Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Turkish Airlines lentokone (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Suomesta on hankala päästä Bodrumiin muuten kuin pakettimatkojen tilauslennoilla, mutta sinne voi matkustaa parhaiten välilaskullisilla lennoilla, joita lentää Turkish Airlines.

Matkat Bodrumiin ja Bodrumin hotellit ja muut majapaikat

Valtaosa matkustajista lähtee Bodrumiin pakettimatkalle, mutta se on myös hyvä omatoimikohde, jolloin Bodrumin lisäksi voi ajatella yöpyvänsä muualla Turkissa tai jopa Kreikassa. Kreikan Kosille voi olla helpompi päästä kuin Bodrumin lähellä olevalle lentoasemalle, joskaan Kos ei kuulu kaikkein suosituimpiin lomapaikkoihin eikä sinnekään ole paljon lentoja.

Bodrumissa on paljon erilaisia majapaikkoja, joita on perinteisesti ollut helppo järjestää vasta perille saavuttuaan. Jos kuitenkin haluaa nauttia lomasta täysin siemauksin sen alusta alkaen eikä halua tuhlata aikaa järjestelyihin, kannattaa majapaikka Bodrumista tai muualta sen niemimaalta katsoa heti sen jälkeen kun on varannut lennot.

Lennot Suomesta Bodrumiin

Suomesta on hankala päästä Bodrumiin (BJV) muuten kuin pakettimatkojen tilauslennoilla, mutta sinne voi matkustaa parhaiten välilaskullisilla lennoilla. Lyhyimmät välilaskulliset lennot kestävät noin kuusi ja puoli tuntia. Istabuliin lentää tosin paljon koneita, ja Istanbulissa voi vaihtaa Bodrumiin menevään koneeseen.

Turkish Airlines lentää välilaskullisia lentoja Bodrumiin.

Air Baltic lentää välilaskullisia lentoja Riian kautta Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Istanbuliin.

Myös Finnair lentää suoria lentoja Suomesta Istanbuliin.

Jos lentää Istanbuliin, voi siellä vaihtaa Bodrumiin menevään koneeseen, riippumatta millä lentoyhtiöllä saapui perille. Istanbulissa on useita lentoasemia, joten kannattaa varmistaa, että lennot laskeutuvat ja lähtevät samalta lentoasemalta. Pegasus on yhtiö, joka lentää eniten Turkin sisäisiä lentoja. Pegasus lentää myös Tukholmasta Turkkiin, ja sillä voi kesäkauden aikana myös päästä varsin hyvin Tukholmasta suoraan Bodrumiin.

Lisää lentoja Bodrumiin:

Bodrumiin voi lentää tulevaisuudessa useampia yhtiöitä ja sinne voi myös lentää välilaskulla. Tietoa lennoista voi katsoa Skyscannerista.

Lentoasemalta muualle niemimaalle

Milas-Bodrum Havilimani [kartalla] eli Bodrum Airport (BJV) sijaitsee reilun puolen tunnin päässä Bodrumin linja-autoasemasta, jonne Havas-bussi kulkee. Lentokentän sivuilta voi ladata sovelluksen, mutta bussit kulkevat hyvin ja lipun voi ostaa kuskilta käteisellä. Myös taksilla voi saman matkan tehdä noin puolessa tunnissa, ja taksin pitäisi olla sen verran edullinen, että kaksi ihmistä pääsee sillä edullisemmin kuin bussilla.

Lennot Kosille

Kosille ei ole kovin hyvin Suomesta kesälläkään lentoja, mutta sinne pääsee Ateenan kautta ja Finnairilla oli ennen koronakriisiä lentoja Kosille, joten ne voivat vielä palata ohjelmistoon.

Tietoa siitä miten Kosille voi Suomesta lentää saa Pienestä Matkaoppaasta.

Siirtyminen Kosilta Bodrumiin

Pienestä Matkaoppaasta voi katsoa miten Kosin lentoasemalta pääsee Kosin kaupunkiin, josta voi sitten lähteä katamaraanilla Bodrumiin. Katamaraanimatka kestää alle puoli tuntia suuntaansa.

Bodrumiin pääsee Kosilta parhaiten iltapäivisin, ja sopivan yhteyden voi katsoa Ferry Bodrum -sivuilta.

Hotelli
Bodrumin vaatimattomimmissakin hotelleissa saattaa olla uima-allas, joka täälläpäin on erityisen kätevä.
Kuva: Peter Forsberg

Bodrumin ja Bodrumin niemimaan hotellit ja muut majapaikat

Bodrumin niemimaa on varsin laaja paikka, ja sieltä majapaikkaa etsivän kannattaa kiinnittää suurta huomiota sijaintiin ja kulkuyhteyksiin. Kätevin paikka hotellille tai muulle majapaikalle on Bodrumin keskusta, jossa on hotelleja myös merenrannalla. Muualla kuin Bodrumissa sijaitsevat suuret hotellit ja lomakeskukset, mutta ne ovat Turkissa yleensä sellaisia, että niistä on hankalaa tai hintavaa lähteä edes käymään missään muualla.

Bodrumin vaatimattomimmissakin hotelleissa saattaa olla uima-allas, joka täälläpäin on erityisen kätevä. Etenkin kesähelteillä uima-allas on loistava mutta myös alku- ja loppukaudesta, jolloin meressä uiminen ei ole yleensä parhaimmillaan, uima-altaalle tulee käyttöä. Bodrumista voi saada huoneen 30–40 eurolla, enemmän valinnanvaraa on jos maksaa 40–50 euroa ja 50 euroa ja enemmän maksavat hotellit ovat yleensä jo tasokkaita. Bodrumissa ja muualla niemimaalla on perinteisten hotellien ja lomakeskusten lisäksi paljon huoneistoja ja huoneistohotelleja, kuten myös muunkinlaisia majapaikkoja.

Jos Bodrumin kaupungin tuntumassa haluaa hyvin varusteltuun lomakeskukseen, jossa on uima-altaita ja täyshoito, on Museum Resort hinta-laatusuhteeltaan erinomainen paikka, joka on myös sen verran hyvällä paikalla, että sieltä on helppo vierailla muuallakin.

Kaikkia Bodrumin niemimaan majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Bodrumin kaupungin lisäksi jotkut muut niemimaan paikkakunnat ovat varteenotettavia hotelleille. Etenkin perheiden suosiossa oleva Bitez ja Bodrumin kaupungin lähin rantapaikka Gümbet ovat hyviä majapaikoille.

Pakettimatkat Bodrumiin

Bodrumiin on ennen tehty paljonkin pakettimatkoja, mutta koronavuosien jälkeen niitä ei juuri ole. Bodrum kuitenkin vielä palaa matkatoimistojen ohjelmistoon, ja kun niin tapahtuu, ilmestyvät ne näille Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin sivuille.

Teksti: Peter Forsberg
2023/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti