Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Innsbruck
Innsbruck
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Innsbruck-nukke
Innsbruckin keskusta on hyvä paikka tehdä tyypillisiä tirolilaisia ostoksia.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Innsbruckissa

Innsbruckin vanhakaupunki ja sen vieressä oleva uusi puoli ovat erinomaisia paikkoja lähteä tekemään kaikenlaisia ostoksia, etsimään ravintolaa ja viettämään iltaa. Hintataso on kaupungissa yllättävän alhainen, ja kaupungin pieni koko varmistaa sen, että yhdessä päivässä tulee ainakin keskustassa nähtyä paljon oleellista. Tapahtumia Innsbruckissa on ympäri vuoden, ja kaupungissa on mahdollista nauttia niistä kesät talvet.

Ostokset

Innsbruckin keskusta on hyvä paikka tehdä tyypillisiä tirolilaisia ostoksia ja muita ostoksia, joihin kuuluvat korkeatasoiset tuotteet kelloista jalokiviin, muodikkaisiin vaatteisiin ja matkamuistoihin.

Tyypillisiä paikallisia tuotteita ovat tirolilaiset hajuvedet ja hajusteet, joita tuottaa etenkin Acqua Alpes. Sen liike sijaitsee osoitteessa Hofgasse 2 aivan vanhankaupungin sydämessä.

Walde-suvun tuottamat saippuat ovat alppituotteita parhaimmillaan nekin, ja niitä voi ostella useista eri liikkeistä keskustasta, kuten Innstrasse 23, Pfarrgasse 5 ja Kaufhaus Tyrol -ostoskeskuksen [kartalla] Mpreis-valintamyymälästä. Tämä keskeinen ostoskeskus pääkävelykadun varrella on hyvä paikka tehdä monenmoisia ostoksia, säällä kuin säällä.

Alkoholit ovat nekin täälläpäin ostamisen arvoisia. Yksi korkeatasoinen juoma on paikallinen Ur-Pregler-hedelmäviina, ja niin sitä kuin muitakin alkoholijuomia on hyvä katsella S’Culinarium-liikkeessä (Pfargasse 1). Elintarvikkeet ja herkut ovat nekin täällä hyviä suklaasta pähkinöihin, luomuelintarvikkeisiin ja makkaroihin, kinkkuihin ja tirolilaiseen pekoniin (Speck). Herkut kuten marsipaani, suklaat ja erilaiset keksit ja vohvelit ovat täällä hyvin tarjolla, ja niitä voi katsella esimerkiksi vanhankaupungin Herzog-Friedrich-Strassen varrella, joka on alueen pääkatuja ja jota jatkava Hofgasse on sekin hyvä katu löytää kaikenlaista.

Vanhankaupungin katujen ja esimerkiksi kaupungin uuden puolen pääkadun Museumstrassen [kartalla] lisäksi etenkin elintarvike- ja juomaostoksia on hyvä tehdä kauppahallissa [kartalla] joen rannalla. Täällä on lukusia hyviä liikkeitä, samoin kuin ravintoloita, jotka tarjoavat kalaruokia ja makkaroita. Kauppahalli on avoinna ma–pe klo 7–18.30 ja la klo 7–13, ja sen ravintolat ovat avoinna ma–la klo 10.30–22.

Varsinaisia valintamyymälöitä kuten Mpreis ja Billa on vanhassakaupungissa ja sen ulkopuolella, ja ne ovat yleensä avoinna ma–pe klo 9–21 ja la klo 9–18. Vanhankaupungin Herzog-Friedrich-Strassen Mpreis-valintamyymälän lisäksi kolme suurta valintamyymälää sijaitsee Museumstrasse 14:n tienoilla, Ferdinandeum-taidemuseota vastapäätä. Ruokakaupoissa hintataso on melko lailla kotimaata vastaava, joskin alkoholijuomat ja tupakkatuotteet on hinnoiteltu suomalaisen näkökulmasta maltillisesti.

Innsbruck.info-sivusto kertoo lisää shoppailusta

Liike Main Street -kadulla
Vieressä sijaitsevan Kultaisen katon mukaan nimetty Goldenes Dachl on hyvä paikka maistella paikallisia ruokia ja juomia.

Ruoat ja parhaat ravintolaseudut

Innsbruckissa on paljon hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisia ruokia. Täällä on hyvä syödä makkaroita ja muita tyypillisiä alueen ruokia, samoin kuin mereneläviä ja kansainvälisiä ruokia, joista italialaiset ovat erityisen hyvin tarjolla. Italialaisten ja paikallisten ruokien lisäksi aasialaisia ruokia on tarjolla hyvin, ja aasialaiset ja italialaiset ravintolat tarjoavat hyvin ruokia myös kasvissyöjille.

Vanhassakaupungissa ja sen ympäristössä on paljon erilaisia ravintoloita, joissa ruoat ja etenkin juomat ovat yllättävän edullisia. Hyvän aterian saa illalliseksikin alle 10 eurolla ja gourmetaterian 15–20 eurolla. Ison tuopin erinomaista paikallista olutta saa lähes paikasta kuin paikasta Innsbruckin keskustasta 3–4 eurolla.

Aivan vanhankaupungin pääpaikoilla sijaitseva Goldenes Dachl (Hofgasse 1), joka on nimetty vieressä sijaitsevan Kultaisen katon mukaan, on hyvä paikka maistella paikallisia ruokia ja juomia. Samaa asiaa ajaa läheinen, suurikokoinen oluttuvan tyylinen Stifskeller Hofkirche-kirkon naapurissa. Se on mieleenpainuva ravintola, jossa on kohtuulliset hinnat ja loistava tunnelma sekä hyvät ruoat ja juomat. Keskitetysti erinomaisia ravintoloita on Maria-Theresien-Strassen [kartalla] varrella, ja tämän Annasäule-patsaasta tunnetun pääkävelykadun varrella sijaitsevia erinomaisia ravintoloita ovat esimerkiksi Das Schindler numerossa 31, Sensei numerossa 11, Lichtblick numerossa 18 ja Chez Nico numerossa 49.

Muualta tulevia ruokia tulee vastaan melkoisesti jatkuvasti, eikä etenkään italialaisia ravintoloita tarvitse sen kummemmin etsiä. Kohtuuhintainen pizzeria vanhassakaupungissa on Mamma Mia (Kiebachgasse 2), ja hyvä pastapaikka, jolla on yli 500 viinin valikoima, on Hofkirchen lähellä sijaitseva Solo Pasta Solo Vino (Universitätsstrasse 15b).

Lähellä Hofkirchea sijaitseva Himal (Universitätsstrasse 13) on hyvä paikka paitsi nepalilaisten ruokien ystäville myös kasvissyöjille ja vegaaneillekin. Lähellä sitä sijaitseva Sahib (Sillgasse 3) on intialainen ravintola, joka sopii moneen tarkoitukseen ja jossa on kasvisruokiakin tarjolla.

Innsbruckissa on melkoisesti ravintoloita ja muita ruokapaikkoja niin keskustassa ja sen ulkopuolellakin, ja kaikissa muissa paitsi kebabpaikoissa ja pikaruokapaikoissa on pöytiintarjoilu. Vaikka varsinaisia juomarahoja ei tarvitse miettiä, on niin pelkistä juomistakin kuin aterioista juomineen tapana jättää hilut tarjoilijalle ja pyöristää summa seuraavaan vitoseen tai kymppiin.

Lisätietoa: TripAdvisor-sivuston käyttäjät esittelevät kaupungin ravintoloita  |  Innsbruck.info-sivusto esittelee ravintoloita ja baareja

Väkeä terasseilla
Innsbruckissa on suosittua mennä iltapäivisin kahville tai sitä vahvemmalle juomalle kaupungin terasseille, joita on valtavasti Maria-Theresien-Strassen varrella.

Yöelämä

Innsbruckissa on paljon anniskelupaikkoja, joissa juomien hinnat eivät ole yhtä kalliita kuin Suomessa. Siellä on kuitenkin myös paljon hintavia yökerhoja ja muita drinkkipaikkoja, jotka ovat kalliimpia hiihtokeskusten yhteydessä ja rinteillä kuin Innsbruckin ydinkeskustassa, missä on paljon kilpailua. Iltaa voi viettää hyvin myöhäisen illallisen ja parin drinkin parissa, mutta keskustassa on myös muutama baari ja korkeatasoinen cocktailbaari, joissa ilta sujuu mukavasti.

Innsbruckissa on suosittua mennä iltapäivisin kahville tai sitä vahvemmalle juomalle kaupungin terasseille, jotka etenkin alkukeväästä ovat tarpeeksi lämpimiä istuskelulle. Niitä on valtava määrä vanhassakaupungissa, pelkästään pääkävelykatu Maria-Theresien-Strassen varrella. Jos haluaa ottaa juoman tai syödäkin hyvin näköaloin, on kadun varrella sijaitseva Lichtblick numerossa 18 siihen oiva paikka.

Tapahtumat

Innsbruckissa on kaikenlaisia tapahtumia, joista mieleenpainuvimmat ovat joulumarkkinoita ja niin jouluun kuin uudenvuodenviettoon liittyviä konsertteja ja muita juhlallisuuksia. Innsbruck.info-sivusto esittelee jatkuvasti päivitetysti kaupungin tapahtumia.

Ensimmäiset joulumarkkinat avataan viikonloppuna marraskuun puolivälissä, ja kaikki markkinat ovat avoinna kuun loppuun mennessä. Kaikki joulumarkkinat jatkuvat aina joulukuun toiseksi viimeiseen viikkoon, ja Maria-Theresien-Strasse-pääkävelykadun joulutori jatkuu loppiaiseen saakka. Joulumarkkinoita on keskustassa muuallakin, Marktplatz-aukiolla, ja niitä on myös muualla, kuten Hungerburgissa köysiratajunan aseman lähellä. Wilten-kauupunginosassa [kartalla], lähellä läntistä Westbahnhof-rautatieasemaa, pidetään taiteen täyttämä joulutori.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen ja matkat

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/11

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti