Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Ateena
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kaunis sää Dionysoksen teatterilla
Kevätaika touko-kesäkuussa ja syksy syys-lokakuussa on monen mielestä parasta aikaa matkustaa kaupunkiin. Ilma on tuolloin mukavan lämmin, muttei tukahduttavan kuuma.

Ateenan sää ja ilmasto

Sää Ateenassa nyt

Sääennuste

Kreikan HNMS-sääpalvelu kertoo, minkälainen sää Kreikassa ja Ateenassa odotetusti vallitsee lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Ateenassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Ateenassa ja Kreikassa vallitsee Välimeren ilmasto, joka tarkoittaa kuumia ja kuivia kesiä ja kosteita talvia. Seuraavassa kerrotaan tarkemmin eri vuodenajoista.

Kesä

Heinä- ja elokuussa kaupungissa on kuuminta, ja lämpötila pysyttelee päivällä 30 asteen yläpuolella. Näinä kuukausina ateenalaiset itse katoavat kaupungista, jos mahdollista, ja lähtevät viettämään lomaa esimerkiksi saarille. Varsinkin elokuussa kaupungin tungos hieman hellittää, tosin Euroopassa heinä- ja elokuu ovat tyypillisimmät kesälomakuukaudet ja suurin osa turisteista tulee tällöin kaupunkiin.

Kuumimpina kuukausina Ateenaan voi toki matkustaa, jos helle ei haittaa. Sade ei varmasti pääse tuolloin yllättämään, ja aina voi lähteä meren rantaan hieman kuumuutta pakoon. Myös ilmastoidut museot tarjoavat mukavan hengähdyspaikan helteellä. Hattu ja aurinkorasva mukaan!

Kevät ja syksy

Kevätaika touko-kesäkuussa ja syksy syys-lokakuussa on monen mielestä parasta aikaa matkustaa kaupunkiin. Ilma on tuolloin mukavan lämmin, muttei tukahduttavan kuuma, ja esimerkiksi Akropoliillekin on silloin paljon mukavampi kiivetä.

Joidenkin mielestä alkukeväästä Ateenan arkeologiset kohteet ovat näyttävimmillään. Useimmat Ateenan ravintoloista ja kahviloista ovat ulkoilmapaikkoja, ja niissä on keväällä ja syksyllä mukava istua ja viettää iltaa. Mukaan kannattaa ottaa kerros vähän lämpimämpiäkin vaatteita, sillä pelkällä pikkutopilla ei välttämättä illalla pärjää.

Jos haluaa lähteä Ateenan lähirannoille, niin syksy on ehkä parhaimpia vuodenaikoja tähän: rannat ovat hiljaisempia kuin kesäaikana ja merivesikin on ehtinyt hyvin lämmetä kesähelteiden ansiosta, toisin kuin keväällä. Huhtikuuhun ajoittuu usein kreikkalainen pääsiäinen, joka on kokemisen arvoinen, jos suunnittelee matkaa kaupunkiin tuona aikana. Tämä voi kuitenkin olla hankala ajankohta viettää aikaa Ateenassa tai muualla Kreikassa.

Talvi

Lämmin kausi saattaa jatkua aina joulukuulle (joskus jopa läpi talven) ja jatkuu uudelleen maaliskuussa. Joulu-helmikuun päivälämpötilat ovat 10 asteen tienoilla. Kausi marraskuusta maaliskuulle on sateisinta aikaa, mutta tuona aikana kaupunki herää henkiin aivan uudella tavalla.

Jos tykkää lähteä viettämään iltaa ulos, niin talviaikaan kaupunki tarjoaa eniten yöelämää. Tammi-helmikuun vaihteessa kaupungissa vietetään Apokreas-karnevaaleja, joka on kreikkalaisten oma versio laskiaiskarnevaaleista.

Talvet ovat lempeitä, ja lämpötila saattaa pysytellä paikoittaisista sadekuuroista huolimatta melko lämpimänä, varsinkin Suomen talveen verrattuna, ja lämpimimpinä päivinä saattaa olla jopa t-paitakeli. Talvella kannattaa kuitenkin ottaa mukaan lämmintä vaatetta ja varustautua säihin kuten Suomessa keväällä tai syksyllä varustaudutaan. Sateenvarjoa ja vedenpitäviä kenkiä ei kannata talvisin tai syksyisinkään jättää pois matkasta. Talvisin on hyvä olla mukana kunnon kengät ja ainakin ne vaatteet, joilla meni lentokentälle siltä varalta, että öisin mennään lähelle pakkaslukemia. Kerran vuodessa Ateena saattaa saada jopa kerroksen lunta!

Teksti: Anniina Simula
2015/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti