Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Viininmaistelua (License: CC0 Public Domain)
Sen lisäksi, että viinejä on mukava maistella tavernoissa ja muunlaisissa anniskelupaikoissa saaren eri osissa, voi myös vierailla itsekseen viinitilalla tai ottaa osaa opastetulle viinikierrokselle tai viininmaistajaisiin.

Muuta ajanvietettä Korfulla

Korfun saarella on kaikenlaisia harrastus- ja aktiviteettimahdollisuuksia. Vaikka sinne lähtisikin aivan normaalille lomalle, voi siellä tehdä kaikenlaista sellaista, mikä on Välimeren lämmössä mukavaa, edullista ja helppoa. Saaren harrastusmahdollisuuksiin kuuluvat esimerkiksi golfaus, patikointi ja ratsastus. Toisaalta Korfulla on hyviä ruokia ja juomia, ja jos niistä haluaa oppia lisää, voi ottaa osaa opastetulle viinikierrokselle.

Viinikierrokset

Korfulla on hyviä viinejä, joita on alettu maailmallakin entistä enemmän arvostaa, ja siellä on mahdollista ja jopa suositeltavaa tavalla tai toisella tutustua paikallisiin viineihin. Sen lisäksi, että viinejä on mukava maistella tavernoissa ja muunlaisissa anniskelupaikoissa saaren eri osissa, voi myös vierailla itsekseen viinitilalla tai ottaa osaa opastetulle viinikierrokselle tai viininmaistajaisiin.

Korfulaiset viinit ovat pääosin punaviinejä, mutta esimerkiksi paikallinen muscat (moschato) on valkoviini. Tunnetuimpiin viineihin kuuluvat petrokoritho, fraoula ja ”musta” martzavi.

Valtaosa Korfun viinitiloista sijaitsee saaren keskiosissa, Ropa-laaksossa. Siellä, golf-kentän lähellä, on myös Theotokyn viinitila [kartalla]. Sinne voi lähteä porukan kanssa viinimaistiaisille, ja sieltä voi myös ostaa paikallisia tilan omia viinejä, joita on punaista, valkoista ja roseeta. Paikka on vain 17 kilometrin päässä Korfun kaupungista, Giannadesin kylässä, ja sinne on hankala mennä muutoin kuin taksilla tai vuokratulla kulkuneuvolla.

Helpointa on osallistua opastetulle viinikierrokselle, jonkalaisesta kaiken irti saadakseen on hallittava hyvin englantia. Osaa voi ottaa viinimaistiaisille, jotka ovat tavallisessa ravintolassa, tai sitten pidemmälle opastetulle kierrokselle, jolloin käydään viinitilalla.

Tours Corfu järjestää yksityisiä käyntejä Theotokyn viinitilalla ja Sinaradesin kylässä. Antheas järjestää sekin käyntejä aivan samoihin paikkoihin.

Corfu Walking Tours järjestää ravintolassa muutaman tunnin kestäviä viininmaistajaisia, jotka ovat iltaisin ja joiden yhteydessä pääsee maistamaan kuutta paikallista viiniä.

Patikointi

Korfu on paikka, jossa on mahdollista ja mukavaa kävellä paljon, ja siellä on helppo loman aikana kohottaa kuntoa. Korfun kaupungin kiertäminen käy kuumina kesäpäivinä työstä, ja monilla eri rantapaikoilla on mahdollisuudet kävellä erilaisissa maastoissa. Yksi hyvä paikka kävellä ja samalla päästä kuntoon on Paleokastritsa, jossa on mäkiä ja paljon erilaisia rantoja ja muita paikkoja, joihin voi omaan tahtiin kävellä.

Jos Korfulla mielii patikoimaan oikein kunnolla, on siellä kuuluisa, 220 kilometriä pitkä Corfu Trail. Tämä vuonna 2001 nykyisen muotonsa saanut polku alkaa Kavos-nimisestä paikasta saaren eteläosista ja päättyy Agios Spyridon -nimiseen kylään, joka on saaren pohjoisrannikolla. Polku ei kulje teitä pitkin, ja sitä kävelevä näkee montaa erilaista maastotyyppiä.

Polku kulkee monen mielenkiintoisen paikan kautta, kuten saaren toiseksi suurimman kaupungin (Lefkimi), Pantokrátoras-vuoren ja Paleokastritsan. Polku on merkitty keltaisilla alumiinikylteillä, kypärän käyttäminen on suositeltavaa ja mukana on oltava muutama litra vettä. Kaikille säätyypeille soveltuva asustus on hyvä olla mukana muulloin kuin keskikesällä, jolloin kävely ei kuumien päivien aikana ole suositeltavaa. Kokeneet kävelijät suoriutuvat koko urakasta kymmenessä päivässä, mutta monet kävelevät vain osia polusta tai kulkevat koko polun osissa monen vuoden aikana. Yksi hyvä opas olla patikoidessa mukana on verkkosivuilta pdf-muodossa 10 eurolla ostettava opas. Kannattavaa on myös katsoa kahden vuonna 2016 polun kävelleen blogia.

Golfaus

Kreikka ei ole tullut tutuksi samanlaisena golfauspaikkana kuin Espanja, mutta maassa on golfkenttiä ja keskiosiltaan vehreällä Korfun saarella on myös mahdollista harrastaa golfia.

Ermones-nimisessä kylässä sijaitseva Corfu Golf Club [kartalla] on harrastajille suunnattu 18-reikäinen golfkenttä. Siellä voi pelata ympäri vuoden, ja alimmillaan greenfee 18 reiälle on 35 euroa. Tänne ei ole kuin parinkymmenen kilometrin matka Korfun kaupungista, harvasta saaren kolkasta paljon yli 30 kilometriä ja tänne voi hyvin siirtyä muualta saarelta taksilla. Ermones myös kuuluu suomalaisten matkantarjoajien lomakohteisiin.

Ratsastus

Korfulla on jonkin verran ratsastuspaikkoja, ja eniten niitä löytyy saaren pohjoisosista, läheltä Sidaria, ja myös läheltä Kassiopia löytyy ratsastuspaikkoja. Jos siis haluaa ratsastamaan Korfulla, kannattaa majoittua pohjoiseen tai ainakin keskiosiin, sillä etelärannikolta on yli 60 kilometrin matka pohjoisrannikolle. Normaaleja hintoja ratsastukselle ovat esimerkiksi 25 euroa kahdelta tunnilta tai 15 euroa tunnilta. Ratsastaminen onnistuu parhaiten aamulla ja illalla, eikä kuuma keskipäivä olekaan paras aika hypätä Korfulla hevosen selkään.

Avlaki sijaitsee lähellä Kassiopia. Siellä on erilaisia mahdollisuuksia, ja siellä on ammattimaiset ratsastuksen opettajat.

Vähän erilaisia mahdollisuuksia tarjoaa Trailriders, joka sijaitsee saaren keskiosissa ja jonka hevosilla pääsee ratsastamaan maastossa. Tämä on suosittu ratsastuspaikka, ja varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Aiheesta lisää

TripAdvisor esittelee lisää vierailupaikkoja ja tekemistä Korfulla

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Jill111 /Pixabay
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti