Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Ravintolan terassi Spianada-aukiolla
Spianada-aukiolta löytyy lähes aina auki oleva ravintola, sieltä saa kaikenlaista pikaruoista kreikkalaisiin ja suuret terassit ovat mukavia paikkoja siirtyä aterialle tai vain juomalle.

Ruoat ja ruokailu Korfulla

Korfulla on paljon hyviä ravintoloita, eikä saaren keskuksista ole vaikeaa löytää kelvollista ruokapaikkaa. Kreikkalaiset ruoat ovat saarella pääosassa, ja Korfulla kannattaa ehdottomasti maistaa ruokia, jotka ovat sieltä peräisin. Muualta tulevia ruokia on vähän, jonkin verran pihviravintoloita ja italialaisia ravintoloita löytyy, mutta pääosin Korfulla syödään paikallisia ruokia. Niistä parhaita ovat liha- ja kalaruoat, ja myös salaatit, gyrokset eli paikalliset kebabit ja monet pienemmät ruoat ovat maukkaita.

Ateriat eivät ole pilkkahintaisia, mutta syömiseen ja etenkin juomiseen kuluu vähemmän rahaa kuin Suomessa. Korfun ravintoloissa on letkeä lomameininki, siellä ei tarvitse miettiä juomarahoja ja tarjoilijat ovat pääosin asiantuntevia, kielitaitoisia ja ystävällisiä.

Korfun parhaat alueet ravintolalle tai muulle ruokapaikalle

Korfun kaupungissa on paljon ravintoloita, kahviloita ja pikaruokapaikkoja. Niitä on eniten keskustan uusissa osissa, Saroko-aukion ympäristössä, vanhassakaupungissa ja sataman edustalla olevilla kaduilla ja sataman edustalla olevissa kortteleissa. Jonkin verran ravintoloita on myös muissa kaupunginosissa, mutta niistä on hyvä olla etukäteen tietoinen, sillä kaupunki on yllättävän laaja. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että keskustan uudella puolella on paljon pikaruokapaikkoja ja yksinkertaisia ruokapaikkoja, ja jos haluaa lähteä syömään juhlavasti tai mieleenpainuvalla tavalla, kannattaa suunnata vanhaankaupunkiin eikä uudelle puolelle tai sataman edustalle.

Muualla Korfun saarella on paljon ravintoloita, eikä niiden löytäminen kylien ja lomapaikkojen keskuksista tuota päänvaivaa.

Keskustan uusi puoli

Monipuolisin ja hinta-laatusuhteeltaan paras valikoima ravintoloita Korfun kaupungista löytyy Saroka-aukion (San Rocco Square) ympäristöstä. Sen laidalla, satamaan johtavan tien kulmauksessa on hyvä suurella terassilla varustettu ravintolaravintola, ja sieltä saa kohtuuhinnalla tyypillisiä paikallisia ruokia, joita käyvät syömässä niin turistit kuin paikallisetkin. Kuten muuallakin keskustan uudella puolella, turistit muodostavat asiakaskunnasta pääosan vain keskikesällä ja muulloin täälläpäin pyörii paljon paikallisia, kuten viereisen yliopiston opiskelijoita. Saroko-aukiolla on leipomoita, joista saa hyviä välipaloja ja aamiaisia, ja sen tuntumassa on erilaisia ravintoloita, pitsapaikoista pikaruokapisteisiin.

Saroko-aukion lähistöllä oleva agora eli tori [kartalla] on hyvä paikka tehdä ostoksia aamupäivisin ja alkuiltapäivisin, ja kreikkalaiseen tyyliin sen ympäristössä on melkoisesti erilaisia ruokapaikkoja. Niistä saa pikaruokia, kalaruokia ja muitakin ruokia, myös iltaisin kun tori ei ole avoinna.

Paljon ravintoloita on myös uusista osista kohti vanhaakaupunkia ja kaupungintaloa kulkiessa, ja erityisen paljon niitä on Hondos Center -ostoskeskuksen ympäristössä [kartalla]. Alueelta saa niin uusista kuin vanhoistakin kortteleista kreikkalaisia ruokia, italialaisia ja pikaruokia ja alueella on melkoinen määrä myös kahviloita ja leipomoita.

Ravintola Nikiforou Theotoki -kadulla
Vanhankaupungin pääkatu N Theotoki on hyvä katu lähteä etsimään ruokapaikkaa. Sen varrella on monipuolinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita.

Vanhakaupunki

Korfun vanhassakaupungissa on valtava määrä ravintoloita, mutta niitä ei ole aivan joka kadulla vaan alueella on keskittymiä, joilla on paljon ravintoloita. Osa ravintoloista on suunnattu turisteille, ja parhaat ravintolat ovat ehdottomasti paikallisten suosimia ja avoinna ympäri vuoden. Eniten turisteille suunnattuja, ylihintaisia ravintoloita on Spinada-aukion laitamilla ja tuntumassa, mutta muuallakin vanhassakaupungissa on paljon turisteille suunnattuja ravintoloita. Yleisesti ottaen huonoin ateria täälläpäin on ”tourist menu”, ateriakokonaisuus joka ympäri maailman on lähes poikkeuksetta hinta-laatusuhteeltaan huono.

Jos haluaa valita ravintolan monen erilaisen joukosta, on M Theotoki -aukio [kartalla] paikka, jonka ympäristössä on paljon kaikenlaista. Kalliita ravintoloita ei ole ikinä vaikea löytää, turisteja houkuttelevia terasseja on kaikkialla ja lähes kaikki tarjoavat ruokia, mutta jos haluaa syödä kohtuuhintaisen aterian yhdessä kaupungin pidetyimmistä ravintoloita, on Pane e Souvlaki (Gkilford 44) hyvä, myös juomiltaan edullinen paikka.

Viereiseltä Spianada-aukiolta löytyy lähes aina auki oleva ravintola, sieltä saa kaikenlaista pikaruoista kreikkalaisiin ja suuret terassit ovat mukavia paikkoja siirtyä aterialle tai vain juomalle. Aukiolla ja sen tuntumassa on kalliimpaa kuin muualla, mutta siellä on erityisen hyvää ja tyylikästä tunnelmaa.

Jos haluaa syödä muualla vanhassakaupungissa, mikä on suositeltavaa, on vanhankaupungin pääkatu N Theotoki [kartalla] hyvä katu lähteä etsimään ravintolaa tai muuta ruokapaikkaa. Sen varrella on monipuolinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita, joista osa on pääosin paikallisten suosiossa, ja sen varrelta saa pitsoja, gyrosta ja kaikenlaista muuta. Tämä tosin on ajoittain hyvin vilkas paikka, mutta jos alueella ei liiku valtavaa määrä turisteja, on sinne mukava siirtyä syömään. Yksi hyvä ja erityisen pidetty ravintola, joka on pääkadun sivukadulla, on Anthos [kartalla].

Kadun päässä, Spilia-osassa, lähellä satamaa ja venetsialaisia parakkeja on etenkin Prosalendou-kadulla [kartalla] melkoinen määrä tasokkaita ravintoloita, joilla kaikilla on terassit. Tämä on aluetta, joka on lähellä monia nähtävyyksiä ja jonka kautta turistit kulkevat, mutta täälläpäin on paljon paikkoja myös sivukaduilla ja täällä voi lähes aina niin halutessaan syödä rauhallisen, kiireettömän aterian.

Yksi paikka, jossa on pari ravintolaa ja jossa voi olla rauhallista tunnelmaa koska tahansa, on Lila Desila -aukio [kartalla]. Siellä on etenkin italialaisia ravintoloita, joiden aatelia edustaa yksi kaupungin pidetyimmistä hienoista ravintoloista Venetian Well. Sen verkkosivuilla voi tehdä pöytävarauksen, ja se on suositeltavaa etenkin keskikesän iltoina ja miksei koko kesänkauden ajan illallista silmällä pitäen.

Kahvila-ravintola Vanhassa satamassa
Sataman edustalla on melkoinen määrä erilaisia ruokapaikkoja, joista osa on paikallistenkin suosiossa ja joista saa aterian, jos täälläpäin sattuu olemaan.

Sataman edustalla olevat kadut ja aukiot

Sataman edustalla on melkoinen määrä erilaisia ruokapaikkoja, joista osa on paikallistenkin suosiossa ja joista saa aterian, jos täälläpäin sattuu olemaan. Erikseen tänne ei kannata lähteä syömään, mutta jos saapuu Korfulle lautalla, jos on lähdössä lautalla tai jos majapaikka on täälläpäin, voi siellä hyvin aterioida.

Eniten turisteja pyörii vanhan sataman tuntumassa, ja siellä on erilaisia terassiravintoloita, joista monet ovat räikeitä turistipaikkoja ja sisäänheittäjillä varustettuja. Niihin kuuluu aivan pääkallopaikalla oleva Markas, joka on yksi Korfun vähiten pidetyistä ravintoloista. Osa on kuitenkin pitänyt siitä, ja se on varteenotettava paikka ainakin juomalle.

Enemmän ravintoloita tulee vastaan kun kulkee ohi vanhan sataman kadulle nimeltään El. Venizelou, joka on kohtalaisen vilkas merenrantakatu. Sen varrella on paljon matkatoimistoja, joista kannattaa käydä kyselemässä lippuja laivoihin ja risteilyille, ja täällä voi myös syödä esimerkiksi edullisessa Stathis-ravintolassa [kartalla]. Sieltä saa gyroslautasen alle kympillä, ja juomatkin ovat kohtuuhintaisia, mutta turistit muodostavat asiakaskunnasta valtaosan.

Paikka, jossa on useita ravintoloita, on hotelli Atlantiksen [kartalla] tuntumassa, ja myös tällä hotellilla on ravintola. Kaikilla on terassit, ja tänne voi lähteä istumaan myös iltaa. Jos kuitenkin mielii parempia ruokia, kannattaa suosiolla kääntyä I. Theotoki -kadulle, ja lähteä kohti Saroko-aukiota ja sataman edustaa parempia ruokapaikkoja.

Muualla Korfun saarella olevat ravintolat ja muut ruokapaikat

Korfun saarella on ravintoloita muuallakin kuin Korfun vanhassakaupungissa, mutta niissä ravintoloiden löytäminen on yksinkertaista. Ravintoloita on rantojen ja satamien lähellä, kylien ja lomapaikkojen keskuksissa, hotellien yhteydessä ja paikoissa, joissa käydään päiväretkillä tai muilla vierailuilla. Lomapaikoilla on vähemmän kreikkalaisia ruokia ja enemmän kansainvälisiä ruokia tarjolla, ja hinnat ovat yleensä ottaen kohtalaisen korkeita. Ravintoloiden taso vaihtelee melkoisesti, ja jokaisella rantapaikalla ja muuallakin on hyviä ravintoloita. Kannattavinta on tutkia TripAdvisorin rankkauksia ja tutkia mitkä ovat kunkin lomapaikan parhaaksi arvioituja ravintoloita.

TripAdvisor esittelee ja panee paremmuusjärjestykseen koko Korfun saaren ravintolat

Corfu Restaurants esittelee asiantuntevasti erityylisiä ravintoloita

Korfun saaren ravintoloiden tyypilliset ruoat

Ravintolat tarjoavat samantyylisiä ruokia kaikkialla saarella, niin että kreikkalaiset tavernat ja muut paikalliset ravintolat ovat pääosassa ja suosituimpia. Muita ravintoloita on myös, ja kansainväliset, pihvejä ja hampurilaisia tarjoavat ravintolat ja pikaruokapaikat ovat varsin yleisiä. Ulkomaisista ruoista italialaiset ovat parhaiten löydettävissä, ja eniten niissä on tarjolla pitsoja ja pastoja. Jos mielii muita kuin paikallisia ruokia tai varsin tympeitä kansainvälisiä ruokia kuten pihvejä ja hampurilaisia, kannattaa siirtyä pois pakettimatkalaisten suosimilta lomapaikoilta kuten Dassiasta, Sidarista ja Kavoksesta. Siellä missä paikalliset asuvat ja syövät, on parhaita ravintoloita, joilla on hyvä hinta-laatusuhde ja jotka tarjoavat erittäin maukkaita, paikallisista aineksista taidolla valmistettuja aterioita.

Pastitsada
Yksi parhaista italialaisvaikutteisista aterioista Korfulla on pastitsada, josta on monenlaista versiota.

Yksi piirre, joka erottaa Korfun muista Kreikan saarista, on se, että Venetsialla ja Italialla on ollut suuri vaikutus moniin asioihin. Näihin kuuluvat arkkitehtuuri ja ruoat, joiden joukossa on jonkin verran täysin erilaisia ruokia kuin muualla Kreikassa. Venetsialais- ja italialaisvaikutteisiin ruokiin kuuluvat esimerkiksi sofrito, joka on valkoviini- ja yrttikastikkeessa hiljakseen paistettua vasikanlaihaa, bianco, joka on kalamuhennos, ja bourdeto, joka on pippurilla maustettu kalamuhennos. Yksi parhaista italialaisvaikutteisista aterioista on pastitsada, josta on monenlaista versiota. Tyypillisesti se on normaalia juhlavampi ateria, jota perinteisesti syödään sunnuntaisin. Korfulla yleisintä on ”pastitsada Korfiatiki”, ja saaren ravintoloissa sitä näkee yleensä paksun bucatini-pastan kanssa. Tällaisessa ateriassa liha on naudanlihaa mutta joissain versioissa pastitsada on vasikanlihaa yhdessä makaronin kanssa. Italialaistyylisiä ruokia söivät aikoinaan Korfulla vain ylimmät yhteiskuntaluokat, ja nykyisinkin niitä tarjotaan lähinnä juhlapäivinä ja ravintoloissa.

Korfulaiseen ruoanlaittoon kuuluu olennaisena osana se, että ateriat eivät ole tulisia mutta eivät mauttomiakaan, ja maut tulevat yleensä erinomaisista paikallisista aineksista, paikallisesta oliiviöljystä ja pienestä määrästä mausteita. Kalaruoat ovat yleisiä, vihannekset tulevat aina Korfulta ja liharuoista lammas on kaikkein yleisin. Kalaruoat maustetaan yrteillä, ja marinoidaan oliiviöljyllä ja sitruunalla. Kalat grillataan tai paistetaan uunissa, ja merenelävät, joista yleisiä ovat katkaravut, mustekalat ja kalmari, usein myös grillataan.

Yksi kaikkein tunnetuimmista ja yleisimmistä lampaanlihasta tehdyistä korfulaisista aterioista on Suomen koulujen ruokaloiden niin tutuksi tekemä musakamusaka. Se on kuitenkin Korfulla kohtalaisen hyvä ja varsin mukavan oloinen ruoka, sillä sen kanssa tulee ranskalaisia ja se on paljon maukkaampi kuin kouluissa tarjottu. Se on tietenkin aikamoinen kaloripommi, mutta se on kohtuuhintainen, täyttävä ja yleensä aika maistuva paikallinen ateria.

Lampaanliha yleisesti grillataan avotulella, se maustetaan oreganolla ja joskus myös rosmariinilla. Myös basilikaa, persiljaa, minttua ja tilliä käytetään Korfulla lampaan ja muiden liharuokien kanssa. Muihin liharuokiin kuuluvat sian- ja naudanliha ja kana, ja ne kaikki yleensä grillataan tai paistetaan uunissa.

Yksi erittäin yleinen ja normaalia edullisempi liharuoka on gyros. Se on yksinkertaisesti samantyylistä kebabia kuin muuallakin on tarjolla, mutta varsin usein se on valmistettu täysin tai osin sianlihasta, lampaasta tai kanasta. Gyrosta voi syödä hyvin edullisesti pita-leivän kanssa, ja sen kanssa voi ottaa perunoita ja salaatin. Gyrosta voi myös syödä kokonaisen lautasellisen, jolloin mukana tulee myös salaattia ja perunoita. Gyros-paikat ovat yleensä kaikkein edullisimpia ruokapaikkoja, mutta turistien suosimilla alueilla ne eivät aina ole autenttisia vaan normaalia kalliimpia ja tyyliltään enemmän länsimaisia kuin perinteiset gyros-paikat. Korfulla on tarjolla jonkin verran Kyprokselta peräisin olevaa hivenen erilaista gyrosta, ja kyproslaista pita-gyrosta kannattaa täällä maistaa. Yksi erinomainen, myös kyproslaista gyrosta myyvä paikallinen ravintola on Saroko Express (I. Theotoki 12) [kartalla], joka on aivan Saroko-aukion bussipysäkkien lähellä, satamaa kohti johtavalla tiellä.

Toinen gyroksen kaltainen liharuoka on souvlaki, joka on grillivartaan tyylinen ja joka myös voidaan syödä leivän sisässä tai sitten annoksena, jonka kanssa tulee salaattia ja perunaa. Souvlaki on edullinen, nopeasti saatava ateria, mutta Korfulla sitä ei ole paljon tarjolla siellä missä turistit eniten liikkuvat. Sitä saa hyvin esimerkiksi Korfun kaupungin uudelta puolelta, samoista paikoista kuin gyrostakin. Myös souvlakia on yleensä tarjolla sianlihana, lampaana tai kanana.

Juustot ovat Korfulla hyviä, ja niitä kuuluu maistella ja ostaa kaupasta. Feta on yleisin paikallinen juusto, ja sitä käytetään salaateissa, leivän päällä ja liharuoissa. Toinen paikallinen juusto on kefalotiri, joka on parmesaanin tyylinen kova juusto, ja se raastetaan parmesaanin tavoin ruoan päälle.

Paljon muitakin ruokia Korfulla tulee vastaan, ja siellä on esimerkiksi omia pastoja, joista riisinmuotoinen orzo on yleisintä. Vehnätaikinoista yleisintä on filo, jota käytetään erinomaisissa piiraissa. Niitä tulee erilaisilla täytteillä, kuten juustolla tai pinaatilla. Piiraat ovat hyviä aamiaisia tai välipaloja, ja niitä saa kaikkialla olevista leipomoliikkeistä pilkkahintaan. Hyviä ovat esimerkiksi juustopiiras (tiropita) ja pinaattipiiras (spanakopita). Leivonnaisia on myös makeita, kuten siirappisia, baklava-tyylisiä leivonnaisia, joita saa kaikista leipomoista ja kahviloista ja jotka antavat itämaisen tuulahduksen Korfun muuta Kreikkaa länsimaisemmalle ruokavaliolle.

Ruokajuomista rutikuiva retsina on kreikkalaista männynpihkalla maustettua valkoviiniä, josta ei ravintolassakaan kannata maksaa yli neljää euroa per puoli litraa. Muitakin kreikkalaisia viinejä tosin on nykyään tarjolla, ja osalla niistä on hyvä maine. Korfulaista viiniä on sitäkin tarjolla, ja sitä voi kysellä liikkeistä ja ravintoloista. Ouzo on väkevä viina, jota on tapana sekoittaa kylmään veteen, ja tasokasta ouzoa saa kaupasta alkaen noin kuudella eurolla per 0,7 litran tyypillinen pullo. Olut on Korfulla samantyylistä kuin muuallakin Kreikassa, sen hinta vaihtelee melkoisesti sen mukaan minkälainen ravintola on eikä kreikkalaisesta oluesta kannata maksaa paljon yli neljää euroa puolelta litralta.

Greek Gastronomy Guide esittelee aakkosjärjestyksessä paikallisia ruokia

Corfu Kerkyra esittelee saaren ruokia

Kasvisruoat

Kreikkalaisia ruokia tarjoavissa ravintoloissa on aina muutama lihaton ateria, kuten kreikkalainen salaatti (Greek Salad), jossa on fetajuustoa ja joka on melko ruokaisa. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole kovin montaa, sillä kreikkalaisen ruokavalion kulmakiviä ovat liha- ja kalaruoat. Muualta tulevista ruoista italialaiset ovat niitä, joiden joukossa on eniten vaihtoehtoja, ja lihattomia pitsoja ja pasta-aterioita tulee vastaan ainakin Korfun kaupungissa. Yleisesti ottaen kuitenkin kasvisruokailijat ja vegaanit joutuvat tekemään osan ruoistaan itse, majapaikassa on hyvä olla ainakin jääkaappi ja mahdollisesti keittiö eikä ravintoloiden tarjontaan ainakaan Korfun kaupungissa voi tässä mielessä luottaa.

Kasvissyöjien iloksi muualla saarella on jonkin verran vegaaneillekin soveltuvia ravintoloita. Dassiassa, Gouviassa, Kanonissa ja Paleokastritsassa esimerkiksi on kunnollisia lämpimiä kasvisruokia tarjoavia ravintoloita.

Happy Cow listaa Korfun saaren kasvisravintoloita

Hintataso

Korfun hintataso ei ole erityisen alhainen, mutta Korfun kaupungissa ja etenkin sen uudella puolella on eniten hinta-laatusuhteeltaan hyviä ravintoloita. Kalleimpia hintoja ja kenties heikoimpia ruokia ainakin hinta-laatusuhteeltaan on turistien suosimilla alueilla ja lomapaikoilla, ja esimerkiksi Korfun kaupungissa vanhankaupungin tietyt osat ja Liston-rakennuksen terassit ovat normaalia kalliimpia ja ravintolat tavanomaista heikompia. Saaren kylissä ja rantapaikoilla, joilla on edelleen paikallisväriä ja joilla paikalliset elävät ja käyvät syömässä, on kohtuuhintaisia ravintoloita. Normaali hinta kohtuulliselle aterialle ja ruokajuomalle on halvoissa paikoissa 5–7 euroa, paikallisten suosimassa tavernoissa 10 euron hujakoilla ja 20–30 eurolla saakin sitten jo lähes ravintolasta kuin ravintolasta juhla-aterian ruokajuomineen.

Ravintolan terassi vanhassakaupungissa
Lounasta aletaan gyrospaikoissa ja joissain muissa paikoissa tarjoilla alkaen noin klo 11, mutta varsinaiset ravintolat voivat avautua lounaalle vasta klo 12–13.

Ruokajuomien hinnat vaihtelevat melkoisesti, ja edullisimmillaan rutikuivaa retsina-valkoviiniä saa kolmella eurolla puoli litraa ja oluen saa gyros-paikoista alle kahdella eurolla. Oluen normaali hinta on kuitenkin lähellä 4 euroa, lukuun ottamatta Liston-rakennusta ja muita Spianada-aukion terasseja, joilla 5 euroa on normaali hinta.

Juomien hinnoissa kannattaa olla tarkkana, sillä kahviloissa ja monissa muissa paikoissa näkyvimmät hinnat ovat take away -hintoja, ja jos juoman nauttii ravintolassa ja tarjoilija tai myyjä tuo sen pöytään, maksaa se vähintään kaksi kertaa take away -hinnan.

Ruokailuajat

Korfu on turistipaikka, jossa kesäkuukausina syödään pitkin päivää ja myöhään yöllä. Aamiaista voi lähteä katselemaan ainakin Saroko-aukion tuntumaan pian aamuseitsemän jälkeen, mutta Korfun kaupungin vanhakaupunki samoin kuin saaren lomapaikat heräilevät henkiin myöhemmin, vasta klo 9–10. Lounasta aletaan gyrospaikoissa ja joissain muissa paikoissa tarjoilla alkaen noin klo 11, mutta varsinaiset ravintolat voivat avautua lounaalle vasta klo 12–13.

Osa ravintoloista etenkin Korfun kaupungin uusissa osissa ja lomakeskuksissa on avoinna koko päivän, mutta vanhassakaupungissa, paikallisten asuttamilla paikkakunnilla ja monilla syrjäisillä paikoilla harva ravintola tai edes kahvila on avoinna klo 15–18. Vasta aikaisintaan joskus iltaseitsemän tienoilla kannattaa harkita paikallisten suosimaan ravintolaan siirtymistä, eivätkä paikalliset mielellään lähde illalliselle ennen iltayhdeksää. Ruokia tarjoillaan melko myöhään, ravintolat etenkin vanhassakaupungissa ovat vilkkaita myöhään illallakin mutta turhan myöhään eli klo 23–24 jälkeen ei ainakaan Korfun kaupungissa kannata lähteä syömään kunnolla.

Juomarahat ja maksukortit

Juomarahoja ei Korfulla kuten ei muuallakaan Kreikassa jätellä, ja ainoa juomaraha on loppusumman pyöristäminen tarjoilupaikoissa seuraavaan euroon tai viiteen euroon.

Maksukortit käyvät hyvin kalliissa ja hienoissa ravintoloissa, joissa on totuttu turisteihin, mutta pienet gyrospaikat ja paikallisten suosimat ravintolat eivät välttämättä ainakaan mielellään ota kortteja vastaan. Käteistä on hyvä olla mukana, sillä paikkoja, joissa kortit eivät käy tai joissa niiden käyttäminen on hankalampaa kuin käteismaksu, on melkoisesti. Pienissä kylissä ja syrjäpaikoilla on hyvä olla käteistä mukana useampia kymppejä, ja turistien suosimilla lomapaikoilla ja Korfun kaupungin turistivoittoisissa osissa kuten Liston-rakennuksen terasseilla otetaan kortit kaikkein varmimmin vastaan.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti