Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Sukeltajat saavat ohjeita
Uimisen lisäksi sellaiset vesiurheilulajit ja -harrastukset kuin purjelautailu, lainelautailu ja sukellus ovat suosittua puuhaa Gran Canarialla.

Mitä Gran Canarialla voi tehdä ja harrastaa

Uiminen, vesiurheilu ja rantaelämä

Uiminen meressä ja rannalla löhöily kuuluvat ympäri vuoden asiaan kaikkialla Gran Canarialla. Parhaat mahdollisuudet uimiselle ja hienohiekkaisella rannalla ruskettumiselle ovat saaren eteläosissa, missä Maspalomasin ympäristössä on hyvä viettää rantalomaa. Playa de Las Canteras -ranta Las Palmasissa on hyvä kaupunkiranta, mutta se on vilkas paikka viettää rantalomaa.

Miltei kaikilla rantapaikoilla Gran Canarialla on oma rantansa, ja vilkkaiden rantojen lisäksi on hiljaisia rantoja ja rantoja nudisteillekin, joten tämän parempaa rantalomakohdetta ei olekaan. Uintia on hyvä harrastaa ympäri vuoden, sillä veden lämpötila pysyttelee 18-26 asteessa ja veden laatu on aina erinomainen.

Uimisen lisäksi sellaiset vesiurheilulajit ja -harrastukset kuin purjelautailu, lainelautailu ja sukellus ovat suosittua puuhaa Gran Canarialla. Lainelautailijalle Confital (Las Palmasin edustalla) ja El Frontón ovat parhaita paikkoja, ja purjelautailulle Pozo Izquierdo on saaren parhaan paikan maineessa. Wanna Surf -sivusto esittelee surfauspaikkoja saarella. Puerto de Mogán on paras paikka harrastaa sukellusta. Gran Canarialla on mahdollista myös tarkkailla valaita, mitä varten voi nousta Puerto Ricossa veneen kyytiin.

Patikointi ja pyöräily

Gran Canaria ei ole yhtä suosittu patikointipaikka kuin Teneriffa, mutta siellä on erinomaisia patikointireittejä etenkin Cruz de Tejedan maastossa sisämaassa. Rambling Roger esittelee lisää hyviä patikointipaikkoja saarella. Pyöräily on Gran Canarialla mukavaa muualla kuin suurten kaupunkien liikenteen keskellä. Las Palmasissa on kuitenkin paljon pyöräteitä, ja paras paikka pyöräillä maastossa on Maspalomasin ympäristö, joka melko mäettömänä on aloittelijoillekin sopiva paikka pyöräillä.

Golf ja tennis

Gran Canarialla on kahdeksan ympäri vuoden avoinna olevaa golfkenttää, ja niistä puolet sijaitsee Las Palmasin lähistöllä, loput neljä saaren lomakohteiden valloittamalla etelärannikolla. Kenttiä pidetään korkeatasoisina, ja ne pärjäävät vertailussa Manner-Espanjan kenttien kanssa. Gran Canaria.com -sivusto antaa enemmän tietoa golfaamisesta saarella.

Sukeltajat saavat ohjeita
Saaren ainoa suurkaupunki on Las Palmas, ja se tarjoaakin oivat puitteet merelliselle kaupunkilomalle.

Tennistä Gran Canarialla on helppo pelata etenkin etelärannikolla, missä Maspalomasin ympäristössä on paljon hyviä kenttiä. Kenties paras vaihtoehto tennispelaajille on valita hotelli, jossa on omat kentät. Jos tenniskentillä varustettua hotellia ei tule vastaan, voi isport-sivuilta katsoa tenniskenttiä.

Muita harrastusmahdollisuuksia

Gran Canaria on loistava paikka harrastaa urheilua niin maalla kuin merelläkin. Kattavaa tietoa harrastusmahdollisuuksista saa Gran Canaria online -sivuilta.

Kaupunkilomamahdollisuudet

Las Palmas on saaren ainoa suurkaupunki, ja se tarjoaakin oivat puitteet merelliselle kaupunkilomalle. Siellä on hyvät museot ja muut nähtävyydet. Ranta harrastusmahdollisuuksineen on Santa Catalinan kaupunginosassa keskustassa, ja Las Palmasista on lyhyt matka eri puolelle saarta bussilla tai vuokra-autolla.

Yöelämä, tapahtumat ja huvitukset

Parasta yöelämää on odotettavissa Las Palmasissa, missä Parque Santa Catalina -aukion tienoo on hyvä paikka vaihtaa vapaalle, samoin kuin kaupungin eteläpuolen Triana ja Vegueta. Muualla saarella Playa del Inglés ja Maspalomas lähipaikkoineen tarjoavat myös hyvää yöelämää. Jos haluaa yöpyä Maspalomasissa mutta viettää iltaa Las Palmasissa, kulkee pääkaupungin ja Maspalomasin väliä öisinkin linja-autoja.

Lisätietoa: Gran Canarian viralliset verkkosivut turistille

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti