Tanska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kööpenhamina
Kööpenhamina
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Miltä alueelta hotelli kannattaa valita?
Alue- ja hotellivinkeissä kerromme sijainniltaan ja palveluiltaan parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esittelemme näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.
Ilmoitus
Aurinko paistaa Radhuspladsen-aukiolla
Kesäkausi on Kööpenhaminassa Suomea pidempi, sillä jo maaliskuussa alkavat terassit ilmestyä kaupunkikuvaan.

Kööpenhaminan sää ja ilmasto

Sää Kööpenhaminassa nyt

Sääennuste

DMI:n eli Tanskan meteorologisen instituutin sääennuste kertoo, minkälainen sää Tanskassa ja Kööpenhaminassa odotetusti vallitsee lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Kööpenhaminassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Kööpenhaminassa on suomalaisen näkökulmasta melko leudot ilmat, ja kesäkin on jonkin verran pidempi kuin kotimaassa. Lunta Kööpenhaminassa tulee harvoin, eivätkä vuodenaikojen vaihtelut ole olleenkaan yhtä dramaattisia kuin Suomessa. Pakkasta kaupungissa on ani harvoin, ja talvisinkin monina päivinä on mahdollista istuskella päiväsaikaan ulkosalla kahvilla.

Kesä

Kesäkausi on Kööpenhaminassa pidempi kuin Suomessa, sillä jo maaliskuussa alkavat terassit ilmestyä kaupunkikuvaan ja Nyhavnin kesäkausi pyörähtää käyntiin viimeistään huhtikuun puolivälissä. Kesä jatkuu aina syyskuuhun, ja ilmat pysyttelevät kotimaata leudompina aina seuraavaan kesään asti. Kesän lämpötilat ovat yleensä Suomen kaltaisia, mutta vain harvoin elohopea nousee näillä seuduin hellelukemiin.

Talvi

Talvet ovat Kööpenhaminassa lumettomia, tuulisia ja sateisia. Hyviä päiviä on kuitenkin runsaasti, ja kun Helsingissä tallataan loskakelissä, ovat Kööpenhaminan kadut yleensä kuivia ja ruohikot vihreitä. Routaa ei näillä seuduilla esiinny ollenkaan.

Paras aika matkustaa

Kööpenhamina on periaatteessa koko vuoden matkakohde, mutta paras aika matkustaa sinne on toukokuulta syyskuulle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/09

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti