Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Lentokone laskeutuu Korfun lentokentälle
Korfun lentoaseman näkymiin kannattaa laskeutuessa kiinnittää huomiota. Lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin matkan päässä Korfun kaupungista.

Saapuminen Korfulle ja siirtyminen lentoasemilta, satamasta ja linja-autoasemalta muualle saarelle

Valtaosa Korfulle saapuvista suomalaisista lentää Korfun kaupungin lähellä olevalle lentoasemalle, josta voi paikallisbussilla nopeasti ja edullisesti siirtyä Korfun kaupunkiin tai sen kautta toisella paikallisbussilla Korfun kaupungin ympäristöön tai vihreiden linjojen kaukobusseilla muualle Korfun saarelle kuten Paleokastritsaan. Lentoasemalta voi myös siirtyä muualle taksilla tai sieltä voi ottaa vuokra-auton käyttöönsä, joskin sellainen kannattaa tilata etukäteen.

Jos Korfulle saapuu muualta Kreikasta meriteitse, on satama aivan kaupungin ytimen lähellä ja sieltä voi kävellen, taksilla tai Korfun kaupungin ytimen ja linja-autoaseman kautta kulkea paikallisbussilla lentoasemalle. Jos Korfun kaupunkiin saapuu bussilla kaupungin ympäristöstä sinisellä bussilla, saapuvat ne Saroko-aukiolle, joka on keskeisellä paikalla. Jos Korfun kaupunkiin saapuu vihreällä kaukolinjojen bussilla muualta saarelta, sijaitsee bussiasema keskustan ulkopuolella mutta sieltä pääsee bussilinjalla 15 Saroko-aukion kautta satamaan.

Siirtyminen Korfun lentoasemalta muualle saarelle

Korfun lentoasema on lähellä Korfun kaupungin keskustaa, ja sieltä voi linja-autolla tai taksilla siirtyä Korfun kaupunkiin tai muualle saarelle.

Korfun (Kerkyra) lentoasema, nimeltään Ioannis Kapodistrias (CFU) [kartalla] sijaitsee vain kolmen kilometrin matkan päässä Korfun kaupungista (Kerkira tai Kerkyra). Näkymiin kannattaa laskeutuessa kiinnittää huomiota, ja itse kentällä ja sen yhteydessä on useita autovuokraamoita, hotelli ja muita palveluita. Kreikkalaiset lentoyhtiöt lentävät Korfun lentoaseman ja Ateenan ja muun Kreikan väliä, ja Suomestakin Korfulle on valtaosan ajasta helpompi päästä välilaskullisilla lennoilla kuin suorilla.

Korfun lentoasemalla ei ole hyvä maine, vaan etenkin lähtö voi olla hankala ja siihen voi kulua aikaa. Kentälle menevien on hyvä valmistautua ruuhkiin ja kaoottisiin järjestelyihin.

Linja-autolla keskustaan tai muualle saarelle

Lentoaseman ja Korfun keskustan välin voi kulkea sinisellä bussilinjalla 15, joilla on pysäkit kentän edustalla. Lipun voi ostaa lipputiskiltä, automaatista tai kuskilta. Lippu maksaa 1–2 euroa, riippuen siitä mihin on menossa, ja myynnissä on yhdensuuntaisten lippujen lisäksi päivälippuja, jonkalaisella voi matkustaa muualle kaupungin alueelle ja sen ympäristöön sinisillä linjoilla ja joka maksaa 5 euroa. Nämä hinnat pätevät kaikkiin sinisiin busseihin, jotka liikkuvat Korfun kaupungissa ja sen lähistöllä. Matka lentoasemalta Korfun keskustaan kestää määränpäästä riippuen 20–30 minuuttia.

Linja-auto kulkee Korfun kaupungin läpi, jossa ensimmäinen etappi on kaupungin uudehko linja-autoasema [kartalla], jolta pääsee bussilla joihinkin Korfun saaren osiin ja muualle Kreikkaan. Asemalta kulkevat vihreät kaukolinjojen bussit, joita on melkoinen määrä ja joita ilmestyy kaikkein vilkkaimpaan kesäaikaan lisää. Kaikki bussilinjat voi nähdä vihreiden bussien verkkosivuilta, ja niihin kuuluu Paleokastritsaan kulkeva bussi. Lipun saa bussista kuskilta ja hinta määräytyy matkan mukaan. Esimerkiksi Paleokastritsaan matka kestää 50 minuuttia ja lippu maksaa vähän yli 2 euroa.

Seuraava pysäkki on keskustan uudella puolella oleva Saroko-aukio (Platia tai Plateia Saroko), joka englanniksi on San Rocco [kartalla]. Tämä on paikka, jonne monet Korfun kaupunkiin tai sen ympäristössä liikkuvat bussit saapuvat ja josta ne lähtevät. Linjat ja aikataulut on merkitty aukiolla olevan lipunmyyntipisteen viereen, ja kioskilta saa lipun ja englanniksi tietoa siitä minne linja-autot kulkevat. Näillä busseilla pääsee esimerkiksi Dassiaan, Ipsokseen, Kanoniin, Benitsesiin ja Pelekasiin. Kaikki siniset bussilinjat voi nähdä At Corfusta.

Linja-auto jatkaa matkaansa Sarokolta satamaan, jossa sillä on kaksi pysäkkiä: toinen on lipputiskien luona [kartalla] ja toinen on aivan laivalaiturin vieressä. Satamasta pääsee esimerkiksi Albanian Sarandaan ja manner-Kreikkaan, mutta sieltä on myös aluksia muualle.

Lisää asiaa lentokenttäbussista on aikatauluineen lentoaseman sivuilla.

Taksilla lentoasemalta muualle Korfun saarelle

Lentoaseman edustalla on aina takseja, ja niillä matkustaminen Korfun kaupunkiin (Kerkyra) tai muualle saarelle on helppoa ja kohtuuhintaista. Esimerkiksi Korfun kaupunkiin matka kestää vartin ja maksaa vähän yli 20 euroa ja Paleokastritsaan puolen tunnin matka maksaa vähän yli 60 euroa. Hinnat ovat yleensä kiinteitä, ja jos haluaa pelata varman päälle, voi taksin tilata etukäteen, joskin tämä palvelu on parempi lentoasemalle palatessa.

Autonvuokraus

Lentoasemalta voi ottaa heti auton käyttöönsä, mutta kaikkein varminta on tilata sellainen etukäteen. Ennen kuin siirtyy ratin taakse, kannattaa tutustua siihen mitä Autoliitto kirjoittaa Kreikassa autoilusta.

Mahdollisuuksia vuokrata auto on useita erilaisia, ja yksi niistä on Rental Car Corfu.

Saapuminen lautalla Korfulle

Korfun laajahkot satama-alueet sijaitsevat melko lähellä vanhaakaupunkia ja keskustan uusia osia. Varsinainen matkustajasatama (New Port tai New Harbour) [kartalla], josta lähtee lauttoja ja katamaraaneja lähinnä Kreikan mantereelle, Italiaan ja Albanian Sarandaan, on satama-alueen länsiosissa. Satamasta on helppo kävellä vanhaankaupunkiin tai muualle keskustaan, mutta siellä on aina takseja, joilla voi hurauttaa nopeasti sinne minne sitten haluaakin mennä.

Satamasta kulkee sininen linja-autolinja 15, jolla voi matkustaa Saroko-aukion (Korfun kaupungin ja sen ympäristön bussipysäkit) ja linja-autoaseman (kaukolinjojen bussiasema) kautta lentoasemalle. Siihen saa lipun kuskilta, ja jos haluaa Korfun kaupungin ympäristössä olevaan rantapaikkaan kuten Dassiaan, voi linjaa vaihtaa Saroko-aukiolla. Jos on menossa jonnekin muualle saarelle kuten Paleokastritsaan, voi kaukolinjan bussiin nousta linja-autoasemalla.

Satamasta kulkee toiseen suuntaan keskustaan kaksi bussilinjaa, eli 16 ja 17, jotka menevät vanhaankaupunkiin ja Spilia-aukiolle, jonka bussipysäkki on “Liston”.

Saapuminen Korfun kaupunkiin linja-autolla

Jos Korfun kaupunkiin (Kerkira) saapuu linja-autolla muualta Kreikasta, kuten Ateenasta, tulee linja-auto ensin satamaan [kartalla], jossa voi jäädä pois. Linja-autolinja 15 kulkee satamasta Saroko-aukion ja vihreiden kaukolinjojen bussiaseman kautta lentoasemalle, ja niillä voi vaihtaa bussiin, joka kulkee Korfun kaupungin ympäristössä tai sitten muualle saarelle.

Jos Korfun kaupunkiin saapuu kaukolinjan bussilla esimerkiksi Paleokastritsasta, saapuu se vihreiden bussien asemalle (Green Bus Station) [kartalla]. Se sijaitsee keskustan ulkopuolella, ja sieltä voi esimerkiksi bussilinjalla 15, johon saa lipun kuskilta, siirtyä Saroko-aukion kautta kohti satamaa.

Jos saapuu Korfun kaupungin ympäristöstä sinisten linjojen bussilla, joihin linja 15 kuuluu, saapuu Saroko-aukiolle [kartalla]. Aukio on keskustan uudella puolella mutta hyvällä paikalla, niin että siitä voi nopeasti kävellä vanhaankaupunkiin ja kohti merenrantaa. Aukio on yksi kaupungin monipuolisimpia paikkoja ravintoloidensa, kahviloidensa ja kauppojensa takia, ja se on paikallisten Korfun urbaanin elämän keskus.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: dreizung@wikimedia
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti