Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Innsbruck
Innsbruck
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Weisses Kreuz
Kohtuullisen hintainen hotelli aivan parhailla paikoilla on Hotel Weisses Kreuz, ja sieltä on helppo funikulaarilla lähteä laskettelemaan tai hiihtämään.

Hotellit ja muut majapaikat Innsbruckissa ja lähiympäristössä

Innsbruckiin omatoimimatkalle lähtevän on hyvä ennen lentojen lopullista varaamista varmistaa, että Innsbruckista tai sen lähiympäristöstä löytyy sopiva ja sopivan hintainen majapaikka. Innsbruck on ajoittain erityisen suosittu lomapaikka, etenkin joulu- ja hiihtolomilla joulukuun lopulta tammikuun puolivälin paikkeille ja helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin. Tällöin sieltä kannattaa varata huone tai muu majoitus mahdollisimman hyvissä ajoin, ainakin pari kuukautta etukäteen.

Matkustuskausi

Innsbruckissa on pitkä matkustuskausi ja paljon majapaikkoja, joten jotakin sieltä löytyy lähes aina eikä siellä ole mitään valtavia yöpyjien tungoksia odotettavissa juuri koskaan. Matkailijoita tulee sinne joitain tapahtumia kuten festivaaleja ja kilpailuja lukuun ottamatta tasaisesti koko kesän ja talven ajan, mutta elokuussa ja maaliskuussa matkustajia on usein muita kuukausia enemmän.

Innsbruckin lähistön laskettelukeskusten majapaikat

Innsbruckin lisäksi majapaikkoja voi katsella hiihtokeskuksista, rinteistä ja alppikylistä, kuten Seefeldistä, Schwendausta, Leutaschista, Kaltenbachista tai Längenfeldistä. Koko Tirolin alueen majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Kylpylähotellit

Sen lisäksi, että yöpyy jossakin muualla kuin Innsbruckissa voi siellä tai muualla Tirolissa yöpyä myös kylpylähotellissa. Sellaisessa on hyvät palvelut, ja kylpylät ovat hyviä kuntoutumiselle, lepäilylle, toipumiselle ja kovaan kuntoon pääsemiselle. Innsbruckin ja lähialueiden kylpylähotelleja voi katsella Booking.comissa.

Perinteiset hotellit Innsbruckissa

Innsbruckissa on paljon perinteisiä hotelleja. Jos haluaa nauttia vanhastakaupungista, joenrantojen kauniista näkymistä ja muusta ytimen tarjonnasta, kannattaa yöpyä siellä. Hotel Weisses Kreuz on kohtuullisen hintainen perinteinen hotelli aivan parhailla paikoilla, ja sieltä on helppo funikulaarilla lähteä laskettelemaan tai hiihtämään. Kuten monilla muillakin alueen hotelleilla sillä on erillinen suksivarasto.

Tasokas ja varsin tyypillinen tirolilainen majapaikka on vartin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista ja Innjoen varrella on Hotel Heimgartl, jolla kuten monella muullakin kaupungin hotellilla on suksivarasto ja kuljetus rinteille.

Gasthof Goldener Adler, Innsbruck
Innsbruckissa on paljon perinteisiä hotelleja.
Kuva: Dietmar Rauscher

Majatalot ja muut perinteiset tirolilaiset majapaikat

Etenkin Innsbruckin ympäristössä on paljon lisää alueelle tyypillisiä majataloja (Gasthaus), joihin kuuluvat viehättävät pensionaatit ja muut pienemmät, kylissä ja rinteillä sijaitsevat majapaikat. Yksi erittäin pidetty majatalo, joka sijaitsee rinteessä ja jossa on vain 9 huonetta, on Leutaschissa sijaitseva Gasthaus Reiterklause, joka uima-altaineen ja kuntokeskuksineen tarjoaa luksusluokan puitteet alppimatkalle. Sen hintatasokin on varsin tyypillinen tällaiselle majatalolle, ja sieltä saa huoneen talvisin noin 120 eurolla.

Huoneistohotellit

Huoneistohotellit, joiden huoneissa on hotellihuonetta enemmän tilaa, ovat nekin varteenotettavia majapaikkoja Alpeilla, mutta kuten Gasthauset ja pensionaatitkin, ne ovat pieniä ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen etenkin joulu- ja hiihtolomilla. Hyvä huoneistohotelli alueella on esimerkiksi Alpenhotel Rimlhof, jossa on kaikkea ihmeellistä kuumista lähteistä pelihuoneeseen, kuntosaliin ja mahdollisuuteen ratsastaa. Se sijaitsee lähellä AquaDomea, joka on Tirolin parhaita kylpylähotelleja.

Kaikki Innsbruckin hotellit ja muut majapaikat

Jos haluaa nähdä lisää hotelleja ja muitakin majapaikkoja, voi Booking.comista nähdä kaikki Innsbruckin ja lähialueiden toiminnassa olevat hotellit ja muut majapaikat.

Edullisimmat majapaikat

Jos majoituskuluissa haluaa säästää, on Innsbruckissa lähellä Ambrasin palatsialuetta hyvätasoinen hostel, jolle pääsee 10 minuutissa keskustasta raitiovaunulla. Hostel Marmota on kuitenkin nostanut profiiliaan ja hintojaan. Sen huoneet ovat suuria ja hiljattain tyylikkäästi remontoituja, eikä sinne oikeastaan enää kannata mennä edullisten hintojen takia.

Innsbruckissa on jonkin verran muitakin edullisia majapaikkoja, ja niiden joukossa on vähän hotelleja edullisempia. Etenkin keskitalvella niiden hinnat kuitenkin ovat melko korkeita.

Kaikkia Innsbruckin hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Dietmar Rauscher
2022/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti