiskijukkien tahdissa.

Visit Copenhagen kertoo lisää yöelämästä

Homot ja lesbot

Kööpenhamina on vapaamielinen kaupunki, jossa kaikki voivat juhlia tyylillään. Niin homot kuin lesbotkin otetaan siellä avosylin vastaan, ja he tuntevat itsensä täysin tervetulleiksi kaupungin monipuoliseen yöelämään.

Yksi hyvä alue alan ihmisille on Frederiksberg, ja siellä sijaitseva Café Intime (Allégade 25A) [kartalla] on menevä baari, jossa on jatsia ja muita tapahtumia ja joka on avoinna ma-su klo 16-02.

Vuonna 2014 avattu yökerho Copenhagen Gay (Vester Voldgade 10) on uusi keskus etenkin homoille, ja keskustassa toinen hyvä paikka on Cosy Bar (Studiestræde 24) latinalaiskorttelistossa.

Tietoa, ystäviä ja tukea löytyy parhaiten kuitenkin Bøssehusetista [kartalla], alan keskuksesta, jossa on teatteria, musiikkia, bileitä ja näyttelyitä ja joka sijaitsee Christianiassa.

Patroc-sivusto esittelee lisää Kööpenhaminan tätä puolta

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti