Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Playa de las Canteras, Las Palmas
Suosituin matkustusaika Gran Canarialle niin suomalaisten kuin muidenkin pohjoiseurooppalaisten keskuudessa on aika joulukuun alkupuolelta pääsiäiseen.

Gran Canaria: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen

Matkat ja matkustaminen Suomesta Gran Canarialle

Monet matkatoimistot ovat jo vuosikymmeniä järjestäneet matkoja Kanariansaarille, ja Gran Canaria on alusta lähtien ollut rantalomalle talvisaikaan mielivien suosikkikohde. Kuten aina ennenkin, yhden ja kahden viikon matkat ovat suosituimpia.

Suosituin aika niin suomalaisten kuin muidenkin pohjoiseurooppalaisten keskuudessa on aika joulukuun alkupuolelta pääsiäiseen. Kalleinta aikaa matkustaa saarille pakettimatkalle ovat koulujen lomat eli joululoma, hiihtoloma ja pääsiäisviikko, joka maaliskuulle sattuessaan voi olla hyvinkin suosittu aika matkustaa Gran Canarialle.

Pakettimatkat maksavat reilusta 500 eurosta ylöspäin kevään kiireisinä viikkoina, mutta hinnat putoavat pääsiäisen jälkeen, ja edullisinta aikaa matkustaa saarelle on touko-heinäkuu. Heinäkuussa ja etenkin elokuussa saarella on kuumaa ja mannerespanjalaiset lomailevat siellä, niin että hinnat nousevat tänä aikana. Syys-marraskuu on huippukausia edullisempaa aikaa matkustaa pakettimatkalle Gran Canarialle.

Omatoimimatkailijalle samat kiireisimmät matkustusajat ovat niin lentojen kuin hotellienkin puolesta kalleimpia. Omatoimimatkailijan on hyvä vältellä etenkin hiihtolomaviikkoja eli helmikuun kahta viimeistä viikkoa, jolloin lennot ovat kalliimpia kuin yleensä ja hinta-laatusuhteeltaan parhaita hotelleja on vaikea saada muuten kuin varaamalla kuukausia etukäteen. Suomesta on hankalaa ja kallista lentää suoraan Gran Canarialle, mutta Ryanair lentää monista kaupungeista kuten Bremenistä, Brysselistä, Milanosta ja Lontoosta monta kertaa viikossa Gran Canarialle varsin kohtuulliseen hintaan.

Majoittuminen Gran Canarialla

Gran Canarialla on valtava määrä pakettimatkailijoille suunnattuja hotelleja, joihin on omatoimisesti hankala majoittua. Niitä on eniten sellaisissa kohteissa kuin Playa del Inglésissä ja Puerto Ricossa.

Omatoimimatkailijalle hotelleja ja muita majoitusmahdollisuuksia on eniten Las Palmasissa, missä on kaikenlaisia majoitusmahdollisuuksia hotelleista hostelleihin ja asuntoihin. Muualla omatoimimatkailijan voi olla vaikea löytää hinta-laatusuhteeltaan hyviä majapaikkoja, mutta niitä kyllä on tarjolla jonkin verran. Playa del Inglésissä ja Maspalomasissa on jonkin verran hotelleja omatoimimatkailijoille. Silti, useimmiten on helpompaa ja edullisempaa yöpyä Las Palmasissa ja käydä sieltä etelärannikon kohteissa.

Puerto de Mogánissa ja muualla saaren eteläosissa on hostelleja jonkin verran, mutta eniten niitä on Las Palmasissa. Gran Canarialla omatoimimatkailijoille on kaikkialla maataloja ja muita vastaavia majoitusmahdollisuuksia, joista on tulossa entistä suositumpia. Tietoa muista majoitusmahdollisuuksista saa esimerkiksi Ecoturismo-sivuilta.

Gran Canarialla on ilmaisia leirintäalueita, joista ei helposti löydy tietoa internetistä. Gran Canaria portal -sivut antavat espanjankielistä tietoa leirintäalueista, joissa yöpymiselle pitää anoa sähköpostitse lupa.

Liikkuminen Gran Canarialla

Saarella on hyvä liikkua paikasta toiseen Global-linja-autoilla, jotka kulkevat useimpien paikkojen välillä. Las Palmasista on hyvät yhteydet kaikkialle saarelle, etenkin San Telmon bussiasemalta. Eniten yhteyksiä on saaren eteläosiin, minne Maspalomasiin pääsee keskellä yötäkin. Las Palmasin Santa Catalinan bussiasemalta pääsee suoraan oikeastaan vain lentokentälle, Maspalomasiin, Playa del Inglésiin ja Teldeen. Päästäkseen Las Palmasista nopeasti Puerto Ricoon tai Puerto de Mogániin on hyvä vaihtaa bussia Playa del Inglésissä tai Maspalomasissa, missä Faro de Maspalomas on paikan paras pysäkki, aivan rannan ja palveluiden vieressä. Yhteydet suoraan Las Palmasin ja Puerto de Mogánin välillä kiertelevät, ja matka-aikaa tulee 2½ tuntia suuntaansa. Vaihto Maspalomasissa puolittaa matka-ajan. Busseja lähtee yleensä puolen tunnin välein, mutta jotkin yhteydet ovat 20 minuutin, toiset tunnin välein.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti