Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Brighton
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Auringonottajia Brighton Pear -laiturilla
Brightonissa on kesät talvet leudot ilmat, eikä siellä koskaan ole montaa astetta pakkasta ja toisaalta vain harvoin elohopea kohoaa hellelukemiin.

Brightonin sää ja ilmasto

Sää Brightonissa nyt

Sääennuste

MET:in tarjoama Brightonin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Brightonissa on kesät talvet leudot ilmat, eikä siellä koskaan ole montaa astetta pakkasta ja toisaalta vain harvoin elohopea kohoaa siellä yli hellerajan. Kesäkausi on pitkä ajanjakso huhtikuulta aina marraskuun alkuun, ja lyhyt mutta pimeä ja säiltään ikävä talvikausi kestää periaatteessa vain marraskuun puolivälistä maaliskuun alkupuolelle.

Kaupungissa sataa eniten syksyllä, ja loka-, marras- ja joulukuu ovat selvästi sateisimmat kuukaudet. Tosin myös tammi- ja syyskuu ovat vähän normaalia sateisimpia aikoja, ja vähiten sateita on luvassa kesä- ja heinäkuussa.

Brightonin kesäkausi lähtee liikkeelle keväällä maalis- tai huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat 12-15 asteeseen. Varsinaisia kesäpäiviä on luvassa toukokuussa, jolloin rannalla voi hyvin aurinkoisina päivinä paistatella päivää, mutta uimaan tai varsinaiseen rantaelämään siellä voi siirtyä kesäkuussa, jolloin päivälämpötilat ovat yleensä 20 asteessa. Keskikesällä 20-22 on varsin normaali päivälämpötila ja öisinkin on yleensä 15 astetta. Hellekausia kaupungissa on vähän samaan tyyliin kuin Suomessakin eli muutaman kerran normaalin kesän aikana. Kesä jatkuu lämpimänä elokuun, ja vielä syyskuussakin on usein 20 asteen päivälämpötiloja.

Monena vuonna lokakuu on vielä hyvin mukava kuukausi viettää aikaa ainakin jonkin verran rannallakin, ja leudossa kaupungissa marraskuu ja talvikausi eivät tuo mitään merkittäviä muutoksia katukuvaan. Terassit ja muu elämä ulkosalla jatkuvat periaatteessa samaan tahtiin läpi talven, jolloin päivisin on yleensä noin 8 astetta lämmintä eikä öisinkään ole kylmempää kuin 4-5 astetta.

Vaikka Brighton on varsin leuto kaupunki, on siellä suurempi mahdollisuus nähdä lumisateita kuin esimerkiksi Lontoossa. Rannikolla saattaa joskus tulla paljonkin lunta, joka tosin sitten sulaa melko nopeasti pois. Eniten lumisateita on luvassa joulu-helmikuussa.

Parhaat matkustusajat

Brighton on kaupunki, johon lontoolaiset lähtevät talvellakin juhlimaan viikonloppuisin ja jonne kesäkautena tullaan sankoin joukoin rantalomaa viettämään. Näin siellä on ympäri vuoden paljon vierailijoita viikonloppuisin ja sellaisina aikoina kuin uutenavuotena, ystävänpäivänä, pääsiäisenä ja koulujen lomien aikaan etenkin kesällä ja vielä lokakuussakin. Kiireisintä sen majapaikoissa ja 11 kilometrin pituisella rannalla on heinä- ja elokuussa, mutta kesä- ja syyskuussakin voi olla melkoisesti ihmisiä rannalla etenkin viikonloppuisin.

Brightoniin matkaava varaa majapaikkansa hyvissä ajoin etukäteen, jos matka sinne sattuu viikonlopuksi, keskikesäksi tai muuksi vilkkaaksi vierailuajaksi kuten ystävänpäiväksi. Kaupunki on melko suuri, ja siellä on mahdollista nopeasti päästä syrjäkaduille eroon ihmismassoista, mutta keskikesällä ranta ja sen edessä olevat korttelit ovat hyvin vilkkaita etenkin viikonloppuisin ja iltapäivästä pitkälle yöhön.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti