Latvia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Riika
Riika
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
exit (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Riiassa on lukuisia, erittäin pitkälle vietyjä pakopelihuoneita.

Lisää ajanvietevinkkejä

Riiassa voi hyvin tehdä muutakin kuin kierrellä nähtävyyksiä, käydä museoissa ja ottaa osaa opastetuille kierroksille. Siellä voi tehdä kaikenlaista, kuten golfata, saunoa tai pelata pakohuonepeliä tai muita pelejä eri puolilla keskustaa.

Pakene pakopelihuoneesta tai pelaa muita ryhmäpelejä

Riiassa on lukuisia, erittäin pitkälle vietyjä pakopelihuoneita, joista useista vastaa Escape Room. Heidän pelitiloissaan voi tehdä kaikenlaista ”vaarallista” ja ”laitontakin” normaalin pakenemisen sijaan, ja siellä voi ryhtyä esimerkiksi kovan luokan rikolliseksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivuilla, hinnat vaihtelevat kellonaikojen mukaan ja hinnat vaihtelevat myös sen mukaan kuinka monta osallistujaa on. Jos mielii päästä pelaamaan tiettyyn tarkkaan ja yleisesti hyväksi miellettyyn aikaan, kuten viikonloppuna iltapäivällä tai illalla, kannattaa varaus tehdä jo ennen matkaa.

Eri huoneet sijaitsevat eri puolilla keskustaa, joten varausta tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota huoneen osoitteeseen. Pakopeli- ja pelihuoneita on ympäri kaupungin, ja kohtalaisen keskeisiä ovat esimerkiksi Lāčplēša iela 43/45 [kartalla], Dzirnavu iela 20 [kartalla] ja Miera iela 61 [kartalla], joka on lyhyen ratikkamatkan päässä ydinkeskustasta.

Jos ei halua poistua vanhastakaupungista, missä kylläkin on vilkkaampaa ja kalliimpaa, on sielläkin muutama pakopelihuone.

Exitmania (Kaļķu iela 11a) [kartalla] on monen illanviettopaikan vieressä oleva pakopelihuone, jossa voi pelata aamukahteen.

Sauno

Latviassa on pitkät saunomisperinteet, ja siellä on Viron tavoin mahdollista saunoa ja rentoutua mitä erilaisimmilla ja yleensä perinteisillä tavoilla. Maaseudulla on paljon vanhanajan saunoja, joita ei Suomesta juuri enää löydykään, ja monissa Riian hotelleissa on erilaisia saunoja, suomalaisista turkkilaisiin. Jos ei halua erikseen lähteä Riian-matkalla saunaan, kannattaa siis valita hotelli, jossa on sauna ja mahdollisesti myös kylpyläpalvelut. Niitä löytyy kaikkialta kaupungista, myös vanhastakaupungista, mutta saunalliset hotellit tuppaavat olemaan normaalia suurempia ja kalliimpia majapaikkoja, joskin poikkeuksiakin on.

Suomalaisen on hyvä olla tietoinen siitä, että Latviassa ei kuten ei muissakaan saunamaissa ole kotimaan tavoin suotavaa tai edes sallittua viedä alkoholia sisältäviä pulloja tai tölkkejä löylyhuoneeseen. Oleskelutilat ovat niitä, joissa saunomisen jälkeen tai välissä otetaan jotakin ja kenties vähän napostellaankin jotakin.

Tallinnan tiellä, parin kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Baltā pirts (Tallinas iela 61) [kartalla], on pikemminkin paikallisten kuin turistien suosiota nauttiva saunaparatiisi. Se on harmillisesti maanantaisin ja tiistaisin suljettu, ja muina päivinä avoinna klo 8–20 paitsi pe ja la klo 21 asti. Siellä on suomalaistyylinen vanhanajan sauna, turkkilainen höyrysauna, uima-allas, parturi-kampaamo, hierontaa ja kaikenlaisia luonnonmukaisia saippuoita ja voiteita. Siellä on myös kahvila, jonka ruoat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Hintoja on monenlaisia, mutta saunomaan ei normaali työtätekevä aikuinen pääse alle 13 eurolla ja yleinen hinta on 15 euroa. Paikan päällä vuokrataan tarvikkeita ja myydään vihtojakin, mutta jos haluaa säästää, kannattaa ottaa oma pyyhe, saippuat ja mahdollisesti varvastossut mukaan.

Saunalle ei ole mahdoton kävelymatka keskustan mistään osasta, mutta saunan eteen pääsee johdinautolinjalla 5 (pysäkki: Vārnu iela) ja lähellä on myös usean raitiovaunun (linjat 1, 3 ja 11) pysäkki, nimeltään ”Tallinas iela”.

Golfaa

Riika on Suomen kaltainen, ilmastonsa takia hankala paikka golfille, mutta keskustan lähellä on Ozo Golf Club (Mīlgrāvja iela 16) [kartalla]. Tälle 18-reikäiselle golf-kentälle on vain reilun 10 minuutin automatka keskustasta, ja kesäisin sinne voi tulla pelaamaan klo 8.30–20. Normaalin pelin lisäksi täällä voi harjoitella rangella, chipping greenillä ja putting greenillä. Varsinaisen golfin pelaaminen sinänsä on hintavaa, niin että 18 reikää maksaa viikollakin 60 euroa, viikonloppuna enemmän.

Lisää ajanvietettä:

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä Riiassa

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Stuart Cunningham /Flickr
2019/10

Ilmoitustaulu

Suomenkielisen oppaan vetämiä retkiä Riiassa ja ympäristössä

Riika suomeksi

http://www.riga.fi/

Suomea puhuva paikallinen Arnis Pooks vie Riiassa vierailevia opastetuille kierroksille kaupungissa ja retkille sen ympäristöön, kuten Jurmalaan. Retket esitellään nettisivulla, ja sivujen kautta voi myös suoraan tehdä varauksen. Jarnis on toiminut suomen kielen opettajana Pohjoismaiden lukiossa Riiassa ja Latvian yliopistossa ja hän pitää työskentelystä suomalaisten kanssa, jotka vierailevat Riiassa ja haluavat tietää enemmän Latviasta tai vain viettää aikaa mukavasti Riiassa.

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Kävimme Riian eläintarhassa. Menimme sinne ratikalla, ohjeet löytyivät eläintarhan sivuilta. Ratikalla tuli matkustettua noin 20-25min. Eläintarha oli tosi kiva paikka myös tällaisille nuorille aikuisille ;). Nähtävää oli paljon. /Kerppu

Urheilufanit, KHL-matsi Riiassa on kokemisen arvoinen juttu. Tunnelma on aika upea. /mopedi

Riika on täynnä puistoja ja leikkikenttiä lapsille :) Vihreää ja ihanan, uskomattoman siistiä. /mama

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti