Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Auringonottoa rannalla
Korfulla on hyviä eli kuivia, aurinkoisia ja melko lämpimiä ilmoja huhtikuulta marraskuun alkupuolelle. Keväällä ja syksyllä sataa eniten, ja kuivinta on toukokuun puolivälin ja syyskuun loppupuolen välillä.

Korfun sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Korfulla nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkka ja monipuolinen pitkän ajan ennuste Korfulle

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Korfulla on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Korfu on monen Välimeren rannalla sijaitsevan lomakohteen tavoin paikka, jossa on pitkät, takuuvarmasti kuumat ja aurinkoiset kesät ja lyhyet mutta täysin kesästä poikkeavat talvet. Varsinainen matkustusaika on lyhyt ajanjakso touko- ja lokakuun välisenä aikana, ja lämpimiä säitä Korfulla on maalis-huhtikuulta marraskuulle.

Kevät alkaa Korfulla pikkuhiljaa helmi- tai maaliskuun aikana, joskin vasta huhtikuussa päivälämpötilat nousevat pariinkymmeneen asteeseen. Kevääseen kuuluu entistä enemmän aurinkoa, joka ei joulu- ja helmikuun välisenä aikana paljon näyttäydy mutta talvikaudelle tyypilliset sateet jatkuvat aina huhtikuun loppupuolelle asti. Yölämpötilat pysyttelevät alhaisina koko kevään, ja vasta toukokuussa ne nousevat reilusti yli 10 asteen.

Varsinainen kesäaika alkaa toukokuussa, joka kuitenkin on alkukuukauden osalta epävarma ajankohta rantalomaa ajatellen. Päivälämpötilat alkavat kuitenkin lähennellä hellelukemia, öisin alkaa olla 15 astetta ja aurinko paistaa lähes päivä toisensa jälkeen.

Toukokuun loppupuoli ja kesäkuun alkupuoli ovat hyviä ajankohtia oleskella Korfulla, sillä tällöin päivälämpötilat ovat harvoin tukahduttavan kuumia ja iltaisin on niin lämmintä, että voi istuskella vähissä vaatteissa terassilla. Lämpötilat kuitenkin nousevat entisestään juhannuksen jälkeen, jolloin siirrytään pariksi kolmeksi kuukaudeksi usein yli 30 asteen päivälämpötiloihin ja jolloin öisin on aina lähes 20 astetta. Ajankohta heinäkuun alkupuolelta syyskuun alkupuolelle on kuumin, vilkkain ja kallein aika matkustaa Korfulle, ja tähän vuodenaikaan pakettimatkalaiset vievät valtaosan vuodepaikoista eikä se ole hyvä ajankohta omatoimimatkailijoille.

Syyskuun alkupuoli on aina kuuma, aurinkoinen ja melko vilkas matkustusaika, mutta syyskuun aikana tilanne rauhoittuu ja kuun loppupuolta kohden lämpötilat saavuttavat entistä harvemmin hellerajan. Lokakuussa ainakin ensimmäiset pari viikkoa ovat lämpimiä, hellettä on vielä usein, iltaisin on lämmintä melko myöhään ja syyslomalaisia saapuu Korfulle kuun puolivälin tienoilla. Lokakuun puolivälissä kausi alkaa olla ohi, säät ovat arvaamattomia ja joinain vuosina on täysin kesäistä, toisina jo syksyistä.

Marraskuussa päivälämpötilat ovat vielä lähellä 20 astetta, mutta öisin alkaa olla entistä viileämpää eikä aurinko enää paista kesäkauden tavoin. Marraskuun aikana Korfu hiljenee matkustajista täysin, paikalliset jäävät sinne talveksi mutta monet matkailijoille suunnatut palvelut lopettavat toimintansa ja palaavat uudelleen maisemiin huhti- tai toukokuun aikana. Talvikauden aikana päivälämpötilat ovat 12–15 astetta, öisin on 5–7 astetta ja sateita on jonkin verran enemmän ja paljon useammin kuin kesällä.

Korfulla sataa tasaisesti ympäri vuoden, mutta kesä-, heinä- ja elokuussa sateita on luvassa vain pari kolme kertaa kuussa. Matkustuskuukausista sateisin on lokakuu, jolloin sataa joka kolmas päivä.

Aurinko paistaa Korfulla vähemmän kuin joissain muissa Välimeren osissa, mutta siellä on luvassa noin 2500 tuntia aurinkoa vuodessa, mikä on lähes 1000 tuntia enemmän kuin Suomen etelärannikolla.

Parhaat matkustusajat

Korfulle voi matkustaa lomailemaan, nähtävyyksiä katsomaan ja saaresta muuten vain nauttimaan lähes ympäri vuoden, mutta varsinainen matkustuskausi on varsin lyhyt jakso.

Korfulla on hyviä eli kuivia, aurinkoisia ja melko lämpimiä ilmoja huhtikuulta marraskuun alkupuolelle. Keväällä ja syksyllä sataa eniten, ja kuivin jakso on toukokuun puolivälin ja syyskuun loppupuolen välisenä aikana, jolloin aurinko paistaa enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Kuivin ja lämpimin vuodenaika toukokuun puolivälistä syyskuun loppupuolelle on pääasiallinen matkustuskausi Korfulle, ja tällöin sinne on kaikkein varminta lähteä rantalomalle. Rannalle voi mennä myös lokakuun aikana, mutta tämä on kaikin tavoin epävarmaa aikaa. Ainakin lokakuun pari ensimmäistä viikkoa ovat useimpina vuosina vielä säiltään erinomaisia, mutta Korfulla on tällöin enää vähän matkustajia, palvelut ovat vähissä ja hinnat huomattavasti keskikesää alhaisempia.

Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa rantalomalle matkustaa toukokuun puolivälin ja juhannuksen välisenä aikana tai sitten loppukesästä syyskuun aikana. Ennen toukokuun puoliväliä ja lokakuun parin ensimmäisen viikon aikana on edullista matkustaa Korfulle, tilaa on paljon mutta perinteinen rantaloma ei ole silloin siellä parhaimmillaan.

Juhannuksesta elokuun loppuun Korfu on vilkkaimmillaan, siellä on paljon juhlijoita ja rauhatonta, eikä se tähän vuodenaikaan ole paras lomakohde perheille tai rauhaa rakastaville. Välttelemällä heinä- ja elokuun helteitä ja tungoksia voi säästää rahaa ja lomailu sujuu muulloin paremmissa merkeissä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti