Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Jäätelöauto Blackheathissa
Kesä on kuivimmillaan ja parhaimmillaan kesäkuusta elokuun loppupuolelle.

Lontoon sää ja ilmasto

Sää Lontoossa nyt

Sääennuste

MET:in tarjoama Lontoon sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Lontoossa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Lontoo on ympäri vuoden säiltään leuto kaupunki, jossa eri vuodenaikojen säät muistuttavat ajoittain melkoisesti toisiaan. Vaikka Lontoo on pohjoinen kaupunki, jonka kesäkausi on varsin lyhyt, on siellä suuren osan ajasta sen verran leutoa, että elämä on ympäri vuoden ulkosalla ja kaupunkiin voi matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa.

Lontoon varsinainen kesäkausi lähtee nikotellen liikkeelle joinain vuosina jo maaliskuussa, jolloin voi olla 20 asteen lämpötiloja ja aivan keväinen tunnelma. Huhtikuu on useimpina vuosina ensimmäinen varsinainen lämmin kuukausi, ja toukokuun aikana varsinainen kesäkausi pyörähtää liikkeelle. Kesä on kuivimmillaan ja parhaimmillaan kesäkuusta elokuun loppupuolelle, jolloin hyvinkin lämpimät ilmat ovat joinain vuosina mahdollisia ja jolloin aurinkoisia päiviä on enemmän kuin muina vuodenaikoina. Kannattaa kuitenkin huomata, että Lontoon säät ovat pahimmillaan yhtä oikuttelevia kuin Suomenkin, ja kaupungissa esiintyy ajoittain kesiä, joina lämpimät ja aurinkoiset ilmat tuntuvat jäävän täysin väliin.

Syyskausi on kevään tavoin pitkä ja leuto aika, jolloin lämpötilat äityvät koleiksi loka-marraskuun vaihteeseen mennessä, ja tämä kausi kestää melko samanlaisena aina maaliskuulle saakka. Säät ovat tähän vuodenaikaan miltei poikkeuksetta pilvisiä mutta lämpötilat vaihtelevat melkoisesti niin, että koko talven on mahdolista viettää aikaa ulkotiloissa kuten puistoissa eikä mitään lunta tai jäätä ilmaannu kuin poikkeustapauksissa päiväksi pariksi Lontoon kaduille. Talvikautena lämpötilat ovat joskus iltaisinkin sen verran korkeaita, että ruokailu tai oluen nauttiminen on terasseilla mahdollista, ja muutenkin elämää kaduilla on talvikauden melkein saman verran kuin kesäisinkin.

Brittein saaria usein vaivaavat sateet eivät aina yllä Lontooseen asti, ja koska kaupunki on perustettu saarivaltion vähäsateisimmalle ja lämpimimmälle paikalle, ei siellä sada mitenkään erityisen usein tai paljon. Pilviset säät ovat ympäri vuoden normaaleja, mutta aurinko paistaa etenkin toukokuusta syyskuulle melkoisesti, ja tällöin kaupungissa voi jopa saada rusketuksen.

Parhaat matkustusajat

Säiden puolesta Lontooseen voi matkustaa koska tahansa, mutta lämpötilojen puolesta aika huhtikuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle on parasta aikaa, sillä tällöin on takuuvarmimmin lämpimiä päiviä ja eniten toimintaa ulkosalla. Kiireimmät matkustusajat kaupunkiin ovat pääsiäinen, heinä-elokuu, syyslomien viikot lokakuussa ja aika joulua edeltäviltä viikoilta tammikuun alkuun. Lontoon kokoisessa kaupungissa kiireimmätkään matkustusajat eivät kuitenkaan ole huonoja aikoja matkustaa kaupunkiin, ja onpa siellä sen verran hotellejakin, etteivät ne koskaan ole täysin tukossa.

Lontoon vilkkaasta kulttuuri- ja urheiluelämästä pääsee nauttimaan täysin siemauksin syyskuun alusta toukokuun loppupuolelle, mutta siellä on aina kulttuuri- ja urheilutapahtumia, oli sitten kesä tai talvi, ja siellä voi koska tahansa olla suuren luokan tapahtumia, jotka tuovat jotakin uutta kaupunkiin. Jalkapallo-otteluita näkemään mielivien kannattaa matkustaa Lontooseen elokuun loppupuolelta huhtikuun loppuolelle välisenä aikana, ja nykyisin otteluita on paitsi lauantaisin ja sunnuntaisin myös viikolla, jolloin hyvällä tuurilla voi päästä seuraamaan Euroopan liigojen otteluita.

Kaiken kaikkiaan Lontooseen matkustavan ei kannata turhaan vaivata päätään ajankohdalla, sillä kaikkina vuodenaikoina siellä tapahtuu ja koska tahansa sää saattaa tuottaa pettymyksen tai yllättää täysin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2011/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti