Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Playa Dorada -ranta, Playa Blanca
Suomalaiset matkatoimistot tekevät eniten matkoja Playa Blancaan ja Puerto del Carmeniin, mutta myös Costa Teguiseen ja Arrecifeen tehdään pakettimatkoja.

Matkat, lennot ja matkustaminen Lanzarotelle

Suomesta voi alle kuudessa tunnissa lentää suoraan Lanzarotelle, mutta suorat lennot ovat melko harvinaisia ja välilaskulliset lennot ovat huomattavasti yleisempiä.

Suomesta voi siirtyä Lanzarotelle parhaiten talvikauden aikana, ja yksi hyvä reitti Lanzarotelle kulkee Madridin kautta, sillä sieltä on paljon lentoja Lanzarotelle ja välilaskullinen lento kestää usein alle 8 tuntia. Muuallakin konetta voi vaihtaa, ja Lanzarotelle voi myös matkustaa lentämällä ensin jollekin toiselle Kanariansaarelle ja siirtymällä sieltä lentäen tai meriteitse Lanzarotelle, jossa lentoasema on aivan sen pääkaupungin vieressä.

Suomesta voi reilulla 500 eurolla lähteä talvikauden aikana pakettimatkalle Lanzarotelle. Hotelleja on lähinnä saaren kolmessa suosituimmassa lomapaikassa ja sen pääkaupungissa, mutta kohteiden joukossa on myös vähemmän suosittuja rantapaikkoja.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Lanzarotelle

Omatoimisesti matkaan lähtevä varaa ensin itselleen lennot Suomesta Kanarialle ja sen jälkeen katsoo itselleen hotellin tai muun majapaikan. Omatoimisesti varatulla matkalla on mahdollista viettää aikaa myös muilla Kanariansaarilla ja Lanzarotella voi yöpyä useammassa kuin yhdessä paikassa.

Usein kuitenkin Lanzaroten kaltaiseen paikkaan on edullisempaa lähteä viikoksi pakettimatkalle kuin omatoimisesti, mutta pidempään kestävä matka voi hyvinkin tulla paljon edullisemmaksi kuin pakettimatka. Järjestetyillä matkoilla hotellit ovat lähes poikkeuksetta ainakin kolmen tähden lomakeskuksia, joiden lähellä ei välttämättä ole mitään ja joissa olisi tarkoitus viettää lähes koko loma.

Omatoimimatkailija voi valita majapaikkansa mielensä mukaan, ja näin matkasta voi hyvinkin tulla edullisempi kuin pakettimatkasta. Omatoimisesti järjestetyllä matkalla voi myös nähdä huomattavasti enemmän kuin pakettimatkalla, sillä pakettimatkojen hotelleilta ei välttämättä ole hyviä yhteyksiä muualle saarelle.

Suora lento Lanzarotelle kestää vähän alle 6 tuntia ja lyhyimmät välilaskulliset lennot kestävät vähän alle 8 tuntia.

Finnair
Suora lento Lanzarotelle kestää vähän alle 6 tuntia ja lyhyimmät välilaskulliset lennot kestävät vähän alle 8 tuntia.

Finnair lentää talvikauden aikana Lanzarotelle. Matka suuntaansa voi maksaa alle 200 euroa, mutta alimmat hinnat eivät sisällä matkatavaroita, joista pitää maksaa erikseen. Lennot ovat usein välilaskullisia lentoja, ja Madridissa konetta vaihtavat selviävät matkasta yleensä nopeammin kuin ne, jotka vaihtavat konetta Las Palmasissa.

Norwegian lentää Lanzarotelle, mutta Helsingistä ei viime aikoina ole ollut lentoja. Kaikkein paras on tutkia lentoja muista Pohjoismaiden pääkaupungeista.

Ryanair lentää nykyään Helsingistä moneen eri paikkaan ja lentoja on myös Lappeenrannasta, Tampereelta ja talvikaudella Rovaniemeltä. Suomesta voi lentää ja vaihtaa Lanzarotelle menevään koneeseen esimerkiksi Brysselissä, Budapestissa, Dublinissa, Lontoon Standstedissa, Milanon Bergamossa tai Pariisissa. Ryanair on kuitenkin herkkä lopettamaan kannattamattomia reittejä.

Jos haluaa lentää ensin Espanjaan ja siirtyä siellä Lanzarotelle suuntaavaan koneeseen, voi lentää esimerkiksi Madridiin Iberian kyydissä. Sillä on lentoja, joilla voi vähän alle kahdeksassa tunnissa lentää ensin Madridiin ja sieltä Lanzaroten lentoasemalle.

Espanjasta tai muilta Kanariansaarilta voi myös lentää Binter Canariasin koneilla Lanzaroten lentoasemalle.

Lisää lentoja Lanzarotelle

Helsingin ja Lanzaroten välisiä lentoja voi tutkia lisää Skyscannerista.

Omiosta voi myös katsella lentoja Helsingistä tai muualta Suomesta Lanzarotelle.

Pakettimatka

Suomesta voi talvikaudella matkustaa Lanzarotelle yhden tai kahden viikon pakettimatkalle, jonkalainen on hintavimmillaan joulu- ja hiihtolomilla. Omatoimisesti saarelle voi matkustaa koska tahansa, mutta sinne on järkevää aina lähteä talvikauden aikana lokakuulta huhtikuun alkuun.

Suomalaiset matkatoimistot tekevät eniten matkoja Playa Blancaan ja Puerto del Carmeniin, mutta myös Costa Teguiseen ja Arrecifeen tehdään pakettimatkoja.

Aurinkomatkat tekee Lanzarotelle matkoja talvikaudella, ja siellä on kolme eri paikkaa, jossa hotelleja on. Hinnat ovat hivenen korkeampia kuin moneen Kanariansaaren suositumpaan paikkaan mutta matkaan pääsee viikoksi alle 700 eurolla. Lennot ovat Finnairin lentoja, ja hotellit ovat lähes poikkeuksetta suuria lomakeskuksia, joissa on kaikki tarvittava ja jonkalaisia omatoimimatkailijat yleensä vieroksuvat.

TUI tekee myös matkoja Lanzarotelle, ja niille voi päästä alimmillaan noin 500 eurolla viikoksi. Matkoja on myös pariin vähän erikoisempaan paikkaan suosituimpien lomapaikkojen lisäksi.

Lautta Kanariansaarten välillä
Lanzarotelle voi myös siirtyä lautalla muilta Kanariansaarilta ja Manner-Espanjasta.

Siirtyminen muilta Kanariansaarilta tai Espanjasta Lanzarotelle

Kaikkein helpoin Lanzarotelle on siirtyä Fuerteventuralta, josta on lyhyt laivamatka saaren eteläosiin. Lanzarotelle voi myös siirtyä lautalla muilta Kanariansaarilta ja Manner-Espanjasta. Lanzaroten lentoasemalle voi lentää muilta Kanariansaarilta, ja koneen vaihtaminen etenkin Gran Canarian lentoasemalla on yksi tapa hoitaa itsensä vähemmän suositulle Lanzarotelle.

Katamaraanit ja lautat

Armas kulkee eniten Fuerteventuran Corralejon ja Playa Blancan välillä. Sen lisäksi sillä on lauttoja Lanzaroten pääkaupunkiin Arrecifeen Fuerteventuran pääkaupungista Puerto del Rosariosta, Las Palmasista, Teneriffan Santa Cruzista ja Manner-Espanjasta.

Fred Olsen kulkee vain Fuerteventuran Corralejosta Playa Blancaan. Matka kestää sillä kuten Armaksellakin puolisen tuntia, maksaa yleensä alle 10 euroa eikä kovaa merenkäyntiä ole odotettavissa.

Lennot

Jos muilta Kanariansaarilta haluaa lentää Lanzarotelle, on siellä lentoyhtiö, joka lentävää myös Manner-Espanjasta ja joistain muistakin paikoista Kanarialle.

Binter Canarias on aktiivinen Kanariansaarilla mutta sillä on lentoja myös Espanjasta, Marokosta ja muistakin maista Kanarialle.

Jos haluaa katsella muitakin mahdollisuuksia, voi Skyscannerista tutkia muitakin lentoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti