Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Purjelautailua (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kosilla on mahdollisuus opetella purjelautailun saloja, ja hintavat kurssit maksavat 60 euroa 2 tunnilta, 180 euroa 10 tunnilta, ja sitäkin halvempia vaihtoehtoja on.

Lisää ajanvietevinkkejä

Kosilla on paljon nähtävää ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseudulla voi myös harrastaa ja puuhata kaikenlaista. Tällä sivulla annetaan muutama ajanvietevinkki Kosilla vieraileville.

Mene aitoon turkkilaiseen kylpylään

Kosilta on mahdollista lähteä Turkkiin aitoon hammam-kylpylään, ja myös Kosilla on mahdollista kylpeä aidossa hammamissa, missä voi myös ottaa erilaisia hoitoja, kuten hierontaa, aromaterapiaa ja ammattimaisen pesun. Artemis Hammam sijaitsee Tigakissa, ja tämä on huippuluokan paikka, jossa on nykyaikaisia hoitoja ja perinteistä kylpemistä. Hammamiin voi mennä omatoimisesti, tai sitten voi täyttää lomakkeen ja maksaa vähän normaalia enemmän hoidoista.

Jos haluaa lähteä Turkin puolelle hammamiin, on Bodrumissa mahdollista Otogar-linja-autoaseman vieressä kylpeä sekä miesten että naisten omilla puolillaan. Täällä peruskylpy on edullinen, hoitoja on monenlaisia ja tunnelma on täysin autenttinen.

Joogaa

Kosin Masticharissa toimiva Lynn Yann Yoga (Horizon Surfing Center) järjestää rannalla ilmaisia joogatunteja joka maanantai klo 9.30-10. Maksullisia hatha-joogatunteja on luvassa niitäkin maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin aamupäivällä, perjantaisin alkuillasta klo 18-19. Maksulliset tunnit maksavat 10 euroa, ja mukaan ei tarvitse ottaa joogamattoa. Niiden, jotka ovat kiinnostuneita joogaamaan enemmän tai eri aikoihin, kannattaa ottaa yhteyttä Lynn Yanniin verkkosivuilla olevan sähköpostin kautta.

Lähde pyöräilemään

Kos ei ole pienuutensa takia todellisille maantiepyöräilyn harrastajille hyvä paikka, mutta maastopyöräilyä siellä voivat harrastaa ammattilaisetkin. Pyöräillä voi tietenkin itsekseen, mutta siellä voi myös ottaa osaa järjestetyille kierroksille, kuten "kolmen saaren pyöräretkelle", jolla pyöräillään paitsi Kosin myös Nisyroksen ja Kalymnoksen maastoissa. Lisätietoa vuokrapyöristä, reiteistä ja järjestetyistä pyöräretkistä saa esimerkiksi Kos Bike Activities- ja Kos.info -sivuilta.

Tee patikointiretki

Kosilla ei ole paljon merkittyjä polkuja, mutta siellä on hyvä kävellä, etenkin keväisin ja talvisin, jolloin ei ole turhan kuumaa. Täällä voi kävellä vuorillekin, ja patikoidessa tulee vastaan myös mielenkiintoisia kyliä ja luonnonnähtävyyksiä. Kosin lisäksi läheinen Kalymnos-saari tarjoaa lisää patikointimahdollisuuksia.

Lähde ratsastamaan

Ratsastus on yksi harrastusmahdollisuus Kosilla, ja noin 30 eurolla per tunti voi ottaa osaa järjestetyille ratsastusretkille.

Kokeile purjehdusta, purjelautailua ja muita vesilajeja

Kos on koko Välimeren parhaita paikkoja purjehdukselle, ja sen jahtisatama on tunnetusti yksi tasokkaimmista ja palveluiltaan parhaimmista koko Kreikassa. Täällä voi harrastaa purjehdusta monin eri tavoin, ja lisätietoa saa esimerkiksi Watersportskos-sivuilta. Lisää mahdollisuuksia voi tutkia myös Wild Side Greece- ja Yacht Sailing -sivuilta.

Anemos-purjelautailuklubi sijaitsee Psalidissa, noin kolmen kilometrin päässä Kosin kaupungista, ja siellä voi purjehduksen lisäksi purjelautailla samoin kuin harrastaa SUP-surfausta. Greeka.com-sivusto antaa lisätietoa muista saaren surfausklubeista. Psalidi on paras paikka purjelautailla ja harrastaa muitakin vesilajeja Kosilla.

Sama vesiurheiluklubi järjestää myös muunlaista vesiurheilua, kuten vesiskootteriretkiä, vesihiihtoa ja kumirenkaan vetämistä nopean veneen perässä. Se myös järjestää nopeilla veneillä tehtäviä retkiä Kosin ympäristössä.

Sukellus on sekin mahdollista Kosilla. Siellä on kursseja vasta-alkajille ja lapsille, välineitä vuokrataan eikä ruuhkaa ole keskikesälläkään, sillä sukellus on edelleen melko vähän harrastettu laji. Hyvä paikka sukeltaa on Therma, ja veneet vievät myös syvemmille vesille sukellusretkille. Lisätietoa sukeltamisesta saa esimerkiksi Kos Divers-, Arian Diving- ja Liamis Dive Centre -sivuilta.

Kos Press -sivusto antaa kattavaa tietoa Kosin harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksista.

Lisätietoa

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä ja näkemistä Kosilla.

Teksti: Peter Forsberg
2014/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti