Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Cadiz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kauppoja vanhassakaupungissa
Ostoksia on paras tehdä aivan ytimessä. Kaupunki on laaja, ja siellä on kaikenlaista muuallakin, mutta ytimen ulkopuolelta löytyy lähinnä vain suuria valintamyymälöitä ja ostoskeskuksia.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Cádizissa

Ostokset

Cádiz on kohtalaisen hyvä paikka tehdä ostoksia, mutta monet liikkeet eivät ole siellä avoinna sunnuntaisin, juhlapyhinä tai iltapäivisin, jolloin valtaosa liikkeistä on siestalla. Myös maanantai- ja lauantai-ilta ovat aikoja, jolloin monet liikkeet ovat kiinni.

Cádizissa on käytössä euro, siellä käyvät kortit hyvin muualla kuin kauppahallissa ja kojuissa ja ostoksia on paras tehdä aivan ytimessä. Kaupunki on laaja, ja siellä on kaikenlaista muuallakin, mutta ytimen ulkopuolelta löytyy lähinnä vain suuria valintamyymälöitä ja ostoskeskuksia, joita ydinkeskustassa on rajallisesti.

Ostoksille kannattaa suunnata kauppahallin [kartalla] ympäristöön, jonka tuntumassa ovat kaupungin parhaat ostospaikat. Kauppahalli on värikäs ja vilkas paikka tehdä ostoksia paikallisten kanssa, ja se on varmimmin avoinna klo 9–14. Sen ympäristössä on hyviä ravintoloita ja kauppoja, joista Carrefour on avoinna joka päivä. Muitakin valintamyymälöitä, kuten Supersol, löytyy tältä aukiolta (Plaza Liberdad), ja siitä vähän matkan päässä ovat kaupungin parhaat ostoskadut.

Kauppahallin tuntumassa on kukkakauppiaistaan tuttu aukioPlaza de Las Flores (Plaza de Las Flores), ja siltä lähtee useita hyviä ostoskatuja. Pääasiallisia ostoskatuja, joilla on lähinnä pieniä liikkeitä ja putiikkeja laidasta laitaan, ovat Calle Ancha, Calle Novena ja Calle José del Toro, jotka kaikki ovat Plaza del Pallilero -aukionPlaza del Pallilero tuntumassa. Myös kauppahallin toisella puolella, lähellä katedraalia olevat kadut, kuten Calle Compañía ja Calle Pelota [kartalla], ovat kaupoiltaan hyviä.

Alue on täysin kuollut iltapäivisin (noin klo 14–17), mutta tämä Cádizin ydinkeskusta on vilkas ostiskelupaikka aamuisin, ja iltaisin siellä on myös vilkasta tunnelmaa.

Paella
Cádizin suurinta herkkua ovat kalaruoat ja ateriat, jotka on höystetty merenelävillä, ja paella on varma valinta.

Ruoat ja ravintolat

Cádizin parhaat ravintolat ovat ydinkeskustan pääpaikoilla, mutta laajalle levittäytyneessä Cádizissa ravintoloita tulee vastaan lähes kaikkialla. Myös kahvilat ja baarit, joista monet tarjoavat ainakin tapasta tai täytettyjä patonkeja, ovat yleisiä, ja niiden terasseilla on erityisen mukava istuskella.

Cádizin suurinta herkkua ovat kalaruoat ja ateriat, jotka on höystetty merenelävillä, ja paella on varma valinta, joskin sen hinta voi vaihdella melkoisesti sen mukaan missä syö. Kaikkein paras katu syödä mereneläviä on Calle Virgen de la Palma [kartalla], joka on lähellä Caleta-rantaa ja jonka tuntumassa on myös paljon baareja ja erityisen vilkasta karnevaalin aikaan.

Kauppahallin ja sen vieressä olevan Plaza de Las Floresin tienoo on hyvä, monipuolinen alue lähteä syömään. Kauppahallin ympäristö on aivan täynnä mitä erilaisimpia ravintoloita, joista tosin monet ovat ulkomaisille turisteille suunnattuja. Ulkomaalaisille suunnatut ravintolat ovat ilmeeltään kansainvälisiä, niissä on usein englanninkielisiä kylttejä ja ruokalistoja ja hinnat ovat jonkin verran muita paikkoja korkeampia. Jos ravintolalla on sisäänheittäjä, on se luultavasti tasoltaan heikompi kuin lähistön edullisemmat, paikallisten suosiossa olevat ravintolat.

Aterian kuin aterian ruokajuomineen tulisi saada 10–15 eurolla, mutta tätä huomattavasti edullisemmin voi myös syödä. Kallein mutta myös kenties houkuttelevin paikka istahtaa terassille on tuomiokirkon edustalla oleva aukioPlaza de la Catedral (Plaza de la Catedral) [kartalla], mutta silläkin voi haukata jotakin ja juoda edullisesti muualtakin Espanjasta tutussa ketjuravintolassa, nimeltään 100 Montaditos, josta oluen saa alkaen reilulla eurolla.

Yöelämä

Cádiz on hyvä paikka ottaa muutama huurteinen, ja siellä on myös hyviä viinejä ja viinoja, joita paikalliset naukkailevat ilman humaltumistarkoitusta jo aamupäivisin. Jokaisessa paikassa tarjoillaan alkoholia, alkoholi on suomalaisesta edullista eikä humalaisia tule vastaan muulloin kuin erityisten juhlien aikaan. Terassit ovat yleisiä, ja tupakointi on sisätiloissa kielletty.

Kauppahallin ympäristö, tuomiokirkon vieressä oleva aukio ja lähellä Caleta-rantaa oleva Plaza de la Reina [kartalla] ovat kaikki käypiä paikkoja löytää illanviettopaikka monen joukosta.

Jarran eli 0,4–0,5 litraa olutta maksaa 2–4 euroa, ja paikalliset oluet kuten Mahou ovat sen verran maukkaita, ettei ulkomaisille oluille ole tarvetta. Huomionarvoinen seikka on myös se, että sherry on näillä tienoilla erinomaista, ja sitä kannattaa Cádizissa maistaa.

Tapahtumat

Cádizissa ja sen lähiympäristössä on paljon tapahtumia ympäri vuoden, ja espanjalaiseen tyyliin pyhimyksiä juhlistavat tapahtumat ovat yleisiä. Cádizissa saa tapahtumista parhaiten tietoa menemällä lähellä satamaa olevaan turisti-infoon [kartalla].

Yksi merkittävä tapahtuma on laskiaiskarnevaali, joka pidetään noin 10 vuorokauden ajan ja 40 vuorokautta ennen pääsiäistä. Yleensä se on tammikuun lopun ja maaliskuun alun välisenä aikana, ja se on melko äänekäs ja osin rasittavakin tapahtuma, joka kuitenkin antaa lopputalvelle väriä ja eloa. Jos Cádizissa haluaa yöpyä karnevaalien aikaan, pitää varaus tehdä kuukausia etukäteen, mieluusti jo edellisenä syksynä.

Pääsiäinen on tapahtuma, joka yleensä avaa kesän rantakauden, mutta se on hankala ja harras ajankohta olla Cádizissa. Ihmisiä pamahtaa paikalle normaalia enemmän, mutta kaupat ovat suljettuja ja myös monet baarit, kahvilat ja ravintolat pysyvät kiinni.

Jos Cádiziin saapuu keskikesällä, on siellä musiikkifestivaali, joka yleensä pidetään heinäkuun toiseksi viimeisen viikonlopun aikana.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti