Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Christchurch Meadow
Sää hellii laajaa ja niittymäistä Christchurch Meadow -aluetta Christchurch Collegen takana.

Oxfordin sää ja ilmasto

Sää Oxfordissa nyt

Sääennuste

MET:in tarjoama Oxfordin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Oxfordin ilmasto on samanlainen kuin Lontoossa, eli kaupunki sijaitsee Britannian parhaalla paikalla, jolla sataa vähiten, ja aurinkokin paistelee siellä useammin kuin saarivaltion monessa muussa osassa.

Sateet jakautuvat varsin tasaisesti ympäri vuoden, mutta syys- ja lokakuu ovat hivenen muita sateisempia kuukausia. Auringosta kaupungissa voidaan nauttia eniten touko-elokuussa, mutta marraskuusta helmikuun loppuun aurinkoa ei kaupungissa juuri nähdä. Keliensä puolesta kaupungin säät ovat varsin tasaisia myös, niin että kylmää siellä on ani harvoin, lunta ei juuri koskaan ja miltei mihin vuodenaikaan tahansa säät saattavat olla hyviä tai sitten aivan onnettomia. Lämmintä on varmimmin toukokuun alusta syyskuun alkupuolelle, mutta kaupungissa on koettu hellelukemia useasti huhti- ja lokakuussakin.

Kesäkausi alkaa Oxfordissa jo maalis-huhtikuussa, joskin leudossa kaupungissa talven ja kevään välillä ei ole mitään suurta dramatiikkaa. Kesäkausi jatkuu vaihtelevalla menestyksellä aina syyskuun loppupuolelle, ja suurena osana vuosista vielä lokakuun loppupuolellakin on paljon päiviä, jolloin opiskelijat lukevat nurmikoilla läksyjään. Ilmat kylmenevät marraskuussa, eikä puistoissa juuri istuskella ennen kuin maaliskuu taas koittaa.

Parhaat matkustusajat

Oxford on hyvä vierailukohde mihin vuodenaikaan tahansa, sillä kelit ovat yleensä sen verran leutoja, ettei talvellakaan tarvitse liikkua pipo päässä mutta kesäkään ei yleensä liian kuuma ole. Jos haluaa nauttia Oxfordin kauniista luonnosta puistoissa ja kenties joella veneellä soudellen, kannattaa paikalle tulla pääsiäisen ja lokakuun alkupuolen välillä. Jos haluaa olla paikalla silloin kun opiskelijatkin ovat ja jolloin on kaikenlaista ohjelmaa ja kulttuuria, kannattaa paikalle tulla ajalla lokakuun alusta kesäkuun loppupuolelle.

Oxfordissa on hyvää tunnelmaa talvellakin. Ennen joulua joulumarkkinat ovat tunnelmallisia, ja muutenkin jouluostoksia on kaupungissa mukava tehdä marraskuun alkupuolelta jouluaattoon. Heti tapaninpäivänä alkavat alennusmyynnit, ja muutenkin kaikki pyhäpäivät joulupäivää lukuun ottamatta ympäri vuoden on omistettu shoppailulle ja ajanvietolle Oxfordin keskustassa ja nähtävyyksillä. Pääsiäinen, josta kesäkausi yleensä lähtee liikkeelle, on sekin normaalia tunnelmallisempi aika vierailla kaupungissa, mutta tämä on hyvin kiireinen aika käydä siellä.

Oxford on aina jonkin verran kiireinen paikka, eikä siellä ikinä voi olla aivan omassa rauhassaan, mutta erityisen vilkasta siellä on silloin, kun yliopistovuosi alkaa, lokakuun syyslomien aikaan, ennen joulua, talven lomaviikoilla, pääsiäisenä sekä elokuussa. Viikonloput ovat aina kiireisempiä kuin viikot. Ne saattavat keskellä talveakin olla uskomattoman vilkkaita, mutta valtaosa kaupungissa vierailevista tulee sinne vain päiväksi eikä yövy siellä. Tästä huolimatta Oxfordissa yöpyvä varmistaa majapaikkansa hyvissä ajoin, sillä siellä on nähtävyyksien ja yliopistojen takia aina melkoisesti vierailijoita.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti