Latvia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kesäinen tapatuma, Valmiera, Latvia
Kaupunkifestivaalit tuovat Latvian pieniin kaupunkeihin elämää, ja jos ne sattuvat kesälle niin kuin Valmierassa kannattaa niissä vierailla.

Tapahtumat, liikunta ja urheilun seuraaminen

Latvian suurimpia tapahtumia

Latviassa on perinteisesti ollut pieneksi maaksi paljon tapahtumia, mutta koronakriisi on sielläkin tehnyt tulevaisuudesta etenkin tapahtumien osalta täysin epävarman. Valtaosa Latvian tunnetuimmista tapahtumista on ollut Riiassa ja kesäisin myös sen lähellä olevassa Jürmalassa, mutta muuallakin maassa on tapahtumia. Jos tapahtuma on muualla kuin Riiassa, kannattaa majapaikka varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä niitä on muualla kuin maan pääkaupungissa hyvin rajallinen määrä.

Suosittuja tapahtumia ovat Latviassa jo jonkin aikaa olleet musiikkifestivaalit, ja sekä Bauska että Liepāja kunnostautuvat suurilla kesän musiikkifestivaaleilla. Liepāja on Latvian kenties virein musiikkikaupunki, ja siellä on muulloinkin hyviä keikkoja ja musiikkitapahtumia, jotka ovat luonteeltaan nuorekkaita ja viihteellisiä.

Kaupunkifestivaalit tuovat Latvian pieniin kaupunkeihin elämää, ja jos ne sattuvat kesälle niin kuin Valmierassa kannattaa niissä vierailla.

Muita Latvian tapahtumia voi katsella Latvia Travelista.

Latvian kulttuurielämää: Urheilun harrastaminen ja urheilutapahtumat

Latvia ei ole samantyylinen kulttuurimaa kuin Viro, eikä sitä maailmalla tunneta kirjailijoistaan tai säveltäjistään. Latvia onkin maa, joka on kunnostautunut urheilun saralla, ja sinne voi lähteä sekä harrastamaan liikuntaa että urheilua seuraamaan.

Valmiera
Kesäisin Latvia on paikka, jossa voi pyöräillä ja tehdä uskomattoman pitkiä patikointiretkiä.
Kuva: Nauris Vasilevskis

Liikuntamahdollisuudet

Siguldassa on maailmallakin harvinainen kelkkailurata. Sigulda ja Cēsis, jotka sijaitsevat melko lähellä Riikaa, Keski-Latviassa, ovat loistavia paikkoja harrastaa talviurheilua, joskaan Latviassakaan talvet eivät enää ole entisellään vaan loskakelit ovat nykyään pakkaskelejä yleisempiä.

Kesäisin Latvia on paikka, jossa voi pyöräillä, tehdä uskomattoman pitkiä patikointiretkiä, joista osa voi olla Viron puolella, soudella kanootilla tai liidellä tuulen mukana.

Latviassa on paljon urheilukeskuksia, ja yksi monipuolinen keskus on Siguldassa.

Urheilun seuraaminen

Latviaan on tapana talvisin lähteä katsomaan jääkiekkoa, jota pelataan Riiassa, ja maassa on myös varsin kovatasoisia koripallojoukkueita.

Jääkiekko

Latvian jääkiekkojoukkue on ajoittain esittänyt hyviä otteita, mutta maan oma jääkiekkosarja on tasoltaan heikko. Pelastus kuitenkin on Riian KHL-joukkue, joka on ollut sarjassa mukana alusta lähtien. Joukkue pelaa lähellä Riian keskustaa syyskuun alkupuolelta maaliskuun alkuun, mutta valitettavan harvoin sitä on nähty pudotuspeleissä.

Koripallo

Latvia on varsin hyvä koripallomaa, ja Neuvostoliiton joukkueissa oli aina muutama latvialainen. Perinne on jatkunut, mutta tietenkin nykyään moni suuntaa Euroopan suuriin joukkueisiin ja pidemmällekin, joten paikalliset liigat eivät ole tasoltaan parhaita.

Latviassa voi kuitenkin nähdä Viron ja Latvian yhteisliigaa, jolla on otteluja Virossakin. Ventspils voitti ensimmäisen mestaruuden, ja Latviassa esimerkiksi myös Riiassa ja Valmierassa on joukkueet.

Hyvä joukkue on VEF Riga, joka usein pelaa mestarien liigassa ja tietenkin myös Viron ja Latvian liigassa. Heidän kotiottelunsa ovat Riian olympiakeskuksessa [kartalla], joka sijaitsee jäähallin vieressä, raitiovaunulinja 11 reitin varrella (pysäkki: Tallinas iela).

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 5: Tutustu Latvian eri kaupunkeihin tarkemmin.

Teksti: Peter Forsberg
2021/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti