Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Merenranta
Puerto de la Cruz on säiltään melko tuulinen paikka, ja parhaimmillaan se on lokakuun alusta maaliskuun loppuun.

Matkat, lennot ja matkustaminen Puerto de la Cruziin

Teneriffalle on Suomesta talvikauden aikana helppo siirtyä suoralla tai välilaskullisella lennolla. Tunnetuimmat lentoyhtiöt lentävät sinne, ja matkaan voi lähteä myös muualta Suomesta kuin Helsingistä. Lennot laskeutuvat yleensä Teneriffan eteläiselle lentoasemalle, jolta voi bussilla tai taksilla reilussa tunnissa siirtyä Puerto de la Cruziin.

Teneriffalle matkustavan on aina mahdollista varata omatoimisesti lennot ja hotelli. Puerto de la Cruz on paikka, jossa voi viettää muutaman yön ja loput lomasta muualla saarella, mikä onkin omatoimimatkan parhaita puolia. Toisaalta Puerto de la Cruz on suosittu pakettimatkakohde, jossa on vain rajallisesti majapaikkoja omatoimimatkailijoille. Näin siellä voi olla edullisempaa tai ainakin kätevämpää lomailla matkatoimiston järjestämällä matkalla.

Matkustaminen Puerto de la Cruziin

Teneriffalle lentävät voivat laskeutua Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle (Tenerife Norte), joka on melko lähellä Puerto de la Cruzia ja jonne lentää perinteisiä lentoyhtiöitä ja eniten Ryanairin kaltaisia halpalentoyhtiöitä. Teneriffan eteläinen Reina Sofia -kenttä on silti edelleen saaren vilkkain, ja kaikkein todennäköisimmin Suomesta Teneriffalle suuntaava lento laskeutuu sinne. Suomesta on melko helppo päästä välilaskullisella lennolla talvikauden aikana Teneriffalle, mutta myös suoria lentoja löytyy. Suora lento kestää noin 6 tuntia 40 minuuttia, mutta välilaskullisilla lennoilla sama matka voi kestää jopa vuorokauden.

Puerto de la Cruziin voi lähteä matkatoimiston järjestämälle matkalle. Tällöin kyseessä ovat yleensä suorat lennot, jotka laskeutuvat Teneriffan eteläiselle lentoasemalle. Yleensä jos matkanjärjestäjä tarjoaa lisämaksusta kyydin lentoasemalta majapaikalle tulee se kalliimmaksi kuin itse katsottu bussi- tai taksimatka.

Puerto de la Cruziin on paras matkustaa talvikauden aikana, ja se on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Puerto de la Cruz on säiltään melko tuulinen paikka, jossa on aina lämmintä, mutta siltä ei tammi- tai helmikuussa kannata säiden puolesta odotella ihmeitä. Ne ovat yötä myöten lämpimiä, mutta uima-altaassa on parempi uida kuin meressä, ja päivälämpötilat voivat jäädä alle 20 asteen.

Matkustaminen omatoimisesti Puerto de la Cruziin

Puerto de la Cruziin voi lentää suoraan melko lähellä sijaitsevalle Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle (Tenerife Norte), jonne lentää perinteisiä lentoyhtiöitä ja joitain halpalentoyhtiöitä, etenkin Manner-Espanjasta ja muualta Kanariansaarilta. Teneriffan eteläinen Reina Sofia -kenttä on silti edelleen saaren vilkkain. Eteläiseltä lentoasemalta on melko nopea bussiyhteys Puerto de la Cruziin, joten sieltäkin voi melko pienellä vaivalla siirtyä majapaikalle.

Suomesta Teneriffalle lentää muutama lentoyhtiö, mutta melko harva suoraan sen pohjoiselle (Tenerife Norte) lentoasemalle. Monet lennot ovat Gran Canarialle, jossa konetta vaihdetaan, ja sieltä siirrytään joko Teneriffan pohjoiselle tai eteläiselle (Sur Reina Sofia) lentoasemalle.

Norwegian
Norwegian lentää lähes poikkeuksetta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle.

Finnair lentää Teneriffalle, mutta tätä nykyä valtaosa lennoista on välilaskullisia ja vaihto on Gran Canarialla. Lentoajat voivat olla pitkiä ja hinnat korkeita, vaikka liput varaisi hyvissä ajoin etukäteen.

Norwegian lentää lähes poikkeuksetta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle. Suoria lentoja löytyy, lippujen hinnat voivat olla suhteellisen kohtuullisia pari kuukautta etukäteen varattuina ja lentoja on lähes joka päivä talvikauden aikana.

Air Baltic lentää Teneriffan eteläiselle lentoasemalle Riian kautta. Matkaan voi lähteä Helsingin lisäksi Tampereelta, Turusta ja nykyään ajoittain myös Vaasasta ja muistakin Suomen kaupungeista.

Ryanair on tätä nykyä kätevä lentoyhtiö paitsi Helsingistä myös Lappeenrannasta, Tampereelta ja Rovaniemeltä maailmalle lentäville. Teneriffan pohjoisellekin lentoasemalle on lentoja, mutta ensin pitää mennä johonkin muuhun kaupunkiin, jossa vaihtaa konetta. Syksyllä 2022 Ryanair lensi Teneriffalle esimerkiksi Dublinista, Lontoon Standstedin lentoasemalta, Milanon Bergamosta, Milanon Malpensasta, Pariisista ja Varsovasta. Näille lentoasemille voi lentää Ryanairilla Suomesta paitsi Helsingistä myös Lappeenrannasta, Tampereelta ja Rovaniemeltä. Ryanair muuttaa tai lopettaa herkästi kannattamattomia lentoja, joten mitään takuita niiden jatkumisesta ei ole.

Jatkolennot muualta Kanarialta ja Espanjasta

Jos haluaa lentää muualta Kanariansaarilta tai Espanjasta Teneriffalle, pääsee sen lentoasemille sisäisillä lennoilla, joita tekee etenkin Binter Canarias.

Lisää lentoja Suomesta tai muualta Teneriffalle

Lentoyhtiöt, jotka lentävät Suomesta Teneriffalle tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Toinen kätevä sivusto on Omio, jolla voi selvittää paitsi lentoja muualta maailmasta Teneriffalle myös kyytejä meriteitse tai lentäen muualta Kanarialta tai Espanjasta Teneriffalle.

Järjestetty matka Puerto de la Cruziin

Pakettimatkalle Puerto de la Cruziin mielivät voivat valita yhden tai kahden viikon matkan, johon sisältyvät lennot ja hotelli.

Tjäreborg tekee matkoja Puerto de la Cruziin. Lennot ovat talvella suoria tilauslentoja ja muina vuodenaikoina sinne voi matkustaa mahdollisesti välilaskullisilla reittilennoilla, ja ne laskeutuvat eteläiselle lentoasemalle. Hotelleja on laidasta laitaan, ja yleensä halvimmat hinnat viikoksi ovat noin 600 euroa.

Aurinkomatkat tekee matkoja suorilla Finnairin lennoilla ja ne laskeutuvat eteläiselle lentoasemalle. Matkoja tehdään lokakuun alusta huhtikuun alkuun, ja viikoksi voi päästä matkalle alle 500 eurolla.

Apollomatkat järjestää tuttuun tyyliinsä hintavia matkoja Puerto de la Cruziin. Hotellit ovat hulppeita neljän ja viiden tähden hotelleja, eikä viikoksi voi haaveilla pääsevänsä juurikaan alle 800 eurolla.

Puerto de la Cruziin muualta Teneriffalta

Jos Puerto de la Cruziin lähtee käymään muualta Teneriffalta, on sinne Santa Cruzista kaikkein lyhyin matka. Matkaa saaren eteläosista on enemmän, mutta on olemassa nopea bussilinja, jolla voi ajatella tekevänsä päiväretken etelärannikolta Puerto de la Cruziin. Busseista vastaa Titsa, jonka etusivulla on reittihaku. Lipun saa käteisellä tai kortilla kuskilta, ja etukäteen mahdollista on myös ostaa vuorokauden tai viikon voimassa oleva lippu, joka käy paitsi kaikissa Teneriffalla kulkevissa julkisissa busseissa myös paikallisbusseissa ja raitiovaunuissa, joita kulkee Santa Cruzissa ja La Lagunassa.

Santa Cruziin voi siirtyä koska tahansa ja mistä tahansa saarelta taksilla, mikä on aina nopeampaa kuin jatkuvasti pysähtelevän bussin kyydissä. Taksimatka Santa Cruzista Puerto de la Cruziin on siedettävissä hinnoissa, mutta etelärannikolta tänne asti taksilla saapuminen on hintavaa.

Jos haluaa tutkia taksimatkoja, voi katsella hintoja ja muita tietoja Taxi Tenerifestä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti