Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Norwegian
Suomesta voi parhaiten talvikauden aikana lentää suoraan Gran Canarialle, ja suorat lennot kestävät noin 6½ tuntia suuntaansa.

Matkat, lennot ja matkustaminen Las Palmasiin ja Gran Canarialle

Suomesta Las Palmasiin ja muualle Gran Canarian saarelle siirrytään lentämällä Gran Canarian lentoasemalle, joka on melko lähellä Las Palmasia. Las Palmasiin voi siirtyä myös välilaskullisilla lennoilla, joita tekee esimerkiksi Ryanair.

Jos Las Palmasiin siirtyy muualta Gran Canarian saarelta linja-autolla, on siellä kaksi linja-autoasemaa, joista toinen on lähellä rantoja ja turistien suosimia alueita ja toinen vanhankaupungin lähellä.

Las Palmasiin voi siirtyä muualta Kanariansaarilta kuten Fuerteventuralta ja Espanjan Cadizista lautalla, ja jos haluaa siirtyä Gran Canarian saarelle Teneriffalta, voi matkan tehdä Santa Cruzista kahteen eri satamaan, joista toinen on Las Palmasissa.

Las Palmasiin voi lähteä järjestetylle pakettimatkalle, joka joissain tapauksissa voi olla hyvä ratkaisu.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Las Palmasiin

Matkustussesonki

Matkat Kanarialle ovat kalleimmillaan joulukuun alusta maaliskuun alkupuolelle, ja erityisen kiireellisiä ajankohtia matkustaa Suomesta ovat joulunaika aina loppiaiseen asti ja helmikuun hiihtolomaviikot. Myös syysloma lokakuussa ja pääsiäisviikko ovat normaalia vilkkaampia aikoja matkustaa Gran Canarialle.

Kesäaikaan hinnat usein putoavat, niin että edullisin aika matkustaa kaupunkiin pakettimatkalle on keskikesä. Tämä on kuitenkin vilkas aika, sillä espanjalaiset lomailevat tällöin saarilla sankoin joukoin, ja hieman edullisempia aikoja mutta vähemmän kiireellisiä ovat touko-kesäkuu ja syyskuu. Ne eivät kuitenkaan ole kannattavia kuukausia lomailla Kanarialla, sillä tällöin koko Eurooppa on parhaimmillaan lomailua ajatellen.

Lennot

Suomesta voi parhaiten talvikauden aikana lentää suoraan Gran Canarialle, ja suorat lennot kestävät noin 6½ tuntia suuntaansa. Tarjolla on myös välilaskullisia lentoja, jotka voivat tulla edullisemmiksi kuin suorat lennot.

Finnair lentää ympäri vuoden suoria lentoja Gran Canarian lentoasemalle. Lennot ovat etukäteenkin varattuna hintavia, mutta ne lähtevät molemmista paikoista varsin hyviin aikoihin ja lipun saa lyhyellä varoajallakin.

Norwegian lentää kerran viikossa syksyllä ja marraskuun alusta eteenpäin lähes joka päivä Gran Canarian lentoasemalle. Liput voivat olla hintavia, jos niitä ei varaa hyvissä ajoin etukäteen, joten varaus kannattaa tehdä ainakin pari kolme kuukautta etukäteen.

Air Baltic lentää Riian kautta Helsingistä, Tampereelta ja Turusta Gran Canarian kentälle lokakuulta kevään alkuun. Hinnat eivät ole mitään kaikkein edullisimpia, mutta hyvissä ajoin etukäteen lippunsa varaava saa kaikkein edullisimmat liput.

Ryanair lentää nykyään parhaiten Helsingistä mutta myös Tampereelta, Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä parhaiten Lontooseen, mutta Helsingistä pääsee myös esimerkiksi Milanoon ja muihin kaupunkeihin, joissa voi vaihtaa Gran Canarialle menevään koneeseen. Myös Rovaniemeltä voi talvisin lentää Dubliniin ja Lontooseen, joista molemmista voi jatkaa Gran Canarian lentoasemalle.

Lisää lentoja Gran Canarialle:

Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Gran Canarialle

Jos haluaa tutkia lentoja muualta Kanarialle, on Skyscanner siihenkin hyvä sivusto.

Omio on toinen sivusto, jolla voi selvitellä lentoja Kanarialle.

Pakettimatkat

Monet lähtevät Las Palmasiin ja muualle Gran Canarialle matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle. Yleensä matka kestä yksi tai kaksi viikkoa, ja sekä matkan ajankohta että hotellin tähtiluokitus vaikuttavat suuresti hintaan. Hotellin sijaintiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä niitä voi olla huonoissa paikoissa. Kaikkein paras paikka viettää lomansa on monen mielestä Canteras-rannan tuntuma, ja se on monipuolinen alue, jolta on hyvät kulkuyhteydet muualle kaupunkiin ja saarelle ja jolla on kaikki mahdolliset palvelut.

Aurinkomatkat tekee matkoja Las Palmasiin. Viikon matkalle voi hyvällä lykyllä päästä vähän yli 500 eurolla. Matkoja tehdään lokakuulta maaliskuulle.

Tjäreborg tekee viikon tai monenkin viikon matkoja Las Palmasiin koko talvikauden ajan.

Matkustaminen muualta Gran Canarian saarelta Las Palmasiin

Jos lomailee muualla Gran Canarian saarella, on kaikkialta hyvät yhteydet Las Palmasiin. Sama pätee niihin, jotka haluavat Las Palmasista lähteä käymään muualla Gran Canarialla.

Pitkän matkan bussi
Gran Canarian saarelta on kaikkialta hyvät bussiyhteydet Las Palmasiin.

Valtaosa busseista saapuu pääasialliselle San Telmon [kartalla] bussiasemalle, mutta osa busseista saapuu ja lähtee Santa Catalinan bussiasemalta [kartalla]. Esimerkiksi bussilinja 31, joka kulkee Maspalomasin Faro-bussiasemalta Las Palmasiin, saapuu suoraan sijainniltaan kätevälle Santa Catalinan asemalle. Jos haluaa nähdä Las Palmasin vanhankaupungin ja viehättävimmät osat, on San Telmo hyvä asema, mutta jos haluaa nähdä Las Palmasin monipuolisimmat korttelit, joilla on hyvät ostosmahdollisuudet ja pitkä ranta, on Santa Catalina paras asema.

Eri bussilinjoihin, niiden reitteihin ja aikatauluihin voi tutustua etukäteen Gran Canaria Regionalissa.

Käytännössä paikan päällä homma toimii helposti, sillä Las Palmasiin haluavien ei tarvitse kuin mennä lomapaikan bussiasemalle tai pääasialliselle bussipysäkille ja katsoa mikä linja kulkee Las Palmasiin ja koska. Bussilinja 1 kulkee parissa tunnissa koko saaren läpi ja pysähtyy kaikkialla mutta esimerkiksi Puerto de Mogánista on nopeampi suora linja Las Palmasiin.

Lautalla tai katamaraanilla Gran Canarialle

Yleinen lautta- ja katamaraaniyhtiö Kanarialla on Fred Olsen.

Yhtiön katamaraanit kulkevat 80 minuutissa Teneriffan Santa Cruzista Gran Canarian Agaeteen, joka on noin puolen tunnin bussimatkan päässä Las Palmasista. Kuljetus satamasta Las Palmasiin sisältyy lipun hintaan.

Toinen reitti on Las Palmasin satamasta parissa tunnissa Fuerteventuran Morro Jableen, joka on melkoisen matkan päässä saaren pääkaupungista, Puerto del Rosariosta. Satamasta on bussikyyti pääkaupunkiin ja muuallekin saarelle, mutta sen löytääkseen on nähtävä jonkin verran vaivaa.

Kanarian toinen lautta- ja katamaraaniyhtiö on Armas, ja sillä on erilaisia aluksia, jotka kulkevat muualle Kanariansaarille ja Manner-Espanjaan. Yhteyksiä on Las Palmasista esimerkiksi katamaraanilla Santa Cruziin ja 44 tuntia matkaa tekevällä autolautalla Cadiziin. Sen lautat kulkevat Las Palmasista myös Fuerteventuralle ja Lanzarotelle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti