Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Cadiz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Perhe luistelee Plaza Fragelalla
Jos Cádiziin lähtee päiväretkelle esimerkiksi Sevillasta tai Gibraltarista, joista on sinne siedettävä matka, voi hyvin lähteä koska tahansa, vaikka keskellä talvea.

Perheen kanssa Cádiziin, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa Cádiziin

Cádiz on hyvä kaupunki vierailla lasten tai nuorten kanssa vaikka jostakin lähistöltä, ja se on myös melko rauhallinen ja mukava rantalomakaupunki, jossa rantalomaa on paras viettää huhtikuulta lokakuulle.

Cádizin lähistöllä on monia vierailupaikkoja, joissa voi melko nopeasti vierailla, ja sieltä voi myös käydä Marokon puolella Tangerissa, jonne voi meren yli siirtyä Algecirasista tai Tarifasta. Matka Atlantin rannalla olevan Cádizin ja Välimeren rannalla olevan Algecirasin välillä on kuitenkin serpentiininen, ja tällä matkalla moni kärsii matkapahoinvoinnista.

Cádizissa on kaksi hyvää rantaa, mutta ne ovat todella vilkkaita ainakin heinä- ja elokuussa. Cádizissa ei yleensä ole kauhean kuumaa kesälläkään, mutta vaikka se on Euroopan lämpimin kaupungin talvisin, ei siellä ole juuri lainkaan rantaelämää marraskuun loppupuolelta maaliskuulle.

Cádizissa on kaikenlaista mielenkiintoista, ja kaupungin turistisivut valaisevat mitä kaupungissa ja sen ympäristössä voi lasten ja nuorten kanssa tehdä.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Cádizissa liikkuu linja-autoja, mutta turistille kävely ja taksikyydit ovat parhaita tapoja siirtyä paikasta toiseen. Cádiz on yllättävän kookas kaupunki, mutta ydin on suhteellisen pieni eikä Cádizissa ole kovinkaan kannattavaa siirtyä vanhaankaupunkiin johtavia portteja kauemmas ytimestä.

Linja-auto Cádizissa ja sieltä toisiin kaupunkeihin

Paikallisbussit kulkevat esimerkiksi rantakatua pitkin, ja jos haluaa nousta bussin kyytiin, kannattaa mennä pysäkille, katsoa aikataulua ja nousta bussiin, josta kuskilta voi pienellä rahalla ostaa edullisen lipun. Aikatauluja voi katsella Go Eurosta.

Jos haluaa muille paikkakunnille, jotka ovat lähellä tai kaukanakin, kannattaa mennä bussiasemalle [kartalla], jolta pääsee bussilla muualle. Liput ostetaan joko etukäteen tai kuskilta, yhtiöstä ja linjasta riippuen, ja paikalla kannattaa käydä etukäteen. Asemalla on vähän palveluita, mutta siellä on wc:t ja säilytyslokeroita. Kannattaa huomata, että bussilaiturien vierestä, vähän piilosta, voi portaita pitkin siirtyä rautatieasemalle ja sen kautta ydinkeskustaan huomattavasti nopeammin kuin jos lähtee harhailemaan aseman ohi kulkevaa tietä pitkin. Takseja bussiasemalla on vain satunnaisesti.

Rautateitse Cádizissa ja sieltä sisämahan

Juna on tietenkin varteenotettava kyyti Jereziin ja aina Sevillaan asti. Rautatieasemalta [kartalla] lähtee esimerkiksi C1-paikallisjuna, joka kulkee Playa de la Victorian ohi Jereziin ja siitä eteenpäin. Toinen juna on MD, joka kulkee Sevillan San Justa -asemalle. Aikatauluja voi katsella esimerkiksi Go Eurosta.

Cádizin rautatieasemalla on tietoa aikatauluista ja lipuista, ja muualle julkisilla haluavan on paras vierailla etukäteen siellä. Asemalta on suora yhteys linja-autoasemalle mutta se pitää löytää. Bussiaseman takaosissa on portaat ylöspäin, jotka johtavat asemalle, ja tämä on myös lyhyin reitti bussiasemalta vanhaankaupunkiin.

Taksi

Taksi on varteenotettava kyyti paitsi Cádizissa myös sen ympäristössä, ja 3–4 henkeä voi melko edullisesti siirtyä myös muihin kaupunkeihin, kuten Jereziin. Jos haluaa tehdä taksikierroksen koko alueella, on Cadiz Taxi Tours yksi mahdollisuus. Jos haluaa vain siirtyä muualle, on Cádizin asemilla ja keskustan aukioilla takseja, ja sellaisen voi koska tahansa tilauttaa majapaikan tai ravintolan välityksellä.

Pyöräily

Cádiz on monin tavoin ihanteellinen pyöräilykaupunki, ja etenkin sen rantapromenadeilla, joiden mittailu kävellen vie aikaa, on mukava pyöräillä. Pyörän saa alleen monesta paikasta, ja yksi vuokraamo on Las Bicis Naranjas (Calle Antonio López 5, avoinna klo 10–21), joka tekee opastettuja pyöräilykierroksia ja josta saa pyörän viidellätoista eurolla koko päiväksi.

Matkat Cádiziin

Cádiziin ei tehdä Suomesta pakettimatkoja, eikä sinne ole aivan helppo Suomesta suoraan siirtyä. Lähellä on kuitenkin varsin vilkkaita lentoasemia, joista Málagan ja Sevillan kentät ovat melko lähellä. Madridista voi myös tulla nopeasti junalla tai huomattavasti hitaammin bussilla Cádiziin. Cádizin rautatie- ja bussiasemat ovat aivan keskustan vieressä. Niiden vieressä olevasta satamasta voi lähteä lautalla muualle, ja suosituin laivamatka on reilun vuorokauden mittainen merimatka Kanariansaarille.

Norwegian lentää
Helsingistä voi lentää Málagaan ja Madridiin esimerkiksi Norwegianin koneilla, ja niiltä voi jatkaa matkaa maitse Cádiziin.

Lennot Suomesta Espanjaan

Helsingistä voi lentää Málagaan ja Madridiin esimerkiksi Norwegianin koneilla.

Vueling on espanjalainen yhtiö, jolla voi päästä välilaskun kanssa tai Madridista moneen eri maan kolkkaan.

Skyscannerista voi etsiä lisää yhteyksiä Suomen ja Espanjan välillä.

Málagasta ja Sevillasta Cádiziin

Málagasta voi saapua Cádiziin bussilla, mutta niitä ei tule sieltä usein kuin Sevillasta, josta voi tulla sekä bussilla että junalla Cádiziin alle kahdessa tunnissa.

Hyvä kyyti Sevillasta Cádiziin on MD-juna, joka kulkee San Justa -asemalta Cádizin rautatieasemalle, joka on ytimen vieressä. Joidenkin yhteyksien aikatauluja ja hintoja voi tarkastella Go Eurosta, mutta MD-junalla Sevillasta haluavan on hyvä mennä San Justan asemalle ja katsella siellä aikatauluja ja kysellä lipuista.

Madridista Cádizisiin

Madridista voi siirtyä Cádiziin rautateitse. Lippu kannattaa ostaa mahdollisimman ajoissa, sillä etukäteen tilaava voi säästää kymmeniä euroja. Matka kestää 4–5 tuntia, ja edullisimmillaan sellainen maksaa noin 40 euroa.

Linja-autot kulkevat Madridista Cádiziin pidempään, 7–9 tuntia, ja matkan voi tehdä myös yön yli. Bussilipun voi saada alkaen reilulla 15 eurolla.

Lautalla Kanariansaarille

Lautalla Cádiziin voi saapua tai sieltä voi lähteä Las Palmasiin, Teneriffalle tai Lanzaroteen. Matkat ovat melko hintavia, ja Lanzarotelle, jonne on lyhin matka, matka kestää 30–35 tuntia. Lautat kulkevat melko harvakseltaan, yleensä kerran viikossa, ja lokakuulta maaliskuulle voi esiintyä pahojakin myrskyjä. Yhtiö, joka kulkee Kanarian ja Cádizin välillä, on Transmediterranea.

Cádizista Tangeriin

Cádiz on hyvä paikkakunta niille, joita kiinnostaa vierailu Marokon Tangerissa. Cádizista voi melko nopeasti siirtyä Tarifaan, josta lähtevät nopeat alukset, ja Algecirasiin, josta lähtevät hitaammat autolautat.

Nopeat alukset jäävät etenkin loka- ja maaliskuun välisenä aikana herkästi satamaan tai myöhästyvät, mutta autolautat kulkevat lähes aina, joskin nekin voivat talvisin myöhästyä. Nopealla aluksella meren ylittää reilussa puolessa tunnissa ja autolautalla parissa tunnissa. Nopeat alukset menevät suoraan Tangerin keskustaan, mutta autolautat lähes tunnin matkan päässä keskustasta olevaan Tanger Med -satamaan [kartalla].

Tanger on kaupunki, jossa voi hyvin viettää yön, mutta jos aikaa on vain yksi päivä, kannattaa reissuun lähteä kesäkauden aikana nopealla aluksella heti aamulla ja viimeisimmät alukset tulevat takaisin klo 20–22. Cádizista voi siirtyä satamiin bussilla, joka kulkee Tarifan kautta Algecirasin bussiasemalle, ja se on noin vartin kävelymatkan päässä satamasta. Lipun voi ostaa etukäteen netistä, mutta sekä Algericarissa että Tarifassa on paljon lipunmyyntipisteitä, joista monet ottavat vastaan vain käteistä. Passi on oltava mukana jo lippua ostaessa, ja lippu on hyvä käydä hakemassa edellisenä päivänä.

Lisätietoa Tangeriin siirtymisestä ja sen majapaikoista voi katsoa Pienestä Matkaoppaasta.

Plaza del Palillero
Hotelleja ja hostaleita on sen verran aivan ytimessä, että tarvetta mennä kauas keskustasta ei ole.

Hotellit ja muut majapaikat

Cádiz on hyvä kaupunki majapaikkojensa puolesta, sillä niitä on siellä paljon ja niiden joukossa on paljon kohtuuhintaisia. Niille, jotka eivät halua maksaa enempää kuin 40–50 euroa kahden hengen huoneesta, voidaan suositella pienehköjä perhehotelleja (hostal), jotka ovat siistejä, rauhallisia ja edullisia majapaikkoja. Myös hospederia- ja pensión-nimeä käyttävät majapaikat ovat yleensä varsinaisia hotelleja edullisempia. Monet Cádizin majapaikat ovat tätä huomattavasti kalliimpia, ja erityisen kalliita majapaikat ovat rantakauden aikana, etenkin toukokuulta lokakuulle.

Erilaisia hotelleja ja hostaleita on sen verran aivan ytimessä, että tarvetta mennä kauas keskustasta ei ole. Jos haluaa viettää paljon aikaa rannalla, kannattaa katsoa hotelli, joka on yhden kaupungin rantojen lähellä. Jos Cádiziin saapuu pääsiäisenä, kesäviikonloppuna, heinäkuulta syyskuulle tai lokakuun kahden viimeisen viikon aikana, kannattaa majapaikka varata ainakin pari kolme kuukautta etukäteen. Cádizissa on melko kuumaa kesäkuun alusta syyskuun loppuun, joten ilmastointi on tällöin hyvä, mutta siellä ei ole juuri koskaan talvisin niin kylmä, että lämmitys olisi välttämätön.

Keskeinen, kohtuuhintainen ja paikallista tyyliä noudattava majapaikka on Pénsion España, joka on lähellä sekä rantaa että tuomiokirkkoa. Perhehotellissa on monenmoista huonetta, myös perhehuoneita, ja varaus on kesäkaudella kannattavaa tehdä ainakin pari kolme kuukautta etukäteen.

Toinen melko kohtuuhintainen ja keskeinen majapaikka, josta on pidetty valtavasti, on Spanish Galleon. Myös tähän hotelliin on varaus hyvä tehdä pari kolme kuukautta etukäteen.

Habitacion Centro on sekin samaa kohtuuhintaista mutta pidettyä kastia. Tämä majapaikka on erityisen lähellä rantaa.

Neljäs edullinen, pidetty ja keskeinen majapaikka on Pénsion Cádiz, joka on aivan vanhankaupungin parhailla paikoilla. Se on melko moderni hotelli, jonka huoneet ovat siistejä ja avaria.

Kaikki Booking.comin majapaikat Cádizissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti