Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Taksi Kosin matkustajasatamassa
Niin Kosin matkustajasatama kuin lentoasemalta voi taksilla siirtyä vaivattomasti Kosin kaupunkiin tai mille tahansa saaren paikkakunnalle.

Saapuminen Kosille ja siirtyminen lentoasemalta, satamasta ja linja-autoasemilta muualle saarille

Jos Kosille saapuu lentäen Suomesta, on lentoasema reilun puolen tunnin matkan päässä Kosin kaupungista, ja sieltä voi niin linja-autolla kuin taksillakin siirtyä myös muualle Kosin saarelle.

Jos Kosille saapuu meriteitse muualta Kreikasta tai Turkista, on satama aivan Kosin kaupungin keskustassa. Jos Kosille saapuu Kalimnokselta meriteitse, on Mastiharin satama saaren keskiosissa, ja sieltä voi linja-autolla tai taksilla siirtyä muualle saarelle.

Jos Kosin kaupunkiin saapuu muualta saarelta päiväretkelle tai jos haluaa Kosin kaupungista siirtyä jonnekin muualle saarelle, on linja-autoasema Kosin kaupungin ytimessä.

Siirtyminen Kosin lentoasemalta Kosin kaupunkiin ja muualle saarelle

Kos Airport [kartalla] (KGS) sijaitsee saaren keskiosissa, Antimahia-kylän lähistöllä. Sieltä voi siirtyä bussilla tai taksilla muualle saarelle. Jos majapaikka tai muu taho tarjoaa lisämaksusta lentokenttäkyytejä, tulee taksimatka yleensä edullisemmaksi kuin jonkun toisen tahon järjestämä matka.

Linja-auto

Lentoasemalta voi siirtyä linja-autolla Kosin kaupunkiin, Mastiharin satamaan, Kardamenaan ja Kefalokseen. Lippu, jonka saa pienellä käteisellä kuskilta, maksaa määränpäästä riippuen parista eurosta ylöspäin.

Eri linjojen aikataulut ja lipunhinnat voi katsoa lentoaseman sivuilta.

Taksi

Taksilla voi lentoasemalta siirtyä vaivattomasti Kosin kaupunkiin tai mille tahansa saaren paikkakunnalle. Kosin kaupunkiin matka kestää reilut puoli tuntia, ja hinta on yleensä 35–45 euroa. Greeka.com -sivuilta voi etukäteen järjestää matkan lentoasemalta minne tahansa saarelle.

Jos mieluummin itse tilaa taksipalvelun, on sellainen esimerkiksi Kos Taxi. Yhtiön sivuilla on myös hintoja lentoasemalta muualle saarelle.

Jos siinä tuntuu olevan ongelmia, Kos 4 All on toinen aktiivinen taksiyhtiö.

Saapuminen lautalla tai katamaraanilla Kosille ja siirtyminen satamasta muualle

Kosin kaupungin satama on yleisin paikka saapua Kosille Rodokselta, Turkista tai monilta Kreikan saarilta.

Kosin kaupungin matkustajasatama

Kosin matkustajasatama [kartalla] sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, ja sieltä on kävelymatka moneen eri Kosin kaupungin paikkaan. Jos sieltä haluaa heti siirtyä kauemmas, voi ottaa taksin ja mennä sillä Kosin kaupunkiin tai muualle saarelle.

Linja-auto linja-autoasemalla Kosin kaupungissa
KTLE-bussiasema on ytimessä, melko lähellä matkustajasatamaa.

Linja-autoasema on aivan lähellä satamaa, joten jos haluaa heti siirtyä muualle saarelle linja-autolla, on se mahdollista.

Saapuminen linja-autolla Kosin kaupunkiin

Jos Kosin kaupunkiin saapuu muualta saarelta linja-autolla tai jos sieltä haluaa siirtyä muualle saarelle linja-autolla, on KTLE-bussiasema [kartalla] ytimessä, melko lähellä matkustajasatamaa.

Määränpäitä, aikatauluja ja lippujen hintoja voi katsella KTLE:n sivuilta.

Saapuminen Mastiharin satamaan

Kosilla on myös Mastiharin satama [kartalla], jonne saapuu kuitenkin vain lauttoja Kalimnokselta.

Sieltä voi KTLE:n bussilla siirtyä parhaiten Kosin kaupunkiin ja paikkakunnille, jotka ovat Mastiharin (Mastichari) ja Kosin kaupungin välimaastossa.

Mastiharista voi myös taksilla siirtyä minne tahansa Kosin saarelle haluaakin mennä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti