Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair
Finnair lentää talvisin suoraan Fuerteventuran lentoasemalle, joka on lähellä Puerto del Rosariota.

Matkat, lennot ja matkustaminen Fuerteventuralle

Suomesta ei ole tällä hetkellä kovin helppo lentää suoraan Fuerteventuralle, mutta jonkin verran suoria lentoja löytyy. Välilaskulliset lennot, joilla matkaan voi lähteä muualtakin Suomesta kuin Helsingistä, ovat mahdollisia etenkin Ryanairilla. Aina on myös mahdollista matkustaa jollekin toiselle Kanariansaarelle, ja siirtyä siltä meriteitse tai lentäen Fuerteventuralle.

Fuerteventuralle tehdään pakettimatkoja, ja niiden joukossa on kaikille jotakin. Viikon matkalle voi talvella edullisimmillaan päästä alle 500 eurolla.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Fuerteventuralle

Suomesta voi lähteä Fuerteventuralle omatoimimatkalle, jolloin lennot ja hotelli varataan itse. Omatoimimatka on joustava tapa nähdä kenties useitakin paikkoja samalla matkalla, ja näin omatoimimatkailija voi esimerkiksi viettää öitä eri puolilla saarta tai sitten osan lomasta muilla Kanariansaarilla, joihin voi siirtyä meriteitse.

Fuerteventura on valtaosalle sinne matkustavista pakettilomakohde, jonne lähdetään viikoksi tai kahdeksi takuuvarmaan lämpimään. Pakettimatkoja tehdään Fuerteventuralle lähinnä marraskuusta maaliskuun loppuun. Monet suomalaiset matkatoimistot järjestävät matkoja Fuerteventuralle, ja ne suuntautuvat rantalomapaikoille, etenkin Corralejoon, Caleta de Fusteen ja Morro Jableen, josta matkatoimistot käyttävät usein nimeä Jandia.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkalle mielivä varaa lennot itse, ja jos matkan ajankohdassa voi joustaa, niin silloin joululomaa ja helmikuun talvilomaviikkoja kannattaa vältellä. Jos haluaa Fuerteventuralle talvella, on aika marraskuusta jouluun ja taas tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen helmikuun puolenvälin tienoille tähän edullisinta ja vähiten ruuhkaista aikaa. Maaliskuun alkupuolelta eteenpäin hinnat ovat taas edullisempia kuin lomaviikkoina, mutta kannattaa huomata, että sekä tammi- että helmikuu on suurinta sesonkiaikaa Fuerteventuran-lomille. Vilkkaina aikoina sekä lennot että hotellit kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Korona-aikojen jälkimainingeissa matkailu Fuerteventuralle on edelleen hakusessa, eikä sinne ole Suomesta kovin helppo suoraan lentää. Kaikkein helpointa sinne on lentää välilaskullisilla lennoilla, mutta sellaisen varaavan kannattaa kiinnittää suurta huomiota sekä lähtö- että lentoaikoihin.

Finnair lentää talvisin suoraan Fuerteventuran lentoasemalle, joka on lähellä Puerto del Rosariota. Hinnat ovat pääasiallisesti korkeita, niin että jos saa matkalaukkuineen päivineen edestakaisen lipun alle 400 eurolla, voi sitä pitää hyvänä hintana.

Ryanair ei lennä suoraan Suomesta Fuerteventuralle, mutta sillä on lentoja Helsingistä, Lappeenrannasta, Tampereelta ja talvisin Rovaniemeltä. Niistä kaikista on lennot Lontoon Standstedin kentälle, jolta voi jatkaa Fuerteventuralle, ja muita mahdollisia koneen vaihtopaikkoja ovat Bryssel, Dublin, Milanon Bergamo ja Venetsian Marco Polo. Ryanairin liput ovat usein kaikkein edullisimpia, eikä niitä ole tarvetta varata pitkiä aikoja etukäteen, sillä ne ovat usein parhaissa hinnoissa kaksi viikkoa ennen matkaa. Ryanair on herkkä muuttelemaan ja lopettamaan kannattamattomia reittejä, joten takuita näiden Suomen-lentojen jatkumisesta ei ole.

Norwegian lensi ennen koronaa Fuerteventuralle, mutta talveksi 2023 sinne ei ole näillä näkymin lentoja. Se voi kuitenkin koska tahansa taas palata kohteiden joukkoon.

Jatkolennot ja laivakyydit Fuerteventuralle Kanariansaarilta tai muualta Espanjasta

Edullisempaa saattaa olla lentää ensin Gran Canarialle, jonne pääsee ympäri vuoden monta kertaa viikossa. Siellä voi siirtyä Fuerteventuralle lyhyen tai vähän pidemmän oleskelun jälkeen kaksi tuntia kestävällä katamaraanikyydillä, joka saapuu Morro Jableen ja josta voi edelleen edetä haluamaansa paikkaan. Las Palmasin lähellä olevalta Gran Canarian kentältä voi myös lentää Fuerteventuralle, kuten voi myös Teneriffan molemmilta lentoasemilta ja Lanzarotelta.

Lisää lentoja Fuerteventuralle:

Skyscanner on hyvä apuväline kun etsii lentoja Fuerteventuralle

Omio on sivusto, jolta voi katsella paitsi lentoja myös miten Fuerteventuralle pääsee meriteitse muilta Kanariansaarilta.

Matkustaminen Fuerteventuralle muilta Kanariansaarilta

Jos Fuerteventuralle mielii muilta Kanariansaarilta, voi sinne lentää, mutta myös katamaraani- ja lauttakyydit ovat mahdollisia. Paras Fuerteventuralle on siirtyä Gran Canarialta ja Lanzarotelta, mutta se on mahdollista myös Teneriffalta, La Palmalta ja Espanjan mantereelta.

Kanarian sisäisen lennot.

Binter Canarias on aktiivinen yhtiö Kanariansaarilla, ja sillä on lentoja myös Manner-Espanjasta ja joistain muista maista.

Lautat ja katamaraanit Fuerteventuralle.

Jos mielii Gran Canarialta tai Lanzarotelta Fuerteventuralle meriteitse, on Fred Olsen yhtiö, joka kulkee niiltä sekä saaren etelä- että pohjoisosiin.

Jos haluaa matkustaa Gran Canarialta, Lanzarotelta, muilta Kanariansaarilta tai Manner-Espanjasta Fuerteventuralle, on Naviera Armas yhtiö, joka myös liikkuu näillä tienoin.

Järjestetyt matkat

Apollomatkat järjestää matkoja Fuerteventuran eri puolille. Viikon matkalle on ajoittain mahdollista päästä alle 500 eurolla, mutta monet matkat maksavat yli 600 euroa. Matkatoimisto järjestää myös hintavia kyytejä lentoasemalta muualle, mutta ne voi omatoimisesti tehdä halvemmalla.

Aurinkomatkat järjestää matkoja Fuerteventuralle, ja lennot ovat suoria Finnairin lentoja. Viikon matka liikkuu reilussa 600 eurossa, ja sillä on samat lomapaikat kuin muillakin matkatoimistoilla.

Myös Tjäreborg järjestää matkoja Fuerteventuralle. Kohteet ovat samanlaisia kuin muillakin matkatoimistoilla, mutta Tjäreborgin hotellit ovat hienoja ja näin matkat maksavat 800–1300 euroa.

Teksti: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti