Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Samos
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Matkustajia siirtymässä lautalta maihin
Lentämisen lisäksi Samokselle voi saapua myös lautalla muualta Kreikasta ja etenkin Ateenasta.

Saapuminen Samokselle ja siirtyminen lentoasemalta ja satamasta muualle saarelle

Samokselle siirrytään Suomesta lentoasemalle, joka sijaitsee lähellä Pythagorionin kaupunkia, ja sieltä on melko vaivatonta siirtyä kaikkialle saarelle. Samokselle voi saapua myös muualta Kreikasta ja etenkin Ateenasta lautalla, jolloin saavutaan Karlovassin kaupungissa olevaan satamaan. Alukset Turkista saapuvat Vathin eli Samoksen kaupungin (Samos Town) satamaan, ja siitä noin kilometrin päässä olevalta bussiasemalta voi siirtyä linja-autolla kaikkialle saarelle. Linja-autopysäkit ja -asemat ovat Samoksen paikkakunnilla keskeisillä paikoilla.

Samoksen lentoasemalta muualle saarelle

Samoa Aristarchos Airport [kartalla] sijaitsee lähellä Pythagorionin kaupunkia, eikä sieltä ole kovin pitkä matka mihinkään saaren kolkkaan. Jos ei ole täällä pakettimatkalla eikä kuljetus kuulu matkan hintaan, sieltä voi siirtyä julkisella bussikyydillä tai taksilla muualle saarelle.

Terminaalin edustalla olevan bussipysäkin kautta kiertää linja-auto, johon saa lipun käteisellä kuskilta ja joka kulkee Pythagorionin kautta Samoksen kaupunkiin eli Vathiin. Lentoaseman sivuilla on tietoa bussista ja aikataulu eri kaupungeille. Jos matka suuntautuu jonnekin muualle kuin näihin kahteen paikkaan, voi Samoksen kaupungin kautta mennä bussilla vaikka Kokkariin tai Karlovasiin. Bussit kulkevat kohtalaisen hyvin viikolla mutta eivät juurikaan klo 17 jälkeen, lauantaisin vuoroja on vain joihinkin paikkoihin ja harvakseltaan eikä sunnuntaisin ole viime vuosina liikkunut busseja.

Taksit liikkuvat lentoaseman edustalta kaikkialle saarelle. Matka Pythaogioniin ja Choraan maksaa alle 10 euroa, Samoksen kaupunkiin vähän alle 30 euroa ja Kokkariin noin 35 euroa. Tietoa hinnoista ja mahdollisuuden tilata taksin saa Samosinista.

Samoksen satamasta muualle saarelle

Samoksen pääasialliset satamat ovat Vathissa eli Samoksen kaupungissa ja Karlovasissa. Niistä molemmista pääsee bussilla ja taksilla etenemään muualle saarelle.

Samoksen kaupungin satama [kartalla] on kaupungin ytimessä. Aivan lähellä sitä ovat on taksiasema ja muutaman sadan metrin päässä siitä bussiasema [kartalla]. Busseihin ostetaan käteisellä lipputiskiltä tai sen ollessa suljettu kuskilta tai lipunmyyjältä, ja aikataulun, joka voi muuttua, voi nähdä verkkosivuilla.

Karlovasin satama [kartalla] on sen ytimessä. Sieltä voi arkisin neljä kertaa päivässä bussilla siirtyä kohti pääkaupunkia eli Samoksen kaupunkia (Vathi).

Jos mieluummin kulkee perille taksilla, voi katsoa hintoja ja tilata taksinkin Samosinista.

Saapuminen bussilla Samoksen kaupunkiin tai Pythagorioniin

Jos saapuu Samosin kaupunkiin päiväretkelle muualta saarelle, on bussipysäkki merenrannalla, aivan kaupungin pääpaikoilla [kartalla] mutta reilun kilometrin päässä satamasta.

Jos lähtee Pythagorioniin päiväretkelle, on bussipysäkki [kartalla] sielläkin lähellä pääpaikkoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti