Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Samos
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kaunis sää Samoksella
Samoksella on hyvät säät, jotka eivät Välimeren tienoilla lomailleille aiheuta yllätyksiä.

Samoksen sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Samoksella nyt

Sääennuste

National Observatory of Athens -laitoksen Samoksen sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Samoksella on hyvät säät, jotka eivät Välimeren tienoilla lomailleille aiheuta yllätyksiä. Matkustuskausi on toukokuun alusta lokakuun loppuun. Se on aurinkoinen ja öisinkin lämmin ajanjakso, joita sateiset saati koleat säät eivät pääse pilaamaan. Eniten vierailijoita Samoksella on koulujen loma-aikaan, ja etenkin heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun saarella on normaalia enemmän vierailijoita. Samokselle aurinkoa ottamaan suuntaavan on hyvä tietää, että Samos kuuluu Välimeren aurinkoisimpiin saariin ja siellä paistaa aurinko reilusti yli 3 000 tuntia vuodessa.

Samoksen kesäkausi alkaa yleensä jo huhtikuussa, mutta vedet eivät ole kovin lämpimiä kuin vasta toukokuussa ja yöt ovat keväisin viileitä. Huhtikuussa päivälämpötilat ovat parinkymmenen asteen tienoilla, mutta sateita esiintyy vieläkin niin, että huhtikuussa sataa keskimäärin yli viikon. Varsinainen kesäkausi alkaakin toukokuussa, jolloin voi sataa vielä parina päivänä ja päivälämpötila nousee herkästi hellelukemiin, eikä lämpötila tällöin öisinkään ole enää usein alle 15 asteen.

Kesäkuun alusta lähtien Pohjoismaista saapuu entistä enemmän vierailijoita saarelle, ja kuuma, sateeton kesäkausi alkaa. Etenkin juhannuksesta eteenpäin on hyvinkin kuumaa, sateita ei juuri ennen lokakuuta koeta ja heinä-elokuussa öisin ollaan usein lähellä hellelukemia. Kuumat ilmat öitä myöten jatkuvat syyskuun loppuun, ja vaikka lokakuussa sataakin kesää enemmän, on silloinkin vielä yleensä 23-24 astetta päivisin, ainakin 15 öisin. Lokakuussa voi sataa muutaman kerran, mutta yleisesti ottaen se on vielä hyvä kuukausi nauttia aurinkolomasta Samoksella.

Talvikausi on lyhyt ja epävakainen aika, jolloin sataa melko usein mutta jolloin myös on hyviä aurinkoisia ilmoja. Joulu-maaliskuun päivälämpötilat ovat viidentoista asteen tienoilla, ja etenkin tammi- ja helmikuussa sataa puolet kuukaudesta. Sateiset ajat keskittyvätkin talvikuukausille, eikä sateita juuri muulloin nähdä.

Parhaat matkustusajat

Parhaat ajat matkustaa Samokselle ovat aika toukokuun alusta juhannuksen tienoille ja syksyllä syyskuun alusta lokakuun loppuun. Myös niille, jotka eivät aio uida meressä, huhtikuu voi olla hyvä ja erittäin rauhallinen aika vierailla saarella. Kiireistä Samoksella on keskikesällä, mutta Samos on melko rauhallinen saari, jonka sijaan bilettäjät suosivat muita Kreikan saaria, joten siellä on mahdollista viettää rauhallista lepolomaa koko pitkän kesäkauden ajan. Keskikesän harmillisin puoli on se, että tällöin on hyvin kuumaa, ja 38-41 asteen helteet eivät ole tavattomia.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti