Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Pihvi ja ranskalaisia
Playa del Inglésistä saa hyvin lomailijoiden mieleen olevia ruokia eli pihvejä, pitsoja, pastoja, hampurilaisaterioita ja jonkin verran kalaruokia.

Ostokset, ruokailu, yöelämä ja tapahtumat Playa del Inglésissä

Ruokailu ja ravintolat

Playa del Inglésistä saa hyvin lomailijoiden mieleen olevia ruokia eli pihvejä, pitsoja, pastoja, hampurilaisaterioita ja jonkin verran kalaruokia. Siellä on melkoinen määrä kansainvälisiä ravintoloita suomalaisista kiinalaisiin, ja niistä monet toimivat noutopöytäperiaatteella. Ruoat eivät ole mitään huippuluokkaa eivätkä ravintolat yhtä halpoja kuin Las Palmasissa, mutta niissä on edullisempaa kuin Suomessa. Ruokailu tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla, ja ravintoloissa on rento lomameininki.

Parhaat ravintolat ovat vähän piilossa kaukana rannasta. Esimerkiksi El Salsete [kartalla] on hivenen vaikeasti löydettävä, monille taksimatkan vaativa erinomainen ravintola. Ruoat ovat tuoreista paikallisista aineksista tehtyjä ja annokset näyttäviä ja maukkaita. Illallista varten sinne on hyvä käydä tekemässä varaus jo aiemmin päivällä.

Lähellä Faro de Maspalomas -majakkaa sijaitsee paljon ravintoloita, jotka ovat suosittuja ja joissa voi syödä hyvin aamusta iltaan. Ruoat ovat lähinnä grillilihoja ja hampurilaisia, italialaisia ja kiinalaisia, eikä täälläkään ole paljon espanjalaisia ruokia tarjolla. Yksi edukseen erottuva ravintola täällä on Samsara (Avenida del Oasis 30) [kartalla], joka tarjoaa thai- ja muita aasialaisia ruokia. Ravintola ei ole mikään erityisen halpa, annokset siellä maksavat 15-20 euroa, mutta se on tasokas paikka, jonne illalliselle kannattaa jo aiemmin päivällä käydä tekemässä varaus.

Lähellä Yumbo Centrum -kauppakeskusta sijaitsee La Toja (Avenida Tirajana 17) [kartalla], joka on hinta-laatusuhteeltaan erityisen hyvä ravintola. Täältä saa erikoisia ruokia, kuten norsunkorvaa, ja sen erikoisuuksiin kuuluvat ranskalaiset ja mannerespanjalaiset ruoat. Lähellä sitä sijaitseva Mundo (Avenida Tirajana s/n) avattiin vuonna 2005, ja se on siitä lähtien nostanut huomattavasti etelärannikon ruokien tasoa. Kaikki on tyylikästä sisustuksesta aterioihin, ja täällä voi nauttia eri puolilta maailmaa tulevista fuusioruoista. Myös läheisessä Yumbo-keskuksessa on ravintoloita, kuten pihviravintola ja italialainen ravintola.

TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Playa del Inglésin ravintoloita.

Etelärannikolta on ainakin kerran hyvä lähteä Las Palmasiin syömään. Siellä lounasaika eli noin klo 12-15.00 on hyvä aika syödä, sillä tällöin on tarjolla menu del dia -lounaita, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan lyömättömiä: 8-10 eurolla saa kolmen lajin aterian ruokajuomineen. Ruokajuomaksi voi ottaa vettä, limsaa, olutta tai viiniä. Sekä Parque San Telmon että Parque Santa Catalinan lähellä on paljon lounastarjousravintoloita, ja niiden lähellä on myös runsaasti illalliselle soveltuvia ruokapaikkoja. Ruoat ovat usein hivenen edullisempia Las Palmasissa kuin etelärannikolla. Canteras-rannan edustalla noin kolmen kilometrin matkalla on kuitenkin paljon kaikenlaisia ravintoloita ja drinkkipaikkoja ja hinnat ja tarjonta samanlaisia kuin Playa del Inglésissäkin.

Ostokset

Yumbo Centrum [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin ja Maspalomasin välimaastossa, ja se on pääasiallinen shoppailupaikka täällä lomaileville. Se on monipuolinen keskus, jossa on ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja, niin että siellä voisi periaatteessa viettää paljonkin aikaa. Keskuksen edessä on sen nimeä kantava bussipysäkki, jolle pääsee nopeasti Maspalomasin ja Playa del Inglésin kaikista osista. Yumbo-keskuksesta saa kaikkea mahdollista. Siellä on 4 kerrosta, yli 200 liikettä ja muutama valintamyymäläkin. Kengät ja muut nahkatuotteet, hajusteet, elektroniikkatuotteet ja muut tuotteet ovat täällä hyvin esillä, ja kauppakeskus on miltei aina avoinna (kaupat avoinna ma-su klo 10-22.00).

Toinen ostoskeskus, Tropical [kartalla], sijaitsee Playa del Inglésin rannan ja Paseo Costa Canaria -rantapromenadin vieressä ja Playa del Inglésin pääbussiterminaalin vieressä. Se on kätevä niille, jotka asuvat rannan lähistöllä.

Cita [kartalla] (Avenida de Francia) on kolmas kauppakeskus, josta saa kaikkea elintarvikkeista kosmetiikkaan ja vaatteisiin. Myös täällä on baareja ja toimintaa ympäri vuorokauden, mutta kaupat ovat avoinna ma-su klo 10-22.00.

Playa del Inglésissä, Maspalomasissa ja niiden vieressä olevissa lomakohteissa on paljon kauppakeskuksia, jotka ovat pääosin avoinna joka päivä klo 10-22.00. Tietoa kaikista Gran Canarian ostoskeskuksista saa Canario-sivuilta.

Keskiviikkoisin ja lauantaisin pidetään turisteille tarkoitetut markkinat San Fernandon vanhan palolaitoksen tiloissa klo 8-14.00.

Ehdoton paikka käsitöille on Fedac (Centro Insular del Turismo, Avenida España- ja Avenida Estados Unidos -katujen risteys) [kartalla]. Täältä saa hyvään hintaan hyvää tasoa olevia käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita. Fedac sijaitsee aivan Yumbo-keskuksen vieressä, ja samassa paikassa on myös turisti-info.

Etelärannikolta on hyvä ainakin kerran lähteä shoppailemaan Las Palmasiin. Bussilla voi siirtyä joko San Telmon tai Santa Catalinan asemalle, joiden kummankin lähistöllä on paljon hyviä shoppailumahdollisuuksia. Eteläinen Las Palmas Parque San Telmon tuntumassa on alue, jolla kauppoja on hyvin aivan linja-autoaseman vieressä. Calle Mayor de Triana -kävelykatu sivu- ja lähikatuineen on erinomainen paikka tehdä ostoksia, joskin iltapäivällä noin klo 14-16.00 monet liikkeet ovat siestalla. Santa Catalinan bussiaseman vieressä ei ole aivan yhtä lähellä kauppoja, mutta Parque Santa Catalina -aukiolla on pikkuliikkeitä ja tästä on hyvä kävellä alle vartissa alueen pääshoppailukadulle eli Avenida José Mesa y López -kadulle.

Yöelämä

Playa del Inglésissä on ympäri vuoden Yumbo-keskuksessa armotonta bailumeininkiä ilta toisensa jälkeen, mutta juhlinta ei yleensä käynnisty kuin vasta vähän ennen puoltayötä. Yumbo-keskus on vilkas paikka juhlia, mutta on hyvä tietää, että homot muodostavat valtaosan sen asiakaskunnasta ja että vain harvat lesbot ja heterot eksyvät sinne. Yumbossa juhlinta keskittyy 4. kerrokseen noin puolestayöstä aamukolmeen, ja tämän jälkeen 2. kerroksen yökerhot viihdyttävät juhlakansaa aamunkoittoon asti. Homot viihtyvät parhaiten Playa del Inglésissä talvella, jolloin se on Euroopan suurimpia lomailukeskuksia alallaan.

Muidenkaan kuin homojen ei ole vaikeaa löytää jonkinlaista illanviettopaikkaa Yumbo-keskuksen ympäristöstä tai muualta Playa del Inglésissä, mutta jos haluaa juhlia kunnolla, on paras lähteä Las Palmasiin iltaa viettämään. Siellä pelkästään Parque Santa Catalina -aukion bussiaseman vieressä on valtava määrä illanviettopaikkoja, ja lisää löytyy läheltä Canteras-rantaa ja Plaza de la España -aukiota. Bussit kulkevat Las Palmasiin ja sieltä etelärannikolle yölläkin, Matka kestää 40-50 minuuttia ja maksaa muutaman euron. Taksilla kyyti on nopeampi mutta ei porukoille kovin kallis, ja Las Palmasin ja Playa del Inglésin välinen taksimatka maksaa 30-40 euroa.

Esitykset ja tapahtumat

Playa del Inglés ei ole hyvä paikka seurata kulttuuriesityksiä, eikä siellä ole paljon tapahtumia. Korkeakulttuuria tai viihdettä näkemään haluavien on hyvä siirtyä noin tunnissa Las Palmasiin, missä on ympäri vuoden tapahtumia, kuten konsertteja.

Playa del Inglés on Euroopan homojen pääpaikkoja, ja hyvä festivaali, jolle lesbotkin ottavat osaa, on Festival del Sol -elokuvajuhla. Se pidetään perinteisesti keskitalvella, yleensä tammikuussa. Playa del Inglésissä festivaalien pääpaikka on Yumbo-keskus.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet sekä lähistön nähtävyydet


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/12

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti